Care sunt condițiile de călătorie în Grecia în vara 2021? Cine visează la o evadare la malul Mărilor Egee, Ionice, Cretei sau Mediterană unde să viziteze și vestigii antice și insule s-a bucurat să afle că Grecia și-a deschis frontierele pentru vizitatori din 14 mai 2021.

După o perioadă lungă de carantină, Grecia primește unii turiști fără a-i obliga să se autoizoleze.

Dar țara insulară continuă să păstreze restricții de intrare din cauza situației pandemice. Iată care sunt condițiile de călătorie în Grecia în vara 2021

Cui îi este permis să călătorească în Grecia în această vară?

În prezent, Grecia permite intrarea fără restricții la toate sosirile din țările Uniunii Europene și din spațiul Schengen. La acestea se adaugă și cetățenii din Anglia, SUA, Australia, Rusia, China, Canada, Emiratele Arabe Unite, Israel, etc. Acești călători sunt supuși acelorași cerințe ca și cetățenii UE.

Documente obligatorii pentru călătoriile în Grecia

Cum se poate călători în Grecia?

Călătorii trebuie să aibă UNUL dintre următoarele documente:

– 1. Certificat de vaccinare împotriva COVID-19 emis de un organism competent din țara de origine.

Trebuie să treacă cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin pentru inoculările cu rapel. Și tot minim 14 zile de la vaccinul într-o singură doză.

-2. Certificatul digital COVID-19 în în format digital sau tipărit. Acesta conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

Vaccinurile aprobate în Grecia sunt Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford, Novavax, Johnson & Johnson, Sinovac Biotech, Sputnik V, Cansino Biologics și Sinopharm.

– 3. În loc de un certificat de vaccinare, călătorii în Grecia pot să prezinte fie un test PCR negativ efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie, fie un test antigen negativ (rapid) efectuat cu până la 48 de ore înainte de călătorie.

Copiilor cu vârsta sub șase ani nu li se mai cere să facă teste.

– 4. Adeverința că a fost testat pozitiv cu COVID-19 în ultimele două până la nouă luni.

De asemenea, poate prezenta un certificat medical care să confirme că titularul a fost testat pozitiv cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele două până la nouă luni..

Aceste condiții (dovada vaccinării, test PCR negativ sau certificat care confirmă infectarea anterioară) pentru intrarea în Grecia sunt obligatorii pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, informează MAE..

Între 19 și 26 iunie 2021, pe teritoriul Greciei este permis și accesul tuturor persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test rapid, efectuat în statul de proveniență ori în cel de tranzit, nu mai vechi de 48 de ore de la data prelevării.

Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniți.

B. Formularul PLF cu cod QR

Toți cei care vor să facă o călătorie în Grecia în acest an trebuie să completeze documentul electronic PLF cu cod QR cu cel puțin 24 de ore înainte de călătorie. Formularul PLF (Passenger Locator Form) se completează prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în Grecia.

Formularul PLF trebuie completat până cel târziu la ora 23:59 (23.59 PM) din ziua anterioară călătoriei în Grecia.

Testele aleatorii rămân

La intrarea în Grecia, călătorii pot fi supuși unor teste de depisitare a virusului COVID-19. În cazul unui rezultat pozitiv, călătorii vor fi cazați temporar într-un hotel izolat, gratuit. Dacă se detectează un rezultat pozitiv în urma unui test de eșantionare la frontierele terestre, este posibil să nu fie permisă intrarea în țară, informează Ministerul Elen al Turismului.

Despre carantină

Izolarea e obligatorie dacă testele sunt pozitive pentru SARS-Cov-2. În acest caz, călătorii și însoțitorii lor sunt cazați în hoteluri de carantină, unde vor fi supuși unor teste PCR suplimentare pentru a confirma diagnosticul inițial. Se va sta în izolare în hoteluri cel mult 10 zile. Cheltuielile de cazare în hotelurile de carantină sunt acoperite de statul grec.

Așadar, înainte de a porni într-o călătorie în Grecia, trebuie să completezi obligatoriu formularul PLF cu cod QR cu cel puțin 24 de ore înainte și să ai dovada că nu ești infectat cu COVID-19.

Certificatul privind recuperarea după COVID

Documentul trebuie să fie emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat. Călătorii în Grecia pot oferi, de asemenea, un rezultat anterior al testului PCR pozitiv, efectuat cu cel puțin două luni înainte de sosire și nu mai târziu de nouă luni înainte de sosire.

Restricții de circulație în Grecia

Turiștii se supun la aceleași reguli ca și cetățenii greci. Astfel, este interzisă circulația pe timp de noapte în intervalul orar 01:30-05:00, cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu ori pentru urgențe medicale. Pentru zonele aflate sub cod roșu închis de alertă epidemiologică, restricția de circulație se aplică în intervalul orar 19:00-05:00 pe tot parcursul săptămânii.

Grecia a introdus măsuri treptate de redeschidere a turismului, faza a doua fiind ăn perioada 15 iunie – 30 iunie 2021. După 1 iulie urmează cea de-a treia etapă de relaxare,  dar nu se va renunța la testarea aleatorie a celor care efectuează o călătorie în Grecia, indiferent de țara de proveniență.

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

#consilierturism #Grecia #vara2021

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This