Dacă sunteţi pasionaţi de cumpărături şi nu aţi ajuns în Istanbul la Festivalul Shoppingului, care s-a desfăşurat în perioada 8-30 iunie 2013, nu disperaţi, sezonul marilor reduceri de vară abia se deschide în Europa. Oricum, chiar dacă nu puteți pleca acum în vacanță, ar trebui să știți că sunt nenumărate destinații unde se poate face shopping la prețuri foarte mici tot timpul anului.

Londra, sezonul reducerilor de vară, până la finele lui iulie

Shopping la Londra. În Londra, declarată cea mai bună destinaţie de shopping din Europa de către Globber Shopper Index, sezonul reducerilor de vară a debutat deja la începutul lunii iunie 2013. Până la finele lunii iulie, puteţi achiziționa aproape orice la reduceri, pornind de la haine, încălţăminte şi accesorii până la electronice, parfumuri şi cosmetice. Îmbinaţi astfel plăcutul cu utilul cumpărându-vă ceea ce aveţi nevoie la preţuri reduse chiar şi cu 70% dar nu uitaţi totuși de adevăratele atracţii turistice ale acestui oraş fabulos: Palatul Buckingham şi eventual și parcurile Green Park şi St James’ Park din apropiere, de British Museum, unde intrarea este gratuită, de Turnul Londrei, Palatul Parlamentului şi Big Ben.

Oxford Street

Oxford Street, cartierul general al cumpărăturilor

Londra are mai multe străzi, chiar cartiere,“specializate” pe shopping, unele dintre ele meritând fi vizitate chiar dacă nu vreți să vă cumpărați nimic, pentru că sunt pur și simplu deosebite. Dacă aveți un buget consistent, puteți să vă reînoiți garderoba în buticurile amplasate în cele mai exclusiviste și celebre cartiere ale Londrei, Mayfair și Covent Garden, sau din cele de pe Bond Street. Dacă vă doriți să fiți în ton cu ultimele tendinţe ale marilor case de modă, puteți poposi și Knightsbridge şi Brompton Road, artere pe care se găsesc celebrele Harrods și Harvey Nichols. Shopping pentru toate buzunarele se poate face pe Oxford Street, cea mai importantă arteră comercială a Londrei. Oxford Street are aproximativ de 300 de magazine, pornind de la buticuri la mari centre comerciale, unde sunt prezente deopotrivă branduri populare cât şi de lux, unde găsești  haine pentru toată familia, accesorii, electronice şi electrocasnice, cosmetice, parfumuri şi produse sportive. Lungă de aproape doi kilometri, Oxford Street este cea mai aglomerată arteră comercială din Europa, cu aproximativ o jumătate de milion de vizitatori zilnic.
Ponturi pentru un shopping avantajos în Londra
*În Londra există cel mai mare mall urban din Europa, Westfield, cu aproximativ 300 de magazine care vând creațiile a 700 de branduri.
*Tot în Londra se află și Portobello Road, pe care se află cea mai mare piaţă de antichităţi din lume, cu o lungime de 1,6 kilomeri. De pe Portobello Road puteți cumpăra atât antichităţi cât şi haine şi fructe şi legume.
*Dacă ajungeți pe Portobello Road în zilele de 25 şi 26  august, aveți ocazia să participați la vestitul festival care a luat numele străzii.*În Notting Hill vă aşteaptă o grămadă de magazinaşe cu haine mai neobișnuite și chiar de epocă, cu antichități și cadouri ciudate.
*Următoarea mare perioadă de reduceri din Londra este cea de după sărbătorile de iarnă, care începe de după Crăciun şi durează toată luna ianuarie.
*Puteţi să faceţi cumpărături la preţuri avantajoase tot timpul anului şi în outleturile din apropierea capitalei Regatului Unit, cele mai apreciate fiind Bicester Village (în apropiere de Oxford, la o oră de mers cu trenul din Londra) şi London Designer Outlet.

Franţa: soldările dureză cinci săptămâni

  
Franţa este capitala luxului şi a rafinamentului însă acestea costă. Potrivit Codului Comerţului din Franţa, două sunt perioadele în care sunt permise discounturi, cele de vară debutând pe 26 iunie şi se întind pe durata a cinci săptămâni, până pe 30 iulie 2013. Soldările de iarnă ţin tot cinci săptămâni, începând cu 8 ianuarie.
Paris: cele mai bune străzi pentru shopping, după buget
Cumpărături la Paris. Parisul este principala atracţie turistică a Franţei, milioane de vizitatori venind aici în fiecare an doar pentru a-şi completa garderoba. Cele mai bune zone comerciale din Oraşul Luminilor, pentru cei care-şi permit creaţiile marilor case de modă şi producătorilor de cosmetice de lux sunt Luvru-Tuileries și Faubourg Saint-Honoré. Mergeţi şi pe Rue de la Paix şi în Place Vendome dacă aveţi un buget mai consistent pentru cumpărături cu ştaif. Cartierul Saint-Germain-des-Prés este un loc pe care nu ar trebui să-l ocoliţi dacă vă atrage designul şic, aici fiind şi o serie de magazine de brand  mai mici precum şi vestitul Le Bon Marché, un retailer multibrand de lux.
Cosmopolitul Bulevard Haussmann, care găzduieşte două mall-uri rivale Galeriile Lafayette şi Printemps, cu produse de top, dar şi branduri „de masă” precum H&M sau Mango este o altă arteră comercială de top a Parisului pentru amatorii de cumpărături. Celor care iubesc bijuteriile, antichităţile şi arta li se recomandă o vizită în cartierul Marais, în special în Places des Vosges, Rue des Francs-Bourgeois şi Rue des Rosiers.

