„Unde putem merge la plajă în Valencia și împrejurimi?” iată întrebarea la care și-a propus să răspundă acest articol.

Despre Valencia. Acest oraș aflat la aproximativ 50 km sud de Barcelona este din ce în ce mai vizitat pentru că are de toate pentru toți, e pur și simplu minunat! Cu un aer tineresc, deși are peste 2.100 de ani vechime, elegant și îngrijit chiar și în centrul istoric, cu o arhitectură inovatoare “etalată” pe locul unde nu demult râul Turia inunda orașul, Valencia are un careu de ași în mânecă. Este plină de energie și aceasta se datorează nu doar culturii locului ci și poziționării sale, chiar pe malul mării. E lesne de înțeles că plajele reprezintă unele dintre atracțiile Valenciei, deși nu e percepută, deocamdată, ca o destinație clasică estivală.
Plajele din Valencia. Valencia are câteva plaje situate nu departe de Orașul Artelor și al Științei, iar în împrejurimile sale sunt unele dintre cele mai deosebite din această zonă a Mediteranei. Intrarea în mare este lină, nisipul e galben și fin, sunt potrivite și pentru copii.

Valencia, plajă după plajă

Malvarrosa. Este principala plajă a Valenciei și preferata localnicilor, așa că e de înțeles că este destul de aglomerată, mai ales în weekend. Cu peste 1 kilometru lungime, Malvarrosa are nisip fin și are numeroase dotări specifice unei plaje pe care flutură Blue Flag. Este situată la nord de Playa El Cabanyal (Las Areans). Plaja Malvarossa a fost sursă de inspirație pentru artiști precum pictorul Joaquin Sorolla, născut în Valencia.

-Playa El Cabanyal (Las Areans.) Dacă vrei să faci o baie în mare, să te plimbi de-a lungul promenadei și să guști o paella valenciana autentică, Plaja Las Arenas din Valencia este cel mai bun loc pentru a face pe toate. Las Arenas e poziționată între portul Juan Carlos I Marina și faimoasa plajă Malvarrosa. Cu o lungime de 1 km  și o lățime medie de 135 m, are nisip galben și fin, ca toate plajele din Valencia. Se ajunge la Las Arenas Beach cu autobuzul chiar din centru, de fapt sunt mai multe linii care deservesc această destinație.


Plaja Patacona, este cea mai nordică plajă din Valencia, o alegere bună pentru cei care caută un loc mai puțin turistic, mai departe de agitația Paseo Marítimo. Cu peste un kilometru lungime, Plaja Patacona are facilitățile necesare pentru a-ți oferi o zi relaxată pe malul mării. Este dotată cu toalete, dușuri, vestiare, acces și parcare pentru persoanele cu handicap. Pe promenada de la Patacona sunt multe cafenele și restaurante.

Plajele din Valencia sunt unite de Paseo Marítimo, care a devenit una dintre cele mai populare zone de agrement din Valencia. Aici te poți bucura de o plimbare sau poți sa te oprești la unul dintre restaurante pentru o paella delicioasă –Valencia fiind orașul de origine al acestui fel celebru.

În apropierea Valenciei, la nici 10 km, se află plaje mai sălbatice, înconjurate de dune, cu nisip fin, precum Pinedo, El Saler, Devesa de Saler sau Garoferra.

-Plaja Garrofera se află între El Saler și Devesa, chiar în Parcul Natural Albufera, puteți găsi plaja Garrofera. Are peste un kilometru de nisip fin, fiind înconjurată de dune.
-El Saler (la nord) are sub un kilometru lungime și o secțiune pentru nudiști.

Playa de la Devesa este una dintre cele mai aerisite plaje din apropierea Valenciei, fiind accesibilă și cu transportul public ( autobuzul 25). Are nisip destul de fin, chiar și dune, în apă sunt ceva stânci dar și o mulțime de peștișori. Playa de la Devesa are o secțiune de nudiști. Poți ajunge la Playa de la Devesa și cu mașina ( are o parcare generoasă) sau cu bicicleta. Este situată în apropiere de satul Saler, la aprox. 13 km sud de Valencia.
Plaja Port Saplaya. Această plajă este, de asemenea, liniștită și cu facilități bune, mulți valencieni vin aici. Saplaya este la doar șapte kilometri nord de orașul Valencia, și este un vechi port de unde se exportau produsele locale, transformat astăzi într-o mică stațiune. Plaja Port Saplya are aprox. 1 km lungime, e destul de largă și are și dușuri pentru uz public.


Plaja Pinedo. Orășelul Pinedo este gazda uneia dintre cele mai frumoase plaje din regiunea Valencia. Această plajă are nisip fin, auriu și ape calme. Gura râului Turia se află la nord de plajă, unde sunt mai multe câmpuri de orez. Spre sud se află plaja El Saler, situată în Parcul Natural Albufera.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook !și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #holiday #inspiratie #spania

Visează, iubește, călătoreșteDrum bun!

sursa foto: visitvalencia.com, pixabay.com

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This