Această stațiune celebră de schi din regiunea Tirol, “lipită” de granița cu Elveția este un paradis nu doar pentru iubitorii sporturilor de iarnă ci și pentru amatorii de distracție, dată fiind oferta generoasă de après-ski cu dans și băutură-de care unii profită un pic prea mult.
Ischgl este potrivită pentru cei tineri (indiferent de vârstă), iar iubitorii schiului sunt de-a dreptul răsfățați cu o zonă de pârtii (lungi și bine întreținute) în două țări: Austria și Elveția.IschglSilvretta Arena are 238 de kilometri de pârtiiZona de schi Ischgl-Samnaun cunoscută sub denumirea de Silvretta Arena a început sezonul de schi 2013/2014 cu nu mai puțin de 238 de kilometri de pârtii interconectate, potrivite pentru toate categoriile de schiori, accesibile prin intermediul Silvretta Skipass Paznaun-Samnaun. Pârtiile sunt deservite de 44 de linii de instalații de transport prin cablu cu o capacitate de aproximativ 10.000 de persoane pe oră, cea mai înaltă dintre ele fiind la altitudinea de 2.870 de metri. În zonă sunt și piste pentru săniuș, una în nocturnă de 7 km lungime, două parcuri uriașe de distracție adresate iubitorilor free style, precum PlayStation ® Vita Ischgl Snowpark. Zăpada este “garantată” la Ischgl de la finele lunii noiembrie până la începutul lui mai, pentru că majoritatea pârtiilor sunt la peste 2.000 de metri altitudine. Cea mai lungă pârtie de schi are 11 kilometri, iar cea de săniuș are 7 kilometri.

Și mai e ceva, îndrăznesc să spun deosebit: sătucul Samnaun, partea elvețiană a zonei de schi, are statut de duty-free, așa că între două curse poți să ai parte și de o repriză de shopping la prețuri avantajoase. Sunt însă anumite limite privind cantitățile de alcool și tutun care pot fi cumpărate și atenție, există posibilitatea ca vameșii elvețieni să facă controale chiar și pe pârtie…

Despre Valea Paznaun

În valea Paznaun din Austria sunt patru localitați principale, fiecare cu propria zonă de schi: Galtür, sătuc situat la o altitudine de 1.568 m cu 40 de kilometri de pârtii ( cel care a avut de suferit acum câțiva ani de pe urma unei avalanșe distrugătoare), Ischgl, (la 1.377 m altitudine, “epicentrul zonei de schi și al distracției, cel mai scump dintre ele), Kappl la 1.226 m altitudine tot cu 40 de kilometri de pârtii și See, localitate la 1050 m altitudine și 33 de kilometri de pârtii. Dacă Galtür și Kappl se poziționează ca fiind destinate familiilor cu copii, fiind astfel mai liniștite și având și câteva școli de schi, Ischgl are ca motto “Relax. If you can” -“Relaxează-te. Dacă poți”, făcând referire la atmosfera de petrecere la aproape orice oră care plutește în stațiune.

Ischgl este așadar o stațiune destul de exclusivistă situată într-un cadru natural tipic alpin dar deosebit de frumos, între munții Silvretta și Verwall, are aproximativ 1.600 de rezidenți și peste 9.000 de locuri de cazare, care și-a făcut un bun renume printre iubitorii sporturilor albe datorită îmbunătățirii permanente a infrastructurii de schi. La Ischgl au loc câteva concerte, Top Of the Mountain, în care sunt invitate să performeze vedete de talie mondială, evenimente care au loc la capetele sezonului de schi.


E bine de știut!

-Sfaturi practice și impresii din Ischgl. Ischgl are tot ce-i trebuie pentru a fi o destinație de vacanță completă,  mai puțin facilități Spa așa cum are Sölden cu al său complex Aqua Dome. La Sölden se poate schia și pe ghețari și în timpul verii, fiind de altfel singurul domeniul schiabil glaciar al Austriei care are acces la trei gheţari.
-Deși predomină restaurantele de lux în Ischgl, există și un fast food și câteva pizzerii în Ischgl. Cazarea este mai accesibilă în Mathon, Kappl și Galtur, unde poți ajunge cu autobuzul gratuit dacă ai ski pass.
-Există o parcare imensă în Ischgl, acoperită, nefiind nici prea scumpă.
-Apres ski de la Paznauer Thaya este foarte apreciat, cu muzică, dans și  băutură, dar există și nenumărate restaurante, baruri și cluburi, stațiunea lăsând impresia unei petreceri imense care începe după ora prânzului și se termină seara târziu. Poliția are testele de alcoolemie pregătite la orice oră din zi și din noapte, așa că nu risca un păhărel în plus!
-Se folosește apă special conservată pentru crearea de zăpadă artificială, iar rezervoarele de alimentare a celor aproximativ 1.000 de tunuri de zăpadă se pot vedea pe marginea pârtiilor.

Citeşte şi despre cele mai apreciate staţiuni de schi după gradul de dificultate al pârtiilor dar şi despre staţiuni celebre potrivite pentru apres schi, pentru familiile cu copii sau pentru linişte!

Sper că ți-a plăcut acest material, sau că ți-a fost de folos. Te aștept să ne fii alături pe Facebook ! Visează, iubește, călătorește! 

Drum bun!

Samnaun, zona cu magazine duty free

Ischgl Austria silvretta.jpg
ischgl Austria slope.jpg
Silvretta Arenna Ischgl.jpg
ischgl Austria slope 2.jpg
tirol ischgl austria.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This