Haideți într-o scurtă și virtuală plimbare prin ținuturile sălbatice ale Australiei!

Deși este încă o destinație îndepărtată, Australia atrage totuși din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an. Descoperită în anul 1770 de către exploratorul britanic James Cook, cu o suprafață de 7.6 milioane de kilometri pătrați, Australia este a șasea cea mai mare țară din lume. Și dacă este să ne gândim că este singurul stat de pe mapamond care ocupă un întreg continent și că multe dintre ecosistemele de aici nu se pot regăsi nicăieri altundeva, atunci avem câteva motive în plus să includem această țară pe listele noastre de călătorie!

Arhitectura

Dacă te pasionează peisajele urbane, atunci poate că Opera din Sydney este un obiectiv ce trebuie neapărat inclus în itinerarul tău. Inaugurat la data de 20 octombrie 1973 și construit pe amplasamentul vechiului fort Macquarie Tram, Opera din Sydney este unul dintre cele mai celebre și mai fotografiate monumente ale secolului al XX-lea. Mai sunt și alte obiective de vizitat în Sydney, în afară de iconica Operă.

Natura

Nu ai vrea să ratezi Grădina Botanică, pe cea Zoologică, plimbările și o cafea la barurile din port! Nu fără motiv, Sydney se află pe locul 53 în lume în topul celor mai vizitate orașe din 2017, iar Melbourne, pe locul 77.

Sport

Așadar, odată ajuns în frumoasa țară-continent, trebuie să-ți îndrepți atenția spre “capitala sportivă a Australiei”, așa cum este supranumit Melbourne. Aici poți admira priveliștea superbă din turnul Eureka, cea mai înaltă clădire din orașul asemuit de unii cu celebrul cartier newyorkez Manhattan, sau te poți plimba prin cartierul Docklands, celebru pentru arhitectura futuristă, ultra-modernă.

Tot în Melbourne, merită să faci o oprire și la Yarra Valley, una dintre cele mai frumoase din zonă și din întreaga țară, de altfel. Râul Yarra, care izvorăște de la aproximativ 90 de kilometri est de centrul de afaceri al orașului, oferă o priveliște spectaculoasă de-a lungul întregului său curs. Regiunea este renumită pentru producția de vinuri, iar climatul de aici este favorabil unor soiuri precum Chardonnay sau Pinot Noir. O altă atracție pentru turiștii ce vizitează Yarra Valley este și Crown Casino, un punct important de referință în cultura pop a orașului Melbourne. Resortul întins pe aproximativ 510.000 de metri pătrați este unul dintre cele mai mari de acest fel din întreaga lume.

Parcul Național Kakadu este o alegere interesantă pentru cei care iubesc drumețiile. O plimbare prin această rezervație este un bun prilej de a admira o serie de plante și animale unice în lume. Unul dintre cele mai impresionante peisaje de pe glob se află de-a lungul drumului Great Ocean Road și se numește Cei 12 Apostoli. Ansamblul de roci masive a fost sculptat în decursul timpului de ocean și de vânt, iar rezultatul este spectaculos. Procesul de eroziune continuă, astfel că astăzi mai există doar opt roci care mai pot fi admirate de turiști.

Marea Barieră de Corali

Bineînțeles că dacă vorbim despre Australia, nu putem să nu menționăm Marea Barieră de Corali, o uimitoare bijuterie a naturii. Ansamblul de 300 de insule și peste 3.000 de recifuri este cea mai mare formațiune naturală de corali din lume și poate fi admirată chiar și din spațiu. Este una dintre cele mai iubite destinații, mai ales că zona este ușor accesibilă cu barca.

Știați că?

Pentru cei cărora le plac vestitele cizme UGG, Australia poate reprezenta un motiv în plus pentru a-i trece pragul. Și asta pentru că ele își au originea chiar în această parte a lumii, unde fermierii locali preferau să le confecționeze din blană de oaie pentru că le țineau cald și erau și extrem de confortabile.

Un amănunt interesant despre Australia este faptul că aici se vorbesc peste 200 de limbi și dialecte. Pe lângă limbile cel mai frecvent întâlnite ca engleza, italiana, araba sau chineza, se regăsesc și aproximativ 45 de dialecte indigene. Deși este o țară în care se simt puternic accentele multiculturale, Australia rămâne în mare parte nelocuită din cauza imenselor regiuni sălbatice.

Totuși cu peste 10.000 de plaje, țara oferă turiștilor posibilități diverse și peisaje care îți taie respirația. Și asta fără să menționăm fauna unică. Australia este acasă pentru drăgălașii ursuleți koala, cangurii sau păsările emu care pot fi găsiți doar pe teritoriu Australian. Și a-I admira, nici o vizită aici nu ar fi completă!

Parcul Național Kakadu, situat în nordul țării, este un sit pe lista patrimoniului mondial UNESCO pentru valorile sale naturale și culturale remarcabile. Parcul este o destinație complexă. Alături de peisajele sălbatice care-ți taie respirația, Kakadu are și o importanță culturală majoră. Siturile sale arheologice rememorează abilitățile și modul de viață al aborigenilor acum zeci de mii de ani. Arta aborigenilor, care au stăpânit insula timp de 40.000 de ani, este imortalizată în rocile de la Kakadu și constituie una dintre cele mai vechi înregistrări istorice ale unui grup de oameni din lume.

UNESCO

Australia are 19 situri UNESCO, printre ele fiind Marele Recif de Corali, Opera din Sydney, Coasta Ningaloo, Parcul Național Shark Bay, insula Macquarie, Insula Farser,  Grupa de insule Lord Howe, etc.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger #romania #bucuresti #iasi #brasov #sibiu #iasi #constanta #oradea #sinaia #bucovina

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!  

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This