Monica Anghelovici, ghid de turism și blogger la povestidecalatorie.ro, ne recomandă destinația sa de suflet, Cehia, unde s-ar întoarce oricând ar fi posibil și unde s-ar putea chiar stabili. Iubesc Cehia, spune Monica, pentru castelele sale vechi care te întâmpină în aproape fiecare localitate, pentru orașele și stațiunile sale deosebite, cu obiective unice și pentru gastronomia sa minunată.

 Monica este un călător pasionat care și-a transformat pasiunea în meserie, activând în domeniul turismului de o bună perioadă de timp și urmând toate specializările din acest domeniu, de la agent de turism – ghid și până la manager în activitatea de turism.

„Blogul povestidecalatorie.ro prezintă locuri posibile de vizitat, atracții turistice și idei de vacanță izvorâte din propria mea experiență. Îmi doresc ca lumea să fie descoperită altfel, prin prisma tradițiilor și obiceiurilor popoarelor vizitate și nu numai a frumuseților sale naturale ori a obiectivelor turistice celebre”, Monica Anghelovici.

 

„Dacă ar fi să mă gândesc care e țara mea de suflet unde m-aș întoarce oricând, aș fi pusă în dificultate deoarece iubesc Italia și Cehia în aceeași măsură.

Poate că despre Italia se spun mai multe, fiind și o destinație mai accesibilă și având acel iz romantic pe care îl imprimă spiritul poporului latin. Despre Cehia, însă, se știu mai puține, doar Praga și, eventual, Karlovy Vary fiind destinațiile cele mai căutate.

Karlovy Vary, un oraș  fermecător

Iubesc Cehia, într-adevăr, pentru Karlovy Vary, un oraș care m-a fermecat încă din primul moment.

 
Karlovy Vary, este de fapt, o stațiune balneoclimaterică și chiar una dintre cele mai cunoscute din Europa. Este un oraș boem, vizitat de numeroase vedete și capete princiare. Cum să nu-l iubești? Vei rămâne fascinat de hotelurile și clădirile luxoase, în culori vii, de la galben și până la roșu, cu sculpturi și cu stucaturi interesante.

Vizitează Karlovy Vary vara când toate clădirile sunt inundate de flori multicolore ce înveselesc orașul aflat de-alungul Teplei.

Și dacă ajungi în Karlovy Vary, cumpără-ți un ibricel din porțelan pentru a bea apă minerală de la izvoarele stațiunii. Reține că apa este fierbinte, uneori ajungând până la 70 de grade, astfel că, dacă nu te încântă gustul puternic mineralizat, pune un pliculeț de ceai aromat!

 

Praga, o Viena de 10 ori mai mare

„Înarmează-te” și cu bani, deoarece aici totul este destul de scump sau păstrează bucuria shoppingului pentru Praga…Praga, alt oraș pe care îl iubesc și pe care l-am admirat. După ce văzusem Viena ce mă copleșise…

O vizită în Praga începe din dreptul Muzeului Național, pentru a „gusta” magazinele aflate pe strada comercială ce se întinde din dreptul Pieței Wenceslas. M-am bucurat că un copil când am ajuns în Piața Vechiului Oraș, unde se ține anual și Târgul de Crăciun și unde se poate admira Turnul cu Ceas. La fiecare oră, mulțimea adunată în jurul lui urmărește procesiunea de trecere a apostolilor prin față ochilor.

   

Nici muzeele din Praga nu sunt de ratat, printre cele mai interesante, care merită vizitate, fiind Muzeul Sexului, Muzeul Instrumentelor Medievale de Tortură, Muzeul Figurilor de Ceară, Muzeul Ciocolatei, Muzeul Păpușilor. Muzeul Papusilor in Praga se află în permietrul Castelului din Praga, care reprezintă un obiectiv must see, alături de Catedrala Sf. Vitus, unde este înmormântat Vaclav –  Regele Sfânt al Boemiei. Pentru a vedea Castelul am traversat celebrul pod Carol, flancat de 36 de statui!

 Krivoklat

Da, iubesc Cehia pentru castelele aflate aproape în fiecare orășel! Am văzut Krivoklat, unul dintre cele mai vechi castele ale Cehiei, ce a servit ca și castel de vânătoare și reședință regală. Am pășit în Castelul Karlstein, aflat într-un sătuc de munte cu același nume, castel ce a păstrat 200 de ani bijuteriile Coroanei. Dar până să ajungi la castel, plimbarea este minunată pe străduță plină de magazine și restaurante. Despre Castelul Hnevin, aflat în micul orășel Most, pot spune că îl ador, poate pentru că îl vedeam din camera în care stăteam! Dar te poți caza chiar în el și promit că data viitoare o să o fac!

Castelul Hnevin

Iubesc Cehia pentru bisericile sale impunătoare, cum e Catedrala Sf. Vitus, de care aminteam, mai frumoasă ca Sf. Ștefan din Viena, pentru Biserica Fecioară Maria din Tyn și Biserica Sf. Nicolae, aflate tot în Praga sau pentru Biserica Adormirii Maicii Domnului din Most.

Iubesc Cehia pentru bucătăria să minunată, pentru sosurile interesante cu usturoi, ciuperci, alune, ananas ce oferă un gust deosebit fripturilor, pentru rața pe varză, supa de usturoi și celebrele găluști knedlik preparate în fel și chip, dar și pentru deserturile fabuloase!

Iubesc Cehia pentru Becherovka, celebra băutură din plante, un soi de bitter dulce-amărui și a cărei rețetă nu o știe multă lume…

Va invit să vizitați Cehia pentru că veți descoperi o țara minunată cu o mâncare deosebită și ieftină! Eu cred că aș putea locui aici… 

 
karlovy vary cehia 2.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This