Ai visat tot anul sa pleci in concediu intr-un loc exotic, la celalalt capat al pamantului, sa stai la soare sau sa te scalzi in ape de cristal, fara nicio grija ? Primul pas catre o vacanta reusita este sa te informezi din timp asupra perioadelor in care clima locala a destinatiei alese permite un sejur fara evenimente meteo periculoase care sa te tina inchis in camera de hotel, fara sa-ti doresti asta, sa-ti dea toate planurile peste cap sau, mai rau, sa-ti ameninte viata. Tocmai de aceasta, consilierturism.ro s-a informat pentru voi.

O furtuna tropicala in loc de soare si cer senin nu-si doreste nimeni.

BALI. Cu un climat tropical musonic, Bali are doua anotimpuri distincte: uscat (in perioada mai-septembrie) si umed (din octombrie pana in martie/aprilie). Si in perioada musonului-sezonul ploios, in acest paradis tropical din Oceanul Indian este probabil ca va fi soare o buna parte a zilei, chiar daca ploile sunt foarte puternice si vin in fiecare zi. Cele mai puternice ploi au loc in perioada decembrie-februarie, cand se produc frecvent descarcari electrice si inundatii.
Mai, iunie si iulie sunt considerate a fi cel mai bune luni pentru a calatori la Bali, mai ales ca temperaturile sunt suportabile. Daca vreti sa faceti surf, in timpul sezonului uscat in Bali, este bine sa stiti ca in partea de vest a acesti insule care apartine Indoneziei se creeaza unele dintre cele mai bune valuri din lume.

Vremea insorita in BORA BORA. Sezonul ploilor in Bora Bora dureaza, de regula, din noiembrie pana in aprilie, cand au loc furtuni puternice si adesea imprevizibile. Varful sezonului turistic in Bali este in perioada mai-octombrie.

FotografieInsula Bali, Tanah-Not

BRAZILIA. Cel mai bun sezon pentru a vizita Brazilia este sezonul de vara, care tine aici din decembrie pana in martie. Daca vreti sa vedeti cum arata o iarna braziliana, atunci cea mai buna perioada este din iunie pana in septembrie. Trebuie mentionat ca in Brazilia clima variaza considerabil de la regiune la regiune.
In nord-estul Braziliei este cald mai tot timpul anului si o briza placuta vine de pe ocean. Lunile de iarna, dar in special iunie-iulie sunt umede, cu ploi rapide urmate de un soare prietenos, cum altfel?
Zona Amazonului are de asemenea, un climat cald si umed tot timpul anului. Aici sezonul uscat dureaza din iunie pana in decembrie, fiind numit „de vara” de catre localnici, deoarece este cald si insorit. De obicei, sezonul ploilor in Amazon dureaza din decembrie pana in mai, fiind mentionat ca „iarna” de catre rezidenti. Normal, umiditatea este mai mare in sezonul ploios, cu ploi grele, diluviene, aproape in fiecare dupa-amiaza. Chiar si in sezonul ploios, dimineata „pe racoare” si dupa-amiezele tarzii de pe Amazon pot fi clare si insorite.

Vremea perfecta in Rio de Janeiro. Rio de Janeiro  are veri foarte calde si umede iar umiditatea tinde frecvent catre 100%. Se considera ca este vara in Rio de Janeiro in lunile noiembrie-februarie. Daca ajungeti aici in perioada martie-mai, ati nimerit in Rio de Janeiro in plina toamna. Nu uitati insa ca martie este una dintre cele mai ploioase luni din Rio de Janeiro. Toamna, in general, este cald in orasul-gazda a celui mai mare Carnaval din lume, cu temperaturi si niveluri de umiditate usor mai scazute fata de perioada de vara. Specialistii din turism ne sfatuiesc sa nu uitam ca una din cele mai bune perioade pentru a vizita Rio de Janeiro, este toamna tarzie locala( adica luna mai). Iunie-august este in Rio de Janeiro sezonul de iarna, caracterizat prin cel mai scazut nivel de precipitatii din an si o vreme mai racoroasa. Septembrie-octombrie, cand e primavara in Rio de Janeiro, este una din cele mai bine perioade pentru a vizita orasul celui mai vestit carnaval de pe planeta (care are loc in februarie insa) datorita temperaturilor placute si a umiditatii scazute.
Sao Paulo are un climat similar cu cel din Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro

