Castelul de Lut Valea Zânelor are o povestea adevărată care merge mai departe. Istoria Văii Zânelor are multe elemente de magie în ea, una fiind chiar pasiunea celor care au scris-o de la A la Z

Cum aș putea să descriu peisajul de la poalele Făgărașilor decât unul perfect, pe care orice zână care se respectă și l-ar dori drept casă? Munții sunt atât de aproape încât le simți puterea și briza chiar dacă sunt înveșmântați total în nori. Un firicel de apă cristalină te îndeamnă te cheamă, zglobiu, la liniște și relaxare. Și totul e atât de fraged, de verde, că ți-e teamă să atingi ceva, să nu se rupă.

Încadrat perfect în peisaj, Castelul de lut Valea Zânelor nu se lasă mai prejos și țintește către cer. Acoperișurile sale țuguiate parcă vor să concureze cu crestele cele mai înalte ale Munților Carpați. Negoiu ( 2535 m , al doilea ca înălțime din țară, după Moldoveanu, 2544 m, masivul învecinat). Îmi pare că forma “de picătură” a construcțiilor e perfectă pentru zâne cu aripi de libelulă.

Aici e un loc potrivit pentru a visa cu ochii deschiși la ceva unic și curat, deosebit ca un basm al copilăriei care se scurge până la adânci bătrâneți. Asta dacă nu ești cumva o zână…

Castelul de lut Valea Zănelor din Porumbacu de Sus ( județul Sibiu) a prins destul de greu…aripi. “Vreme de opt ani, din 2006 până în 2014, când am început construcția, am tot visat cu ochii deschiși cum va fi aici. Am ales acest teren care întrunea simultan trei condiții: să aibă o suprafață suficient de mare, să fie la poalele Masivului Făgăraș și pe malul unui râu”, ne-a povestit Răzvan Vasile, cel care, împreună cu soția, și-au imaginat în detaliu acest loc. Și au reușit să-l creeze și să-l pună pe harta preferințelor turiștilor. 

Ce a dat natura au desăvârșit oamenii la Valea Zânelor. Materialele de construcție sunt în totalitate naturale, liniile și volumele castelului sunt în perfectă armonie cu natura. Cei doi „scriitori” de povești adevărate au lăsat Capitala pentru a locui aici, la poalele Carpaților. Un loc cu oameni care-l sfințesc nu poate decât să fie binecuvântat. După ani de visare, planificare, muncă și riscul de a pierde nu doar investiția ci și timpul și, mai ales, puterea de a visa, Castelul de lut Valea Zânelor și-a deschis porțile. Era primăvara anului 2016 când Zânele și-au luat în primire reședința și și-au dat numele văii. Mulți oameni le-au trecut pragul de atunci, mari și mici se lasă încântați de atmosfera unică. Iar povestea este departe de a se încheia.

Hotelul Castelul de Lut Valea Zânelor va fi inaugurat în 2021

De fapt, o nouă etapă se scrie chiar acum și un capitol nou va începe anul viitor.

“Vrem să inaugurăm hotelul anul viitor. Din acel moment, vom închide vizitarea și hotelul va fi cu circuit închis. Hotelul cu 30 de locuri va avea minim patru stele”, ne-a mai dezvăluit Răzvan Vasile din planurile sale. Fiecare apartament va avea ieșire separată și toate facilitățile pentru un resort de lux. Dar ce-și mai dorește un proprietar de castel cu domiciliul într-o vale de basm? “Vreau ca oamenii să vină la noi ca turiști și să plece ca prieteni, ca parte a unei familii. Să fie un loc unde vrei mereu să te reîntorci”. Probabil că îi va reuși și acest obiectiv. cu sau fără ajutorul zânelor. Nu mă laud, dar cred că am acea baghetă magică care mă ajută să recunosc oamenii care pun pasiune în ceea ce fac și asta le asigură cea mai mare parte din succes.

Ce poți face la Castelul de Lut Valea Zânelor

Deocamdată, te poți bucura de un popas relaxant într-un cadru natural deosebit. Poți lua masa la restaurantul amplasat la trei metri de malul râului Porumbacu, poți admira arhitectura perfect adaptată cadrului natural. Poți vizita un apartament (dacă ușa e deschisă), te poți juca la locul special amenajat pentru cei mici, dacă mai ai vârsta. Poți pur și simplu sta pe malul râului și asculta muzica naturii. Poți mirosi fânul adunat în căpițe și te poți copilări un pic în fotografii. Poți cumpăra diverse produse  hand-made sau miere, gemuri, siropuri.

Dincolo de acestea, Castelul de lut Valea Zânelor este un loc perfect, poate, pentru a-ți contura sau impulsiona propriile vise. Este încă o dovadă că dacă îți dorești ceva mult, poți reuși.

Adevărul despre Castelul de Lut Valea Zânelor e că povestea aceasta de la poalele Munților Făgăraș nu ar fi existat fără entuziasm și stăruință. Nu știu când visele celor care i-au pus bazele se vor adeveri 100 la sută, dar sper că vor prinde contur cât mai repede. Chiar merită!

În acest moment, se intră cu o taxă de 5 lei/persoană. Sunt două parcări în zonă, cea din imediata apropiere a Castelului de Lut nefiind  taxată. Din cauza pandemiei COVID-19, vizitarea camerelor e suspendată temporar și locul de joacă e închis până trece pandemia.

Sper că visul de a ajunge în destinațiile tale preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

#Sibiu #Romania #Consilierturism #românia
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This