În contextul situaţiei epidemiologice cauzate de răspândirea COVID-19 Guvernul României a hotărât ca valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 să fie prelungită până pe 31 mai 2021.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în România. Însă, în acest moment, având în vedere riscurile asociate situației epidemiologice și decretarea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanță se află în imposibilitatea folosirii acestora.

Voucherele emise în 2020, exclusiv pe suport electronic

Astfel, odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au primit vouchere de vacanță anul trecut, emise în perioada martie 2019-decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021.

Emiterea voucherelor de vacanță pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic, informează Ministerul Economei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA). Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătății beneficiarilor, dar și ca urmare a solicitărilor unităților emitente. Totodată, MEEMA precizează că păstrează dialogul deschis și permanent cu reprezentanții asociațiilor profesionale și patronale din turism, în vederea identificării de soluții care ar putea veni în sprijinul acestui sector puternic afectat de criza generată de noul coronavirus.

În anul 2019 au fost emise vouchere de vacanță atât pe suport de hârtie, cât și electronic, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările și completările ulterioare, cu valabilitate un an de la data emiterii.

“Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci, vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Sper că acest articol despre Valabilitatea voucherelor de vacanță și-a fost de ajutor. Vino alături de noi, dă-ne Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune. Te aștept și pe Instagram, ține aproape!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This