Marais este un cartier istoric, cu multe clădiri vechi, frumoase, multe transformate în hoteluri de lux. Tot luxul este numitorul comun al Avenue Montaigne și Avenue des Champs-Elysées, însă aici pot fi făcute cumpărături şi de la marii retaileri de nivel mondial, precum Zara. Dacă vă plac antichităţile de orice fel, nu rataţi Les Puces de Saint-Ouen alias Les Puces, probabil cel mai mare târg de vechituri din lume, întins pe şapte hectare. Situat în apropiere de Porte de Clingancourt, Les Puces este deschis doar în zilele de sâmbătă, duminică şi luni.

Vedere de pe Lafayette asupra rivalului Printemps ( sus) și asupra Parisului ( jos)

Boulevard Hausmann

Ouleturi și malluri în Paris 

*Dacă nu ajungeţi în „Oraşul luminilor“ în perioada reducerilor, puteţi vizita outletul La Vellee Village, situat la doar cinci minute de parcurile Disney. Aici vă puteţi reînnoi garderoba cumpărând produse de firmă cu reduceri de 60%-70%. În apropiere de Paris se poate vizita şi Usines Center, un outlet relativ nou cu sute de magazine.
*Unul dintre puţinele mall-uri deschise duminica în Paris este Quatre Temps din cartierul La Defense, în apropiere de staţia de metrou Grande Arche de la Defense.
*Reducerile de iarnă sunt anunţate în Franţa pentru perioada 8 ianuarie -28 februarie 2014.

*Les Halles este un mall subteran cu peste 180 de magazine, unde poţi găsi reduceri substanţiale şi mărfuri la preţ foarte bun tot timpul anului, fiind situat la staţia de metrou Les Halles et Châtelet.

*Toată zona din jurul Châtelet-Les Halles este un perimetru comercial major.

Portugalia: cel mai mare outlet de designer din Europa

Când încep reducerile. Dacă vă numărați printre vânătorii de chilipiruri ar trebui să rețineți că reducerile oficiale de vară în Portugalia încep pe 1 iulie, iar cele de iarnă imediat după Crăciun. În aceste perioade, care sunt cele mai bune pentru shopping în Lisabona puteți cumpăra toate bunurile cu până la 50% reducere.
Marile magazine din Lisabona, (cum ar fi El Corte Inglés) și mall-uri (precum Colombo, Vasco de Gama, etc), sunt deschise pînă la ora 23 sau chiar până la ora 24, de luni până duminică. În Lisabona, celor care sunt fanii brandurilor internaționale li se recomandă o „plimbare” pe jos Avenidade da Liberdade și Rua Castilho. Aici se găsesc buticurile celor mai importante branduri de lux sau magazine multi-brand, cu mărci mai puțin accesibile maselor. Strada pietonală Rua Augusta, situată într-una dintre cele mai aglomerate cartiere din Lisabona oferă opțiuni mult mai accesibile pentru cumpărături atât la marile lanțuri de magazine europene cum ar fi Zara, Mango sau H & M sau sau de la meșteri și vânzători ambulanți.

Avenidade da Liberdade

Ponturi pentru cumpărături în Lisabona 

*Străzile cu aer medieval ale capitalei Portugaliei au tentații „permanente” pentru amatorii de cumpărături, fiind deosebite în special produsele de artizanat realizate din piele și vasele din ceramică.
*Situat pe Av. Lusíada, Colombo este unul dintre cele mai mari mall-uri din Europa, cu 371 de magazine și 65 de restaurante.
*Dacă nu ajungeți în Lisabona în perioada marilor reduceri, dați o fugă până la Alcochete, la câțiva kilometri de Lisabona, unde se află Freeport Designer Outlet, cel mai mare outlet de designer outlet din Europa, unde multe branduri internaționale oferă reduceri de până la 50% pe tot parcursul anului.
* Pe străzile Baixa și Chiado din Lisabona puteți găsi alături de branduri internaționale și mai multe magazine tradiționale.

avenida liberdade lisabona.jpg
Avenida Liberdade din Lisabona
printemps paris.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This