*Vremea buna de mers in CARAIBE. Unele din cele mai vestite plaje din lume se afla in Arhiplegul Caraibelor, sub a carei „umbrela” se regasesc destinatii precum Antigua, Bahamas, Cuba, Jamaica, Martinica, Republica Dominicana sau Trinidad Tobago. Desi climatul de aici este cald in tot timpul anului, trebuie sa stiti ca, daca nu va doriti un sejur furtunos, la propriu, cu ploaie si rafale de vant, chiar si cu uragane, ar fi bine sa evitati zona in primul rand in lunile iulie-august-noiembrie.
Sa luam asadar la rand destinatiile de top din Caraibe si perioada cand e cel mai bine sa le vizitezi.

-In ANTIGUA si BARBUDA, cea mai buna vreme este in perioada decembrie-aprilie (inclusiv). In perioada iulie-octombrie exista cea mai mare probabilitate sa se produca averse de ploaie zilnice, de scurta durata. Sezonul oficial al taifunurilor in Antigua si Barbuda este din iunie pana in noiembrie.
BARBADOS. Daca va intrebati care este cea mai buna perioada pentru un concediu in Barbados aflati ca este, cum altfel, in timpul sezonului uscat. Sezonul lipsit de ploi dn Barbados dureaza din decembrie pana in aprilie-mai. BARBADOS are un climat tropical moderat, cu un sezon umed si unul uscat.
Averse de ploaie de scurta durata nu sunt excluse in decembrie, ianuarie si mai. Cele mai ploioase luni in Barbados sunt septembrie, octombrie si noiembrie.
BARBADOS nu este lovit de obicei direct de uragane, insa nu scapa de vremea rea, pentru ca se produc furtuni violente si spectaculoase, care trec destul de usor ( mai ales pentru localnicii obisnuiti cu astfel de manifestari ale vremii 🙂 ).

-Vremea perfecta in BAHAMAS. Probabil cea mai buna perioada pentru a merge in Bahamas (arhipelag cu peste 700 de insule si cateva mii de atoli) este cea cuprinsa intre lunile noiembrie – aprilie. Din luna mai pana in octombrie este sezonul cald, ploios in Bahamas, cu toate ca ploaia se limiteaza adesea la niste dusuri periodice. Desi uraganele sunt rare in jurul Bahamas, nu trebuie uitat ca perioada iunie-noiembrie este declarata oficial sezonul uraganelor la Oceanul Atlantic, astfel de fenomene puternice neocolind nici zona Bahamas.

BERMUDA. Nu exista aici nici un anotimp ploios in adevaratul sens al cuvantului, dar aceasta nu inseamna ca ploi rapide nu pot aparea ca din senin, insa de obicei dispar repede, chiar daca sunt puternice. Desi oficial sezonul uraganelor dureaza din iunie pana in noiembrie, Bermuda este mai putin frecvent decat lovit restul insulelor Caraibe. Lunile august si septembrie sunt cele mai putin recomandate pentru o vacanta in Bermuda. Perioada martie-noiembrie este pentru Bermuda varf de sezon turistic, in timp ce decembrie-februarie este cea mai putin vizitata.
-Insulele CAYMAN. Cea mai buna perioada pentru a vizita insulele Cayman este din noiembrie pana in aprilie, cand temperatura medie este de  25 ° C. Sezonul ploios in Cayman-din mai pana in octombrie – vine cu temperaturi medii de 28 ° C, insa norii aduc frecvent ploi rapide si intense, de obicei de scurta durata. Sezonul oficial al uraganelor din insulele Cayman este in perioada iunie – finele lui noiembrie. Sezonul de varf ial vacantelor pline de soare ncepe la jumatatea lui decembrie si continua pana la inceputul / mijlocul lunii aprilie.

