Condițiile de călătorie în Italia în această perioadă stau și ele sub semnul pandemiei COVID-19.

Stare de urgență până pe 31 iulie 2021

Până pe 31 iulie 2021, în Italia este stare de urgență, ceea ce presupune obligativitatea respectării unor reguli stricte pe plan intern, le găsești mai jos. Sunt prevăzute amenzi foarte mari în acest caz.

Trei situații diferite

Înainte de a efectua o călătorie în Italia, este bine să știi că intrarea în țară este condiționată de prezența unor documente care să ateste că nu ești infectat cu noul coronavirus.

  1. EU Digital Passenger Locator Form

Orice persoană care face o călătorie în Italia este obligată să completeze înainte de a intra în Peninsula formularul digital de localizare a pasagerilor-EU Digital Passenger Locator Form și să dovedească acest lucru transportatorului sau oricărei persoane în putere să efectueze verificări.

Pentru toate intrările în Italia, din 24 mai 2021, declarația pe hârtie este înlocuită cu formularul digital care poate fi completat aici:

  1. În plus, ai nevoie de unul dintre ace mente:

-ai fost vaccinat anti-SARS-CoV-2 și ai certificat că ai finalizat ciclul de vaccinare prescris de cel puțin 14 zile;

-te-ai vindecat de COVID-19 și perioada de izolare prescrisă în urma infecției cu SARS-CoV-2 a trecut.

-ai efectuat, cu 48 ore înainte de intrarea pe teritoriul italian, un test antigenic rapid sau molecular cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2.

  1. Ai semnalat autorității sanitare competente la nivel local propria sosire pe teritoriul italian.

Copii sub șase ani nu fac test

Copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen, dar nu și de obligația de izolare, acolo unde este cazul. Copiii sub optsprezece ani sunt scutiți de obligația de izolare (acolo unde este prevăzut) numai dacă sunt însoțiți de un adult (părinte sau alt însoțitor) care deține un certificat verde Covid-19.

Călătorie în Italia, despre autoizolare

La intrarea pe teritoriul italian, persoanele care NU prezintă unul dintre documentele menționate mai sus trebuie să:

-să se supună măsurii de supraveghere sanitară și de autoizolare, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reședința acestora, Va trebui să informeze Departamentul de Prevenire al Autorității locale de sănătate competente;

-după cele 10 zile de autoizolare, vor trebui să se supună unui test molecular sau de captură antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatele digitale, din 1 iulie 2021

Este de așteptat ca, începând cu 1 iulie anul curent, să fi asigurată interoperabilitatea completă a certificatelor digitale emise de țările UE. În acest fel, se va asigura deplină libertate de circulație pe teritoriul Uniunii Europene tuturor celor care sunt în posesia unui certificat național valabil care să ateste UNA din următoarele situații:

  1. Efectuarea vaccinului anti-COVID-19
  2. Vindecarea de COVID-19
  3. Efectuarea unui test molecular sau a unui test antigenic rapid

Teritoriul național este în continuare împărțit pe zone, diferențiate în funcție de gradul de risc epidemiologic, cu măsuri de restricție suplimentare. Acestea se stabilesc periodic prin ordin al Ministrului Sănătății.

Pentru a consulta măsurile valabile pe plan intern, în funcție de regiunea în care vă aflați, click aici.  

Masca, obligatorie

Rămân valabile până pe 31 iulie a.c. prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

Deplasările se vor justifica prin completarea declarației pe proprie răspundere, disponibilă la acest link.

Amenzi usturătoare

Autoritățile regionale pot adopta unele măsuri suplimentare mai restrictive, în funcție de evoluția datelor epidemiologice. Vă recomandăm să vă informați cu atenție privind măsurile valabile în regiunea în care urmează să călătoriți. Încălcarea restricțiilor stabilite pentru limitarea răspândirii COVID-19 se penalizează usturător. Cu excepția cazului în care fapta nu constituie infracțiune, sunt prevăzute amenzi între 400 și 3.000 Euro. În situația în care încălcarea restricțiilor se realizează de o persoană aflată în autovehicul, cuantumul sancțiunii se mărește cu o treime, informează MAE.

În acest moment, Italia este pe lista verde pentru România, ceea ce înseamnă că nu trebuie să intri în carantină la sosirea în țară. Lista se actualizează săptămânal, detalii aici

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

#consilierturism #Italia #COVID

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This