Haideți cu mine la o sesiune de cumpărături istețe în Spania! Aflați care sunt cele mai bune străzi de shopping din Spania, unde sunt outleturi, când sunt reducerile. Un material cu multe sfaturi pentru amatorii de cumpărături.

În Spania, startul reducerilor de vară se dă în jurul datei de 1 iulie, iar perioada de “rebajas”-reduceri- durează până la finele lunii august. Este bine de ştiut că reducerile sunt acordate “pe trepte”şi că, dacă vă prinde vacanța în luna august pe oriunde prin Spania, puteţi cumpăra diferite mărfuri și cu 60-70% mai ieftine comparativ cu cel de la lansarea pe piaţă.

Madrid, o capitală a shoppingului tot mai influentă

Capitala Spaniei a început să se impună în ultimii ani drept un “pol” al modei în Europa, “suflând în ceafa” unor orașe recunoscute pentru ofertele de shopping precum Roma sau Milano.

Reduceri în Madrid. Madridul a devenit una din destinaţiile de shopping de prim rang din Europa, cele mai recomandate perioade pentru a face cumpărături în capitala Spaniei fiind cele cuprinse între 7 ianuarie şi 7 martie şi 1 iulie-31 august, când în toate vitrinele se afişează “rebajas”… Nu doar hainele şi accesoriile vestimentare sunt oferite la reduceri de până la 70% ci şi cosmeticele, mobile, decoraţiunile sau electronicele.

Madrid are nenumărate artere comerciale pentru toate buzunarele și preferințele, totul e să știi ce vrei! Mai jos, o selecție a celor mai importante zone și artere bune pentru cumpărături din capitala Spaniei…

Gran Via, cea mai importantă stradă din Spania

Pentru împătimiții shoppingului, toate drumurile din Madrid duc la Gran Via care, alături de Paseo de la Castellano, reprezintă cele mai importante bulevarde din Spania. Pe Gran Via se află o mulțime de magazine pentru toate vârstele, predominând reprezentanţele a mari retaileri “populari”precum H&M, Zara, Mango, C&A  dar și alte branduri pentru bugete medii sau de lux precum Lacoste.  El Corte Inglés vine să completeze oferta pentru amatorii de cumpărături pentru cei care ajung pe Gran Via. Pe spectaculosul bulevard Grand Via se afă şi nenumărate bănci, terase, restaurante, tapas bar (baruri de gustări) şi cele mai bune cinematografe din capitala Spaniei. Este un loc de pierdut vremea, de neratat dacă ai ajuns în Madrid!

Grand Via este foarte apreciată şi nu doar de spanioli, fiind subiect pentru zarzuela (opereta spaniolă), romane, nenumărate filme fiind turnate aici. Gran Via, care uneşte Plaza de Alcalá Plaza de España cu Plaza de España, are nişte clădiri deosebite, trebuie să le observați printre reprizele de cumpărături, ar fi păcat să nu o faceți!

Calle Fuencarral și Hortaleza, pentru haine mai deosebite

Calle Fuencarral este o străduţă pietonală aproape de centrul Madridului şi de Gran Via, unde găsiţi în special magazine mai mici, dar de firmă, precum şi un mall,  “Mercado de Fuencarral”, unde sunt oferite haine mai nonconformiste aparţinând unor creatori tineri. Alături de designerii spanioli care au reușit să supraviețuiască asaltului marilor retaileri, pe Calle Fuencarral „conviețuiesc” marile magazine ale unor branduri spaniole cunoscute.În cazul în care se face târziu în noapte, vă puteți îndrepta spre Plaza Dos de Mayo, unde veți găsi o atmosferă neliniștită la pub-urile și baruri de aici. Calle Fuencarral se învecinează cu o altă arteră renumită pentru cumpărături de haine mai neconvenționale, Hortaleza, amplasată în cartierul gay al Madridului, Chueca.

Unul dintre cele mai mai scumpe mall din Europa

Jose Ortega y Gasset, cartierul elegant unde obişnuiesc aât VIP-urile locale să se îmbrace cât și cele în trecere să-şi completeze garderoba, este ideal pentru cumpărături de lux, de la mari case de modă sau de bijuterii. Cumpărăturile de lux reprezintă „specialitatea” şi a Calle de Preciados sau Calle Serrano.  Dacă aveți un buget mai consistent pentru cumpărături, nu treceți pe lângă Calle Serrano, o stradă lungă, pietonală, „burdușită” cu magazine de lux aparținând celor mai cunoscute branduri internaționale la care se adaugă și malluri.

De reținut că Mall-ul  ABC Serrano are unele dintre cele mai scumpe magazine de îmbrăcăminte din Europa.

Buticuri interesante pot fi găsite pe străzile adiancente Calle Serrano, în special Lagasca, Jorge Juan și Claudio Coello.