varadero cuba
CUBA. Sezonul uscat, intre ianuarie si aprilie, cand si temperaturile sunt mai scazute, este recomandat ca fiind optim pentru a merge in Cuba. Cuba „‘experimenteaza” un climat sub-tropical destul de fierbinte tot timpul anului, cu nelipsitul sezon ploios, din mai-iunie pana in noiembrie. Tara este „vizitata” de uragane, mai frecvente fiind in septembrie si octombrie. Cele mai ploioase luni in Cuba sunt octombrie, noiembrie si mai, dar, dupa ce se opreste ploaia, cerul va deveni senin.Deci, daca nu va place ploaia, nu aveti ce cauta in Cuba mai ales in octombrie, noiembrie si mai. Regiunile de est ale Cubei sunt mai calde decat cele vestice, in general.
-Cand sa-ti planifici vacanta in Republica DOMINICANA? Cea mai buna vreme va asteapta in Republica Dominicana in timpul sezonului uscat, respectiv intre lunile noiembrie si aprilie, cand temperatura medie este de 25 ° C.

-Republica Dominicana are un climat tropical, cu doua sezoane, umed si uscat, cu mici variatii de temperatura. Sezonul de iarna, uscat, dureaza din noiembrie-decembrie pana in aprilie. Sezonul cald si umed tine din mai pana in noiembrie, cand maximele zilnice sunt de 30 ° C. 
Coasta de nord a Republicii Dominicane prezinta un scurt sezon umed in perioada noiembrie – ianuarie. Vremea este caldă pe tot parcursul anului, dar Republica Dominicană se confruntă cu efectele sezonului uraganelor din Atlantic, care durează oficial de la 1 iunie până la 30 noiembrie. Și Punta Cana, în special, se confruntă cu furtuni tropicale severe, octombrie fiind cea mai ploioasă lună, urmată de mai. În perioada de la finele lui aprilie-începutul lui poate ploua, dar nu toată ziua, ci în reprize.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Punta Cana este din decembrie până la finele lui martie.

Sezonul  oficial al uraganelor in Republica Dominicana este in perioada iunie-noiembrie, cele mai frecvente astfel de evenimente meteo fiind insa in august si septembrie.

-Grenada. Perioada cea mai buna pentru a vizita Grenada este in timpul sezonului uscat, care tine aici din ianuarie pana in mai. Grenada are un climat cald tropical temperat, cu aceleasi doua sezoane distincte: uscat si umed. Sezonul de iarna, uscat, are o temperatura medie zilnica de 29 ° C. Averse de ploaie de scurta durata sunt comune numai in munti. In lunile iunie-noiembrie este sezonul umed in Grenada, cand va puteti astepta, de asemenea, ocazional, la  uragane, cu predilectie in octombrie si noiembrie.

Jamaica: cea mai buna vreme de concediu este din decembrie in aprilie

-Jamaica. Cel mai bun timp pentru a vizita Jamaica este in timpul sezonului de iarna de aici, uscat, respectiv din decembrie pana in aprilie.
Cele mai ploioase luni din Jamaica sunt in perioada mai-octombrie, atunci cand temperatura ajunge la o medie mare de 31 ° C (88 ° F), si in iulie si august. Ploi pot aparea in orice moment in Jamaica, destinatie predispusa la uragane in intervalul iunie-noiembrie, cu probabilitati mai mari de a le intalni in lunile septembrie si octombrie.
-Vremea optima in Martinica. Sezonul uscat in Martinica este cuprins in perioada decembrie la finele lunii aprilie-inceputul lui mai, atunci cand temperaturile variaza de la o medie de 24 ° C la un nivel ridicat de 29 ° C  este cea mai buna pentru un concediu fara ploi suparatoare. Cu un climat tropical, carei asigura o temperatura medie anuala de 26 °C , Martinica are si ea nelipsitul sezon ploios din mai- iunie pana in noiembrie, in care ploile in rafale grele sunt frecvente, fiind insa de scurta durata. Luna august este predispusa la uragane, insa nici septembrie sau octombrie sau chiar noiembrie nu sunt ocolite de acestea.

