Am vazut 40 de hoteluri in Antalya, unele mai bune decat altele in infotripul organizat de Nova Travel la mijlocul lunii mai 2013 si iata alte doua care mi-au placut in mod deosebit:

 Xanadu Belek, un templu al vacantelor reusite

Xanadu, Belek. Hotelul de cinci stele acordate si acest caz “pe bune”, precum cele date Titanic Deluxe Belek sau Maxx Royal Belek te impresioneaza prin arhitectura sa deosebita si prin bunul gust care te intampina inca de la intrare. Xanadu se intinde pe o suprafata de 135.000 de metri patrati, corpul principal are doar 4 etaje, iar cele 12 vile sunt imprastiate prin “padure”. Este liniste, canta pasarelele si topaie veveritele pe alei si printre crengile pinilor, e totul verde si aranjat fara cusur, imaginile de la fata locului sunt atat de perfecte, de parca cineva le-a prelucrat in Photoshop. Xanadu are o gramada de facilitati comune hotelurilor din Antalya, mie mi-au placut in mod special piscinele, restaurantele pe mai multe nivele, in aer liber, ascunse ca intr-un mic labirint, amfiteatrul unde vara au loc spectacole reusite si coloanele dorice infipte in piscine care confera un aer mistic, de templu de cetate antica, acestui loc. Si centrul Spa, foarte mare si elegant deopotriva poate face fata celor mai exigente pretentii, desi preturile sareau de 100 euro/tratamentul. Xanadu are un lobby bar foarte elegant unde poti sa-ti comanzi aproape orice bautura celebra din „repertoriul international”, un restaurant principal si 4 a la carte ( necesita rezervare cu o zi inainte, cele mai apreciate fiind cele mexicane si chinezesti), baruri, 3 piscine cu apa dulce si 3 topogane, 2 piscine pentru copii, piscina interioara cu apa calda si jacuzzi. Se pot practica o gramada de sporturi aici, la putere fiind tenisul, de vreme ce sunt 5 terenuri dedicate sportului alb cu instalatie nocturna, dar daca te tenteaza fitnessul, tenisul de masa, voleiul, baschetul, polo, aerobicul, gimnastica atunci ai ce face aici! Plaja hotelului Xanadu este larga, are si ea tot ce-i trebuie si nu e asa de departe de hotel ca la Titanic Deluxe Belek. Pe de alta parte, camerele din vile sunt destul de intunecoase si nu atat de elegante pe cat te-ai astepta, iar aerul conditionat pur si simplu nu mergea!
Per ansamblu insa, e de revenit si la Xanadu, macar pentru atmosfera eleganta si pentru dulciurile nemaipomenite, daca nu pentru serviciile ireprosabile!

Xanadu lobby

Catre corpul principal

Piscina

Catre una dintre terase

Nu e un ansamblu arheologic, e un hotel!

Royal Alhambra Palace, un palat oriental

Royal Alhambra Palace, Side. Aici m-am simtit ca intr-o poveste, cum altfel decat orientala, atmosfera opulenta specifica palatelor fiind recreata aproape oriunde. Hotelul, deschis in anul 2012, ocupa o suprafata de 60.000 mp, se afla la 40 km de aeroportul din Antalya, are un restaurant principal – ce deserveste mesele principale, si cinci restaurante a la carte: turcesc, orientul indepartat, italian, mexican, pescaresc, toate necesitand rezervare. Plus o patiserie, un „cort turcesc”, snack bar, bar, lobby baruri, bar pe plaja, bar la piscina, disco, amfi bar. Foarte multa mancare, poate prea multa, spun unii! Dupa atatea tentatii culinare, trebuie si ceva miscare, pentru doritori fiind nenumarate programe de gimnastica, cursuri de dans, tenis de masa, volei, iar de inotat prin prin psicinele inlantuite nu mai pomensc. Plaja e larga, cu nisip, intrarea se face lin in mare…Te poti relaxa si la centrul Spa si la spectacolele cu dansatori profesionisti, seara turceasca, sau la petrecerile disco tematice. Si apoi dormi precum un sultan in paturile foarte confortabile, in camere mobilate cu destul de mult bun gust! Ce mai conteaza ca e un pic cam prea stralucitor totul in acest hotel, ca stilurile sunt cam amestecate, ca te poti pierde prin imensitatea sa pana sa ajungi la camere sau la receptie. Royal Alhambra Palace ar mai are nevoie de ceva „semnalizare” care sa te ghideze catre camere, mai ales daca ai copiii cu tine, hotelul avand insa o gramada de facilitati pentru acestia! Per ansamblu este un hotel frumos, bun pentru familiile cu copii si nu numai.

Royal Alhambra lobby

Camera simpla

„Curtea interioara” a Royal Alhambra Palace

Facilitatile complexului

Restaurantul principal

Restaurant japonez, a la carte

Royal Alhambra Palace noaptea

xanadu antalya main.jpg
royal alhambra antalya.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This