Cele mai exclusiviste străzi

-Cartierul select Barrio de Salamanca găzduiește unele dintre cele mai importante artere comerciale din Madrid, unde se găsesc sute de magazine pentru cei cu bugete mai măricele. În zona bulevardelor Goya și Serrano din cartierul Salamanca și-au făcut vad bun designeri importanți precum Valentino, Yves Saint Laurent, Lacoste, Donna Karan, Versace, Gucci , Adolfo Dominguez, Hermenegildo Zegna, Agata Ruiz de la Prada, Loewe, etc.
-O altă zonă bună pentru cumpărături în Madrid este Castellana, zonă situată în partea de nord a orașului, lângă centrul de conferințe și stadionul Santiago Bernabéu, mai ales pe Calle Orense, plină de mici magazine, galerii restaurante fast-food și cafenele. Calle de la Princesa este una dintre cele mai cunoscute zone comerciale din Madrid. În afară de cumpărături, această stradă aglomerată, de asemenea, oferă șansa de a admira unele dintre cele mai faimoase clădiri din Madrid, cum ar fi Palatul Liria și Muzeul Cerralbo.

De toate pentru fiecare

Dacă vă doriți instrumente muzicale, în special cele cu specific local-respectiv chitare, zona din jurul Operei din Madrid este cea mai indicată, iar pentru muzică trebuie să ajungeți la  Santo Domingo.

Un alt loc care merită vizitat dacă sunteți pasionați de cumpărături este piața de vechituri El Rastro, care are loc duminica pe Calle de Ribera de Curtidores, stradă închisă traficului rutier pentru acest târg până la ora 14. Fiți atent aici, ca și pe Rambla: hoții de buzunare abundă, însă dacă aveți grijă, vă veți bucura de mărfuri deosebite, ce nici nu-ți trece prin cap ce poate fi scos la vânzare aici.

Pentru cea mai variată gamă de articole tradiționale spaniole-pornind de la pielărie la espadrile și pălării, Plaza Mayor este o opțiune de netrecut cu vederea .

Trebuie să mai stiți că, între orele 14 și 17, aproape toate magazinele mai mici sunt închise pentru siesta, regulă care nu se aplică și magazinelor de lanț sau marilor centre comerciale. Duminica sunt închise toate magazinele din Madrid, cu excepția primei duminici din lună, când mall-urile sunt deschise.

Un important nod de transport, cu gară și autogară, la Principe Pio se găsește și mall-ul cu același nume, construit deasupra platformelor de plecări/sosiri.

Outleturi în Madrid și împrejurimi

Situat în Las Rozas, la 20 km de Madrid, Las Rozas Village este cel mai mare outlet din Spania.
Aici sunt oferite tot timpul anului, în cele peste 100 de magazine outlet de lux, 7 zile pe săptămână, reduceri de până la 60%. San Sebastián de los Reyes, cu 120 de magazine, situat în San Sebastián de los Reyes, la 19 km de la Madrid, este un alt outlet unde găsiți alături de haine și accesorii și articole pentru casă la preț redus.
Getafe Factory, situat în Getafe, la 16 km de Madrid, în interiorul Nassica Shopping Center este o altă opțiune pentru împătimiții cumpărăturilor ca și Fabrica de Las Rozas, aproape de „Las Rozas Village Outlet”, la 20 km distanță de Madrid sunt alte două outleturi.

Barcelona:”Cinci kilometri „de magazine

Deși nu „joacă” ( încă) alături de Paris sau Milano în „liga” shoppingului, Barcelona se numără printre orașele europene cu stil, cu o ofertă consistentă la capitolul cumpărături. Aici puteţi să vă bucuraţi atât de obiective turistice deosebite precum operele lui Antonio Gaudi- Sagrada Familia, Casa Batllo sau Parcul Guell- de nenumărate muzee sau chiar de plajă şi între timp să vă faceţi şi cumpărăturile, indiferent de ce buget aveți.

În Barcelona există aproximativ 35.000 de magazine, unele dintre ele fiind “înşiruite” de-a lungul a celebrei rute de cumpărături de cinci kilometri lungime. Această arteră comercială începe cu Ramblas prin Placa de Catalunya şi apoi pe Passeig de Gracia până la Avenguda Diagonal. Mare parte din această “rută” a shoppingului este pietonală, ceea ce face foarte plăcută o plimbare printre magazine şi terase umbrite de platani.

Pentru toate bugetele

În acest perimetru puteți găsi cam tot ceea ce v-aţi putea dori de la o sesiune de shopping, indiferent de buget, pornind de la marile nume ale modei printre care Giorgio Armani, Versace, Bally, Cartier sau Burberry până la retailerii “populari” din Spania sau Suedia.

Mall-ruri și piețe celebre în Barcelona

Sunt prezenţi pe această imensă arteră comercială şi mari retaileri locali precum El Corte Inglés şi Fnac, mall-uri mai scumpe, dar şi numeroase magazine de designeri spanioli creatori de  haine, pantofi, bijuterii şi accesorii.