CHINA. Cu o asemenea suprafata vasta, China este „martora” temperaturilor extreme, de la frig aprig la caldura insuportabila. Teritoriul sau este impartit in cinci regiuni climatice : nordica si nord-estica, nord-vestica, centrala, de sud si Tibet. Ca regula generala, cea mai buna perioada pentru a vizita China este fie fie primavara (martie-mai) sau toamna (septembrie-inceputul lunii noiembrie).

*Iarna din nordul si nord-estul Chinei este in perioada noiembrie-decembrie si martie-aprilie, fiind foarte frig. La nord de Marele Zid si in Mongolia Interioara si Heilongjiang, temperaturile pot scadea pana la -40 ° C. Vara ( in intervalul mai-august) este cald si uscat.

*In China centrala – in valea Raului Yangzi (Chang Jiang), inclusiv in Shànghai-verile sunt de obicei incomode: lungi, calde si umede. De altfel, orasele Wǔhàn, Chongqing si Nanjing sunt supranumite „trei cuptoare„, din cauza climatului torid intre lunile aprilie si octombrie. Iernile sunt scurte, umede si reci, iar vremea poate fi nefericit de neplacuta.

*Temperaturile din Hǎinán, Hong Kong si provincia Guǎngdōng, din partea de sud a tarii, sunt caniculare (frecvent 38 ° C si peste), climatul fiind si umed din aprilie pana in septembrie. Aceasta din urma este sezonul ploios, cu taifunuri care ar putea lovi coasta de sud-est intre iulie si septembrie. Iernile, intre ianuarie si martie, sunt scurte, si nu la fel de reci precum in nord.

*Nord-vestul Chinei este foarte cald si uscat in timpul verii, in timp ce in iarna aceasta regiune este deosebit de rece, comparabil cu nordul Chinei. In Urumqi, temperatura medie in ianuarie este in jurul valorii de -10 ° C, cu minime pana la aproape -30 ° C.
Lunile martie-mai si septembrie-inceputul lunii noiembrie, poate fi cel mai buna perioada pentru a vizita China si a fi la adapost de arsita verii (iunie-august) si frigul patrunzator din noiembrie-februarie / martie. Toamna la Beijing, de exemplu, este deosebit de placuta, cum sunt primavara devreme si toamna, in Hong Kong.

-Cand sa mergeti in DUBAI? Dubai ar trebui vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie, cand temperaturile nu sunt sufocante. Incepand cu luna mai si pana in septembrie temperaturile din Dubai pot atinge chiar si depasi 45 de grade Celsius in oras. Un ghid turistic complet pentru Dubai, oferit de consultanti in turism gasiti aici.

-EGIPT. Cei care suporta cu greu caldura ar trebui sa evite sa mearga in Egipt mai ales in lunile iunie, iulie si august. Sfat valabil si pentru alte state africane precum Tunisia si Maroc.

Cand sa mergi in Egipt. Februarie este cea mai racoroasa luna in Hurghada. Racoare inseamna o temperatura a aerului de aprox. 23° C ziua si o minima nocturna de 10° C. In februarie, apa mariii variaza intre 18° C și 20° C. In martie, temperaturile maxime diurne urca la 28° C, iar cele maxime nocturne la 16° C. Cele mai calde luni sunt iunie, iulie si august. Atunci, temperaturile ating și depasesc 33,4° C (iunie) si 35° C in august. În august, temperatura poate depasi  28° C. Sansele de ploaie sunt foarte mici tot timpul anului. Hurghada este un loc iubit de Zeul Soarelul, de RA, tot timpul anului. 

