Oriunde ai merge în Italia găsești oportunități de shopping, cele mai importante destinații pentru împătimiții cumpărăturilor fiind Milano și Roma. Aflați care sunt străzile și cartierele potrivite pentru cumpărături, unde sunt outlet-urile cu mărfuri reduse până la 70% și când este perioada reducerilor.
Domul din Milano
Milano, capitala modei din Peninsulă
Shopping de lux în Milano. Italia este patria unor branduri de lux renumite, dar Milano este oraşul de reşedinţă al Prada, Dolce&Gabbana, Armani, Versace şi asta spune totul. Aşa că, dacă aveţi un apetit crescut pentru cumpărături cu ştaif dar şi un buget pe măsură, nu ar trebui să ocoliţi Quadrilatero della Moda sau Quadrilatero d’ Oro („Dreptunghiul de aur „), pe care mulți designeri îl consideră cel mai important cartier al modei din lume. Străduţele strâmte, mărginite de clădiri elegante ale Quadrilatero della Moda sunt pline de magazine de bijutierii, buticuri și showroom-uri dedicate celor cu un stil de viaţă care poate fi încadrat la categoria “pe picior mare”.
Quadrilatero della Moda
Shopping în Milano. Quadrilatero della Moda este un perimetru mărginit de străzile Via Montenapoleone, via Manzoni, Via della Spiga şi Corso Venezia. Pe Via Montenapoleone, dacă sunteți fanii Dolce&Gabbana, Ferre, Krizia, Missoni, Valentino, Versace şi Zegna, vă veți simţi în largul vostru dacă aveți portofelul pe măsura renumelui acestor mărci. “Inima” celebrului cartier Quadrilatero della Moda este considerată Via della Spiga, una dintre cele mai luxoase zone din Milano, închisă traficului auto, fiind însă foarte populară atât printre turiștii curioşi dar mai ales printre dependenţii shoppingului, Pe Via della Spiga sunt magazinele Dolce&Gabbana, Prada, Cavalli, Moschino, Armani.
Via Manzoni, o stradă veche în stil neoclasic, delimitată de Porta Nuova și Piazza della Scala, este una dintre cele mai apreciate pentru cumpărături în Milano. Via Manzoni este potrivită nu doar pentru shopping ci şi pentru o plimbare pe jos pentru a arunca o privire la clădirile elegante în stil neo-clasic şi la celebrul Grand Hotel Et De Milan, care a găzduit nenumărate celebrități şi pentru a vizita muzeul de artă Pezzoli Poldi. Buticuri și cafenele elegante sunt şi în zona Domului din Milano, principalul obiectiv al oraşului pe care nu ar trebui să-l ocoliţi dacă ajungețí în Milano.
Pentru cei cu bugete mai mici 
 
