Un loc unde ai o insulă întreagă doar pentru tine și relaxarea ta, un ocean cu o apă cristalină prin care vezi peștii cum îți înoată la picioare, un soare cald ce îți mângăie ușor fața și te face să visezi cu ochii deschiși, toate în timp ce guști un cocktail fresh răcoritor. În Maldive sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, cu nisip alb și fin, cu ape ireal de albastre așa cum nu mai există nicăieri în lume.
Maldive e un loc unde peisajele normale sunt cât se poate de extraordinare, fotografiile și impresiile nu au nevoie de nicio prelucrare sau cosmetizare, iar amintirile sunt WOW!
Indiferent de cât de obișnuit ești cu plajele din Grecia, Spania sau Croația, în acest loc “pierdut” în Oceanul Indian vei fi complet uimit de frumusețea și puritatea peisajului. În funcție de locația aleasă, poți ori să fii singur pe o insulă (dar cu întreg personal la dispoziția ta) sau poți merge într-o zonă mai populată, cu mici căsuțe cocoțate piloni sau resorturi ascunse într-o vegetație paradisiacă.
Indiferent dacă alegi un sejur romantic sau vii aici în luna de miere, ai ajuns în paradis! Luxul și relaxarea sunt la un nivel superior, orice ai alege. Consultanții de turism îți oferă câteva sfaturi bune de știut și urmat înainte de a pleca de acasă.
 
Viza de Maldive
Aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin șase luni de la data terminării călătoriei. Când aterizați în Maldive, se aplică o viză valabilă 30 de zile de la data intrării. Acestea sunt singurele acte necesare. Nu există un consulat român în Maldive, însă cetățenii români pot cere, în caz de necesitate, un titlu de călătorie în vederea reîntoarcerii în țară din partea consulatelor UE.
Clima
 Este foarte călduroasă indiferent de perioada în care vizitați țara. Este totuși indicat să verificați dacă nu cumva s-au emis avertizări meteo pentru perioada în care vreți să faceți vacanța. Curenții de pe mare pot scădea temperatura destul de mult în cazurile excepționale.
Perioada propice
Ține doar de tine și de dorința ta. După cum am spus, este indicat să te informezi din timp despre avertizările meteorologice care te pot lua prin surprindere, sau despre avertizările date de MAE  în cazul unui pericol ridicat ce poate apărea la vizitarea țării. De exemplu, acum MAE sugerează evitarea zonelor unde se fac demonstrații în capitala Male unde se află și aeroportul (detalii aici ), însă nu sunt avertizări pentru insulele de vacanță unde se află majoritatea hotelurilor.
Bagajul
Cât mai ușor și în principal alcătuit din haine ușoare de in, pălării de paie, ochelari de soare, cremă solară și o carte bună de citit pe plajă. Se recomandă să iei și medicamente strict de uz personal pentru a preveni  migrenele sau durerile de stomac ce poate apărea din diverse motive, acomodare climatică sau alimentară.
Moneda locală
Este rufiyaa, însă în funcție de hotel se acceptă euro sau dolari. Cel mai indicat este însă să îți faci o rezervare all-inclusive pentru a beneficia de toate avantajele pe care le oferă hotelul, deoarece toată vacanța se petrece pe o insulă unde singura așezare este locul unde te-ai cazat tu. Așa scapi de tot stresul cu banii și ai nevoie doar de un card pentru a face anumite plăți în aeroport sau la recepție dacă pachetul se plătește la cazare.
Itinerariul
Nu te gândi că o să fii „inundat” de atracții. Aici singurul scop e relaxarea și se face la perfecție. Poți într-adevăr să încerci sporturi de apă precum schi nautic sau snorkeling. În rest, există spa-ul resortului, unde poți încerca diverse tratamente pentru trup, minte și suflet, poți înota cu peștii, poți gusta un cocktail răcoritor la umbra unui palmier, citi o carte în timp ce te bronzezi sau lua o cină romantică alături de partenerul tău. Indiferent ce vrei să faci, starea ta de bine e pe primul loc.
Totuşi, în cazul în care eşti decis să vizitezi şi câteva obiective turistice importante, poţi începe cu Hukuru Miskiiy, cea mai veche moschee din ţară, care datează din secolul XVII. Cu o fațadă albă din marmură lipsită de orice ornament parcă veghează blând asupra orașului.
De asemenea, îţi poţi aloca timp şi pentru Muzeul Naţional din Maldive care a apărut de abia după ce țara a fost declarată republică.
O excursie cu submarinul este un alt prilej prin care să explorezi misterele insulei. Coborând la zeci de metri adâncime, vei vedea bogata viață marină în cea mai pură și sălbatică formă a sa. Speciile unice de pești și de corali printre care vei înota te vor uimi cu siguranță și vei avea amintiri cu adevărat de neuitat!
Iar un loc foarte bun pentru a „lua pulsul” vieţii localnicilor sunt pieţele. În fiecare dimineață, pescarii ies în larg și aduc cu ei captura zilei proaspătă și numai bună de gătit. Cea mai populară dintre acestea este piaţa de peşte din capitala Maldivelor, Male, de unde poți achiziționa fără probleme o multitudine de specii, în special ton. Iar dacă ai posibilitatea de a găti, gustul oferit de prospețimea peștelui îți va încânta papilele gustative.
Indiferent ce alegi să vizitezi, Maldive e un loc superb unde totul parcă e perfect și nimic nu trebuie schimbat. Vei rămâne cu un album întreg de amintiri fericite alături de cel drag și vei avea un zâmbet larg pe față când îți vei aduce aminte despre timpul petrecut. Profită de fiecare moment trăit în acest paradis, savurează un pahar de vin la apus și creează-ți propriul album cu amintiri de vis.
Drum bun!
maldive bungalow.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This