-Vremea perfecta in MALDIVE. In Maldive exista doua perioade cu musoni, astfel incat este recomandata o vacanta in acest arhipelag in perioada noiembrie-aprilie, cand clima este mai uscata.

-Cand e vremea ideala sa mergeti in MAROC? Una dintre principalele caracteristici ale climatului marocan o constituie diferentele clare de temperaturi intre zi si noapte, dintre vara si iarna, fiind bine de stiut ca doar pe coasta Atlanticului sunt temperaturi moderate. Prin urmare, depinde de ce anume vreti sa vizitati in MAROC pentru a alege cea mai buna perioada din punctul de vedere al vremii: daca va doriti drumetii in desert mergeti cand e iarna ( mai ales in februarie), daca vreti sa faceti plaja la Essaouira, ideal ar fi sa alegeti lunile iunie-iulie. In acelasi timp, aprilie si mai sunt cele mai bune luni pentru a vizita orasele imperiale precum Fez (Fes), Marrakech, Meknes sau Rabat.
Pe coasta Atlanticului, in sud-vestul Marocului, statiunea Agadir se bucura de o medie zilnica maxima de 26 ° C, din iulie pana in septembrie, si de o medie de 21 ° C, in perioada decembrie – februarie, cand este putin probabil sa puteti face baie in ocean.
Fes. Situat la marginea de nord a Muntilor Atlas, FES are un climat mediteranean, cu veri fierbinti si uscate si ierni reci, umede, cu temperaturi medii zilnice de 33 °C in iulie si august, si in jurul valorii de 16° C in decembrie si ianuarie.
Meknes. De asemenea situat in apropiere de Muntii Atlas, orasul imperial Meknes are veri fierbinti si uscate si ierni reci, umede. Temperatura medie zilnica in lunile iulie sunt de 32 ° C, pentru a se situa in jurul valorii de 15 ° C in decembrie si ianuarie.
Marrakech. Situat la poalele Munţilor Atlas, are veri fierbinti si uscate si ierni blande, cu temperaturi medii zilnice de 38 ° C in iulie si august si in jurul valorii de 20 ° C in decembrie si ianuarie. Un material interesant despre Maroc am scris aici.

-Cand ploua si cand nu ploua in MAURITIUS? Aceasta este intrebarea pe care si-o adreseaza cei care vor sa ajunga in acest paradis numit Mauritius. Mauritius sau alte insule invecinate din Oceanul Indian, nu trebuie vizitate in perioada noiembrie-aprilie, cat dureaza aici sezonul umed. Sezonul cu adevarat ploios incepe in decembrie si dureaza pana la finele lui aprilie. Cele mai mari sanse ca arhipelagul sa fie lovit de un ciclon tropical exista intre lunile ianuarie si aprilie.

Cea mai buna perioada pentru a vizita insula Mauritius este cea cuprinsa intre lunile mai si octombrie, cand vremea este calda si uscata, cu o temperatura medie in aer de 24 ° C (75 ° F) si a Oceanului Indian de peste 24 ° C . Vara locala, care dureaza din decembrie pana in aprilie, este cald si umed in Mauritius. Se poate intampla ca aversele de ploaie sa fie succedate de soare – si asta sa se intample chiar si de sapte ori intr-o zi.

