Mexic, un loc plin de magie, dans, coride și mariachi care parcă se desprinde de tot ce ai mai văzut până acum. Pasiunea oamenilor de acolo se vede în tot ceea ce fac, de la mâncarea picantă și savuroasă până la arta care se vrea descoperită pe zidurile monumentelor și pe picturile din interior. Locuri care mai de care mai interesante îți fac cu ochiul să le treci pragul.
Și ai de unde alege în Mexic, indiferent dacă vrei să vizitezi vestigiile celebre de la Chichén Itzá, de la Palenque, Tulum sau piramidele de la Teotihuacan, să  te rătăcești prin muzee sau să stai relaxat la soare pe una dintre plajele de top ale lumii, cu nisip alb și fin, scăldat de apa de culori ireale precum cele ale Rivierei Maya.
Indiferent de ce vrei să faci sau tipul de personalitate pe care îl ai, în Mexic nu te plictisești. Poți te relaxezi în Acapulco sau în Cancun cu picioarele afundate în nisipul alb, privind o mare albastră și cristalină. Poți să te minunezi vizitând celebrele castele Palacio de Bellas Artes, Edificio de Correos sau Palacio National, cu a lor arthitectură și istorie ce impresionează pe oricine.
Totuși, înainte de a-ți face bagajele, entuziasmat cu privire la toate posibilățile de distracție și relaxare care te așteaptă, trebuie să fii conștient că sunt câteva lucruri bine de știut înainte de a pleca de acasă. Sunt detalii esențiale precum viza, clima zonei în care ajungi, festivalurile care se țin în timpul călătoriei tale și multe altele care trebuie luate în seamă, și pentru aceasta ne consiliază consultanții de turism.
Să le luăm pe rând.
Despre viză pentru Mexic
Potrivit MAE, cetățenii români care vor să intre, să rămână sau să tranziteze zona Mexicului nu au nevoie de viză pentru o ședere pe perioadă de maxim 180 de zile. Prin urmare, ai nevoie doar de pașaport, însă se recomandă să eviți pașapoartele temporare, chiar dacă ești acolo doar pentru o scurtă vacanță. Câteva sfaturi pentru a nu vi se refuza dreptul de a călători în Mexic.
• Să aveți bilet de avion pentru întoarcerea în România;
• Să aveți dovada serviciilor turistice achitate sau să demonstrați că aveți resurse financiare pentru șederea voastră;
• Să aveți asigurare medicală pentru toată durata vizitei;
• Să puteți demonstra, prin domiciliul stabil în țară și un loc de muncă că nu vreți să rămâneți în Mexic.
 Plaja Cozumel
Clima în Mexic:
Majoritatea persoanelor se gândesc în momentul în care aud de Mexic la plaje întinse și razele unui soare mai mult sau mai puțin arzător. Și în mare parte au dreptate. Însă Mexicul este o zonă întinsă cu o climă destul de variată. Cel mai bun timp pentru o vacanță în Mexic, indiferent de ce vrei să vizitezi, este între lunile mai și octombrie. Atunci, clima este la o medie perfectă atât pentru zile relaxante la plajă, cât și pentru drumeții în zonele muntoase sau pentru vizite prin oraș.
Perioada:
Când sunt festivaluri importante în Mexic. Perioada de vizitat este destul de importantă. Mexic e un loc plin de agitație cu festivaluri de tot felul, care celebrează pasiunea și pofta de viață a oamenilor. Interesează-te dinainte dacă nu vrei să intri în contact cu aglomerația și marea de oameni ce se adună în timpul unei celebrări. De exemplu, în ianuarie și februarie, o mare de fluturi Monarh migrează din Mexic trecând în SUA. iar orașele în care se află rezervațiile precum Michoacan, aproape de Mexico City, tind să se aglomereze foarte mult.
Un alt festival care adună o mare de oameni este ”Ziua Morților” (Dia de los Muertos), care are loc între 31 octombrie și 2 noiembrie. Pe cât de macabru sună, Dia de los Muertos este un festival plin de culoare, în care se vizitează cimitirele și se decorează mormintele celor iubiți care au trecut în neființă.
Bagajul:
Sfaturi privind bagajele. În timp ce împachetezi, gândește-te de două ori dacă vrei să iei bijuteriile cu tine. Nici nu își au rostul și riști să fii pus în pericol dacă ești cu ele la vedere în zone aglomerate. De asemenea, hainele sunt un aspect de care trebuie să ții cont. Nu vei avea ocazia să îți porți toată garderoba, așa că ia cu tine doar esențialul. Iar pentru un maxim de eficiență și spațiu, nu împături hainele, ci rulează-le. Poți lua și medicamente cu tine, însă numai de uz personal.
Moneda locală:
Se recomandă să nu porți sume mari de bani la tine în timpul unei călătorii de orice fel. Un simplu card în care ai depozitat o sumă necesară e de ajuns. Astfel scapi și de schimbul valutar, și de depozitarea banilor cash. Dacă ești nevoit să folosești bani cash, încearcă să îi schimbi la o bancă sau un amanet avizat, nu într-unul găsit pe stradă fără nici o marjă de siguranță pentru tine.
Blestemul lui Montezuma
Ei bine, există, dar nu e legat de nicio comoară. Este, mai pe românește, indigestia. Numit după conducătorul aztec Montezuma, deranjul la burtă afectează o bună parte din turiști. Pentru a evita un astfel de incident, e bine să bei doar apă îmbuteliată, să eviți tavernele cu mâncare de la colț de stradă, treci peste salată și comandă doar mâncare gătită. Și, sub nici o formă nu consuma produse din locuri care nu îți inspiră încredere, chiar dacă este coadă!
Itinerariul
E recomandat să îți faci dinainte un program de călătorie și locuri pe care vrei să le vizitezi. E mai sigur să apelezi la un ghid specializat care face tururi ale monumetelor dintr-o anumită zonă. Dacă însă nu suporți să stai după grupuri largi de oameni, poți să faci totul singur. Important însă este să păstrezi rutele principale de drum, să nu afișezi la vedere obiecte de valoare scumpe și să te asiguri că nu te prinde noaptea în locuri din care nu știi sau nu ai cum să te întorci înapoi la hotel.
Acestea fiind spuse, pregătirea pentru vacanță a luat sfârșit. Urmează să te bucuri de frumusețea, exotismul și magia Mexicului sub toate formele lor.
Drum bun!
Palacio-des-Bellas-Artes-Mexico-City.jpg
acapulco mexic.jpg
Mexico-City mexic.jpg
Bellas artes.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This