La Boqueria Dacă vestita Rambla găzduieşte o piaţă celebră de alimente, La Boqueria (Mercat de Sant Josep de la Boqueria), cea mai mare din Spania, în Avenguda Diagonal se află un centru commercial imens, Glories,  un fel de mall pe jumătate în aer liber precum şi complexul de magazine L’illa, cu un design futurist.

Rămânând la capitolul mall-uri, sunt de amintit Maremagnum, ridicat chiar pe malul Mediteranei , „legat” de vestita La Rambla prin „Rambla del Mar” și L’illa, pe Avenguda Diagonal. Maremagnum are peste 130 de magazine de haine și accesorii, articole sportive și muzicale și cărți. Tot pe Avenguda Diagonal se află și Diagonal Mar unde puteți găsi haine, pantofi, electronice și electrocasnice, muzică, sub un singur acoperiș.

Bucate tradiționale catalane puteți cumpăra din Fira Artesana, din Plaça del Pi, pe când din Mercadillo de la Plaça de Sant Josep, situat în Plaça de Sant Josep Oriol, puteți cumpăra produse artizanale și tablouri.

Unde și ce puteți cumpăra din Barcelona

Ca regulă generală, cele mai multe magazine specializate mai mici sunt localizate în centrul istoric, în timp ce cele mai mari lanțuri și magazine de designer sunt în Eixample, în special de-a lungul Passeig de Gràcia și Avda Diagonal. În Barrios, veți găsi, de asemenea, unele buticuri exclusiviste și, în special, magazine de pantofi. La Rambla și Cartierul gotic sunt dominate în mare parte de magazine de suveniruri, cu magazine de familie cu o alură ușor învechită.

Outleturi din capitala Cataloniei

Dacă vreți cumpărături la preț redus tot timpul anului, în Barcelona și împrejurimi există câteva outleturi foarte mari, La Roca Village fiind cel mai apreciat dintre ele. Situat la aproximativ 20 de kilometri de Bacelona, La Roca Village este un designer outlet unde găsiți o mulțime de articole cu reduceri foarte mari, de până la 70%. unde se află și branduri importante de haine. Pentru a ajunge ala Roca Village trebuie să luați autobuzul Shopping Express care pleacă la fiecare 2 ore de la Fontanella Calle.

Dacă nu ajungeţi în Barcelona în perioada reducerilor, va puteţi încerca norocul la cumpărături la Heron City, cu mai multe magazine pentru tineri, sport și accesorii, situat în Heron City Shopping Centre, pe Avenida Rio de Janeiro nr 42.

De la Mango 2, de pe Girona Calle nr.  37 puteți cumpăra haine petru femei și bărbați la prețuri de vânzare pe tot parcursul anului, cu 40% mai mici decât cel de lansare.

Alma-Zen, strada Diputació Calle nr 313, este un magazin tip outlet pentru Desigual,  cu mărfuri cu 30 -70% mai mici tot timpul anului. pe tot intervalul de distracție și original de bărbați, femei și haine pentru copii.

Fanii brandului Burberry pot găsi haine și accesorii pe Calle Valencia nr 460 la prețuri cu până la 60% mai mici decât cele din magazinele de prezentare.
Custo Outlet, din Plaza del Pi nr 2, își atrage vizitatorii cu discounturi importante la haine, accesorii și pantofi, iar Etxart & Panno Factory Store, din Girona calle 40, are haine pentru ocazii.

Hello Kitty Outlet, amplasat pe Calle Ávila nr 129 vinde produsele sub acest brand la jumătate de preț față de cel de lansare.

Misako Outlet este un outlet de accesorii, unde puteți găsi genți, curele, poșete, eșarfe, bijuterii și accesorii, cu reduceri de până la 70%. Misako outlet este situat pe Calvet Calle nr 38.

Insulele Canare, raiul cumpărăturilor

În Spania se mai pot face cumpărături la prețuri avantajoase și în insulele Baleare, mai ales în Mallorca şi în Canare -în Tenerife în principal. În Tenerife există aproximativ 10 outleturi mai ales în sudul insulei, în zona Playa de las Americas, sau în nord, lângă Puerto de la Cruz. Plus alte câteva centre comerciale mari, mai ales în Playa de las Americas ( Safari, Parque Santiago 3 și 6), Costa Adeje ( Plaza del Duque) și bineînțeles  Santa Cruz ( CC Meridiano). În Tenerife, shoppingul este stimulat de lipsa taxelor și ofertele sunt pe măsură!

În orașul Palma de Mallorca (Mallorca) sunt câteva outleturi specializate pe încălțăminte, fiind de amintit și lanțurile de magazine axate pe comerțul de cosmetice unde prețurile sunt mai scăzute, datorită taxelor mai mici.

Sper că ți-a fost de folos acest material și te invit să vii alături de noi pe Facebook! Anunță-ți și prietenii că ai citit ceva interesant, dă Like & Share!

Visează, îndrăznește, călătorește! Drum bun!

mercat boqueria.jpg
Shopping2.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This