Coasta de vest a insulei Mauritius primeste precipitatii mai putine. Port Louis, capitala Republicii Mauritius, inregistreaza cele mai putine ploi de pe insula, in timp ce alte statiuni populare precum Trou aux Biches, Flic-en-Flac si Grand Baie sunt udate mai putin decat Ile aux Cerfs, din partea de est a insulei.
Temperatura in zonele de coasta ale Mauritius variaza intre 22 ° C iarna si 34° C in timpul verii, iar temperatura apei marii variaza intre 22 ° C si 27 ° C.
In partea centrală a insulei Mauritius, temperatura maxima in timpul zilei variaza de la aproximativ 19 ° C, in august la circa 26 ° C, in februarie. Regiunile de vest si de nord ale acestei insule situate la aproximativ 2.000 de kilometri de coasta de sud-est a Africii, sunt mai calde si relativ uscate comparati cu cele din est si sud.
In sezonul de vara din Mauritius, intre noiembrie si aprilie vremea este calda si umeda, cu varfuri de temperaturi in lunile decembrie, ianuarie si februarie.

Precipitatiile sunt abundente, mai ales pe platoul central al insulei Mauritius. Cele mai importante precipitatii din Mauritius se produc in mod normal in lunile februarie si martie, ploile fiind mai frecvente intre orele 5:30 – 19:00. Sezonul ciclonului tine in Mauritius, intr-un an normal, din noiembrie pana in aprilie, desi de cele mai multe ori insula e ferita de astfel de evenimente meteo.
Mauritius este in plin sezon de iarna in perioada mai – octombrie, cele mai scăzute temperaturi find resimtite in luna august (20 ° C pe coasta).

 Cele mai bune luni pentru a vizita Mauritius sunt asadar aprilie, mai si iunie precum si prioada cuprinsa intre septembrie si octombrie.

Vremea buna de vizitat MEXIC. Cancun este o destinatie situata de pe coasta Peninsulei Yucatan, scaldata de apele Marii Caraibelor, în centrul zonei turistice Riviera Maya, în partea de sud-est a Mexicului. Datorita locatiei sale, vremea este calda si însorita aproape tot parcursul anului. Insa si aici sunt si aici 2 sezoane: unul mai cald, unul mai racoros si mai ploios, zona nefiind ocolita nici de uragane. Cele mai mari temperaturi in Cancun si in zona Rivierei Maya sunt in perioada mai-august, care pornesc de la 33 grade Celsius si urca si chiar depasesc 38-39 de grade Celsius, iar umiditatea este mare ( peste 85%). Cea mai racoroasa perioada pentru Cancun este in ianuarie si februarie, cu 17-18 grade Celsius noaptea si maxime de 27-28 grade Celsius ziua. Temperatura apei Marii Caraibilor este 23-25 de grade de grade Celsius in cea mai racoroasa perioada din an de aici, cea mai rece fiind în februarie, cand are de regula in jur de 23 de grade Celsius. Pot aparea ploi si chiar furtuni, mai frecvente dimineata si seara in Cancun chiar si în această perioadă mai rece, insa sunt trecatoare, iar umiditatea nu este nici ea foarte mare comparati cu restul anului.

Cand sa vizitezi Cancun? Perioada decembrie-aprilie este cea mai populara printre turistii care viziteaza Cancun, temperaturile nu sunt asa de mari, nu ploua foarte mult si nici nu sunt uragane. Sezonul oficial al uraganelor in zona Cancun este in perioada cuprinsa intre iunie si octombrie.

-SINGAPORE. Situat foarte aproape de Ecuator, Singapore are un climat fierbinte tot timpul anului,  cantitatea de precipitatii fiind ceea care face diferenta majora dintre sezoane. Singapore se afla intre doi curenti care aduc musoni: unul care soseste la mijlocul lui noiembrie si tot persista pana la mijlocul lui martie, cand temperaturile sunt ceva mai scazute, relativ vorbind, decat alte perioade ale anului. Cea mai ploiasa perioada in Singapore este insa noiembrie-ianuarie, cu dusuri zilnice destul de lungi sau rafale puternice de vant. Cel de-al doilea muson „viziteaza” Singapore intre iulie si septembrie, insa char daca umiditatea este deseori peste  90%  temperaturile nu sunt asa de ridicate, media zilnica fiind undeva la 27 grade Celsius.