Shopping pentru toate buzunarele. Corso Buenos Aires este o arteră de shopping din Milano, de peste un kilometru lungime, “dedicată” celor cu bugete mai “pământene”, unde găsiţi magazinele unor branduri internaţionale prezente şi în România. Corso Vittorio Emanuele, Via Torino şi Corso di Porta Ticinese sunt doar câteva dintre punctele de reper pentru cei mai puţin pretenţioşi în materie de cumpărături.
Cele mai bune magazine tip outlet din Milano
Reduceri tot timpul anului. Dacă nu aveți un buget foarte mare, atât în Milano cât şi în împrejurimile sale sunt şi câteva outleturi foarte atractive mai ales că au reduceri de până la 60-70% la colecţiile recente ale mărcilor de lux. Se știe că pasionaţii modei din Milano chiar ţin cont de ultimele tendinţe şi renunţă imediat să mai cumpere ceva din vechile colecţii.
Așa că puteți să nu spuneți nimănui că v-ați reînnoit garderoba din outlet-uri din Milano, pentru că oricum veți fi cu un pas înaintea altora.
Outlet în Milano. Il Salvagente este cel mai cunoscut outlet din Milano, cu trei etaje de magazine cu prețuri reduse până la 60% tot timpul anului. Toate magazinele sunt organizate în funcţie de mărimea și de culoarea mărfii.
Serravalle Outlet este un alt punct de atracție pentru amatorii de cumpărături, atuul său fiind cele 170 de magazine, printre care  Versace, Nike, Dolce&Gabbana, Bulgari, Roberto Cavalli, Calvin Klein, Prada, cu reduceri cuprinse între 30 și 70% 12 luni din 12. Vicolungo (130 de magazine de brand) sau Spaccio Fratelli Rossetti, specializat pe încălțăminte, sunt alte “obiective” de shopping în Milano și împrejurimi. Însă unul dintre cele mai apreciate malluri este FoxTown Factory Store, situat în Elveția, localitatea Mendrisio, localitate aflată la aproape 60 de kilometi de Milano. Aici sunt 170 de magazine, incluzând Armani, Dolce&Gabbana, Gucci, Dior, Hugo Boss, Valentino, Prada, Versace și La Perla. Un outlet Armani se găsește în apropiere de Milano, la Bergamo, localitate aflată la aproximativ 38 de kilometri de “capitala modei”.
Vedere de pe Vatican
Roma, o destinație completă
Roma este un oraş ofertant pentru cumpărături, indiferent dacă vă interesează haute couture, produsele mai ieftine sau chiar antichităţile. Mai jos, cele mai bune străzi pentru shopping în capitala Italiei.
Via Borgognona, stradă apropiată de Piazza di Spagna, este potrivită pentru cumpărăturile cu ștaif, pentru cei bogați. Tot pentru cei cu dare de mână este și celebra Via Condotti, supranumită “Madison Avenue” a Romei, care începe de lângă Treptele Spaniole. În apropiere de Treptele Spaniole, pe Via Francesco Crispi și pe Via Sistina, sunt mai multe magazine pentru suveniruri mai neobișnuite și mai puțin costisitoare.
O mare varietate de mărfuri la prețuri rezonabile-pornind de la bijuterii la haine și încălțăminte -se găsesc pe Via Cola Di Rienzo, din apropierea Vaticanului. Prețuri mai “pământene” găsiți pe Via del Corso, unde sunt multe magazine cu articole sportive, cu stiluri care îi vizează consumatorii mai tineri.
via-del-corso-roma
Cumpărături pentru toate buzunarele
Pe Via del Corso, care se întinde între Piazza Venezia și Piazza del Popolo, sunt prezente cele mai importante branduri internaționale, pornind de la H&M și Zarra, la Benetton și Diesel până la Loius Vuitton, Prada, Escada, Balenciaga sau Ferrari, plus două malluri mari, Rinascente și COIN.
Pe Via Frattina, paralelă cu Via Condotti, o stradă (parțial) pietonală, motiv pentru care este de obicei aglomerată, găsiți magazine cu prețuri ceva mai mici. Dacă vă interesează articolele din piele, atunci este cazul să aveți în vedere Via Nazionale, care începe de la Piazza della Repubblica și “curge” către Piazza Venezia. Magazine scumpe și relativ scumpe cu pantofi , mănuși și produse din piele sunt și pe Via Veneto.
Piețe de vechituri în Roma
Cea mai importantă piață de vechituri din Roma și una dintre cele mai mari din Europa este Porta Portese, organizată în fiecare duminică de la ora 7 am la 13 pm, în apropiere de Pizza Santa Maria in Trastevere. Mai multe magazine de antichități sunt Via del Babuino, din vecinătatea zonei cu magazine haute couture din arealul Treptelor Spaniole, pe Via Giulia și Via del Governo Vecchio din apropiere de Campo de’ Fiori.
Outlet în Roma. Sunt și câteva outleuri în împrejurimile Romei, precum cele de la Castel Romano, cu peste 110 branduri, incluzând Dolce e Gabbana, Roberto Cavalli, La Perla, Ermenegildo Zegna, Salvatore Ferragamo, Calvin Klein, Valentino și mulți alții.
Ls Valmontone Fashion Outlet, parte a Fashion District, sunt aproximativ 200 de magazine aparținând brandurilor locale și internaționale.
Mausoleul lui Hadrian
 
Când sunt sezoanele de reduceri în Italia 
Reduceri de vara și de iarnă. În Italia, sezonul reducerilor de vară începe pe 7 iulie şi durează de regulă opt săptămâni, iar soldările merg până la 70-80% din preţul iniţial. Iarna, în Italia sezonul de reduceri demarează pe data de 4 ianuarie şi durează, de obicei, până la finele lunii februarie, cu unele excepţii precum provincia Liguria (capitala Genova) unde sezonul de „Saldi” ține până la jumătatea lunii februarie. În insula Sicilia reducerile se termină pe 15 martie, iar în provincia Campania (Napoli este capitala) sezonul discounturilor ține 90 de zile calendaristice începând din 2 ianuarie.
Citește și despre cele mai bune destinații shopping din Germania și din Spania.
Dacă ești interesat de cumpărături în Londra, Lisabona sau Paris informează-te aici unde poți face cumpărături „istețe”.

Sper că ți-a plăcut acest material sau că măcar ți-a fost de folos și te aștept să ne fii alături pe Facebook ! Visează, iubește, călătorește! 

Drum bun!
milano Domul.jpg
Milano: Domul și Galeria Vittorio Emanuele
roma vatican.jpg
roma forumul roman.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This