Dacă ai pus ochii pe însorita regiune portugheză Algarve pentru a-ți petrece o vacanță mai cosmopolită pe malul oceanului, atunci stațiunea Vilamoura este potrivită pentru tine.

Poate că e cazul să-ți faci repede bagajele pentru Vilamoura, stațiune aflată la 25 kilometri de Faro, dacă îți place sportul în general și golful în particular sau ești în situația fericită de a avea o ambarcațiune. Sunt șase cluburi de golf în Vilamoura, recunoscute pe plan internațional, stațiunea găzduind competiții importante de profil. În regiunea Algarve sunt 10 din cele mai bune 100 de cluburi de golf apreciate de Golf World Magazine, iar Vilamoura este una dintre destinațiile de top pentru amatorii acestui sport.

vilamoura beach bar

Ce să faci în Vilamoura

Plaje cu Blue Flag. Dar în Vilamoura găsești și plaje întinse, cu nisip, dotate cu toate facilitățile, unde poți lenevi pe șezlong sau îți poți testa nivelul de adrenalină la parasailing sau jet schi. Sunt două plaje mari și late (chiar mari și foarte late) în Vilamoura, Vilamoura și Falésia. Plaja Vilamoura este situată la est de marină, are nisip auriu, destul de fin, e dotată cu toate facilitățile și se ajunge ușor din centrul stațiunii.

falesia

Situată la vest de Marină, Falésia (foto sus), este o plajă de peste trei kilometri lungime străjuită de un perete stâncos. Are nisip fin și alb, cu dune aruncate ici și colo și ajungi trecând peste pasarele care traversează dunele, printre stânci. Beach-baruri și restaurante cochete completează oferta pentru o zi reușită de vacanță pe plajă, pe malul Oceanului Atlantic.

ocean Vilamoura

Un cocktail la apus de soare sau o cină la lumina lunii este o idee bună pentru a încheia o zi minunată pe plajele din Vilamoura. Cu cele peste 300 de zile fără ploi, zona Algarve este una dintre cele mai însorite din Europa.

O serie de cluburi sportive, un poligon de tragere, terenuri de tenis, piste pentru bicicliști și destul de multe cluburi de noapte ca să ai de unde alege întregesc harta atracțiilor turistice ale Vilamoura.

golf

Pentru amatorii de istorie. Există un obiectiv turistic pentru amatorii de istorie, vestigiile romane de la Cerro da Villa. Deși doar o mică porțiune din așezare a supraviețuit, rămășițele încă lasă se se admire complexitatea proiectării și trăinicia materialelor folosite de romani, atât de amatori de trai bun și frumos. Zona din jurul Vilamoura, ca de altfel toată regiunea Algarve, a fost revendicată și de vizigoți și de mauri, ultimii stăpânind-o vreme de multe secole. Istoria acesteia e prezentată la muzeul de la Cerro da Villa.

port vilamoura portugalia

Stațiunea Vilamoura este deosebit de verde și de bine pusă la punct și are câteva atuuri doar ale ei, cu care merită să se mândrească: facilitățile excelente pentru amatorii de golf și portul de agrement în care încap aproximativ 1.000 de ambarcațiuni. Este cel mai mare port de agrement din Portugalia. Amplasată într-un golf ferit, marina Vilamoura,este înconjurată de hoteluri, de case de vacanță, de numeroase restaurante și baruri, plus un cazinou.

delfin

Atracții pentru amatorii de adrenalină. Dacă ai nevoie de ceva mai multă adrenalină ca să te simți în vacanță, atunci poți merge la unul dintre cele mai bune aquaparcuri din Europa. La 28 km de Vilamoura se află Slide& Splash, la 22 km distanță, cu o mulțime de topogane pentru toate vârstele și  Zoomarine Algarve ( la 22 km distanță), unde poți înota cu delfinii. Ambele parcuri acvatice sunt foarte bine cotate în Europa, nu doar în Portugalia. Poți opta pentru o excursie în parcul Național Rio Formosa, una dintre “Minunile Portugaliei”. Aici, pe o suprafață de 170 km pătrați, într-un ecosistem format din șase insule, trăiesc sute de specii de păsări, sunt ferme de scoici, și unele din cele mai frumoase plaje din Algarve, pe insulița Tavira. Pe insulița Tavira se ajune cu feribotul luat de la Quatro Águas, în sudul orașului Tavira. Dacă îți place istoria, atunci nu rata orășelele medievale Lagos – locul de unde marinarii portughezi plecau să descopere lumi noi (la 75 km distanță), Sagres – considerat odată “Capătul lumii” – “O fim do Mundo”(la 100 km) și Silves, vechea cetate maură (la 46 km depătare), zona fiind plină de peisaje dramatice, sălbatice, de coastă.

vilamoura portugalia

Impresii. Vilamoura este bine dezvoltată, sunt multe resorturi diferite, clasificate de la trei până la cinci stele, totul este curat și îngrijit, ai tot ce-ți trebuie să te simți bine și posibilități de shopping și de distracție, de liniște și relaxare. Stațiunea are clasă, e aerisită și cu bun-gust!

Galerie foto, mai jos!

vilamoura

vilamoura algarve

apus vilamoura

vilamoura marina

port vilamoura

vilamoura port

vilamoura by night

plaja

sun sand vilamoura

vilamoura algarve portugalia

vilamoura plaja

Sper că ți-a plăcut articolul, că te-a informat, te-a făcut să visezi și te-a motivat pentru următoarea călătorie către distracție! Vino alături de noi pe Facebook și arată că ai citit ceva interesant şi util, dă Like şi Share

Visează, iubește, călătorește. Drum bun! 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This