Cea mai buna perioada pentru a vizita Singapore, daca nu va place ploaia, este in perioada dintre martie-iunie si in luna octombrie.

– Vremea perfecta in SEYCHELLES. Musonii aduc ploi din noiembrie pana in februarie, cand actioneaza si vanturile de nord-vest. Sezonul umed, dar cald, este urmat de o perioada mai racoroasa, dar temperaturile nu scad aici sub 23 de grade.

plaja Thailanda

Plaja in Thailanda

-Perioada in care nu sunt ploi in THAILANDA. Climatul din Thailanda este in general fierbinte, mai ales in perioada martie-mai. Perioada cea mai indicata pentru excursii aici este in noiembrie-februarie, cand ploua mai putin iar temperaturile nu sunt foarte ridicate. De asemenea, aceasta este sezonul principal de festivaluri, precum Loi Krathong. Specialistii in travel va recomanda totusi ca daca aveti in plan sa vizitati provinciile nordice ale Thailandei, nici sezonul cald (martie-mai) sau inceputul sezonului ploios (iunie-iulie), nu sunt rele pentru o calatorie aici, deoarece temperaturile sunt moderate la altitudini mai mari.
Cand sa nu te duci in Thailanda. Cei care vor sa viziteze destinatii din zona de nord-est si centrala a Thailandei, ar trebui sa evite sa-si planifice vacanta din martie pana in mai, cand temperaturile pot depasi 40 ° C.
Sezonul turistic de varf din Thailanda este in perioada noiembrie -finele lunii martie, cu varfuri secundare in iulie si august. Desi sezonul ploios (aproximativ iulie-octombrie), are o reputatie proasta pentru turism, vizitatorii primesc in compensatie unele bonusuri: temperaturile tind sa fie mai mici, turistii sunt mai putini, asadar preturile sunt mai mici, iar vegetatia si asa luxurianta inverzeste si mai mult.
Vremea buna in BANGKOK. In zonele de nord, nord-est, si centrale ale Thailandei (inclusiv Bangkok) sezonul cald tine din martie pana in mai, luna aprilie fiind cea mai fierbinte luna. In mod normal, aceasta perioada ploile sunt sporadice.
*Pentru a vizita Phuket cea mai buna vreme este in perioada noiembrie- aprilie, insa atunci sunt, cum probabil va asteptati,si cei mai multi turisti. In schimb, pentru un concediu pe Ko Samui, cel mai indicat este sa alegeti perioada februarie-octombrie.

zanzibar plaja

-Cand sa mergeti in ZANZIBAR. Cea mai buna decizie pentru a calatori in Zanzibar este sa alegeti vacanta in perioada iunie-octombrie, atunci cand temperaturile medii zilnice sunt de 26 ° C. Asa numitele „ploi lungi” vin in Zanzibar in perioada martie-mai, sezonul „secundar” al ploilor fiind si in lunile noiembrie si decembrie. Ramadamul este cea mai importanta sarbatoare de aici, astfel ca fiti atenti cand are loc, pentru ca multe magazine mici si restaurante sunt inchise in timpul zilei.

Fotografie 

Citește despre destinațiile recomandate pentru fiecare lună a anului, pentru vremea însorită și caldă! Află unde e bine să călărești în lunile ianuarie, februarie și martie. Sau poate te interesează să călătorești în aprilie, mai sau iunie. Iulie, august, septembrie și octombrie vin și ele cu ofertele lor de vacanțe și călătorii. Nici noiembrie și decembrie nu se lasă mai prejos la capitolul vacanțe și călătorii, trebuie doar să știi ce vrei!

Sper că ți-a fost de folos și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook !și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #triptips #travelblogger 

Visează, iubește, călătorește!  Drum bun! 

 
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This