O selecție de sfaturi utile pentru ca vizita ta la Madrid să fie cât mai plăcută, mai lipsită de griji, plină de amintiri frumoase.

Madrid înseamnă artă, arhitectură, distracție, mâncare excelentă și multe atracții turistice de văzut și experiențe de testat. Un oraș surpinzător, poate pentru că stă cumva în urma Barcelonei, Madrid nu te va dezamăgi odată ce ai ales să-l vizitezi și probabil că-ți vei dori să-l revezi.

Iată tipsurile mele pentru o vacanţă reuşită la Madrid

În primul rând, încearcă să-ți găsești cazare în centru. Așa vei putea ajunge la cele mai multe obiective turistice de top din Madrid fără a fi nevoie să te urci în niciun mijloc de transport în comun. Nu că sistemul madrilen de transport ar fi ineficient sau neplăcut, ci pur și simplu pentru că e mult mai interesant să o iei pe străzi și străduțe, să te oprești în piațete. Să intri în atmosfera locului și să descoperi lucruri noi și incitante.

Mai ales că pe străduțe găsești tot felul de suprize plăcute: restaurante de familie unde se servesc tot felul de bucate tradiționale sau baruri unde poți să iei un tapas de un euro, alăruri de madrileni. Sau tot felul de magazinașe.

Atenție, unele restaurante și baruri percep o taxă suplimentară de 10 l% pentru cei care stau pe terasă. Ca să eviți situațiile jenante când vine nota de plată, mai bine te interesezi înainte de a te așeza la masă.

Bocadillo înseamnă sandwich și cel mai comun este bocadillo de Jamón Serrano. Bocadillo cu creveți sau cu calmari sunt și ele foarte apreciate de localnici. În timp ce ești în Madrid, ar fi păcat să ratezi: tortilla spaniolă (o omletă de cartofi), Jamón Serrano (șuncă sărată ), tinto vino (vin roșu), patatas bravas (cartofi cu sos roșu).

Savoare locală. Cañas y tapas sunt și ele de încercat la Madrid! Urbea este plină de cervecerias, mici baruri specializate în cañas y tapas. Comandă o cañas (bere) și obții un tapas gratuit cu ea. Tapasul poate varia foarte mult în funcție de cervecerie!

-Fă-ți o favoare și ia un taxi până la la hotel, mai ales dacă nu cunoști orașul și sistemul de transport în comun. Există metrou pe care-l poți lua de la aeroport către oraș, dar dacă ai bagaje și/sau ești obosit, ia în considerare taxiul sau variantele sale existente pe piață.

-Cere o cameră liniștită la un etaj superior. Madrid este un oraș care pare că nu doarme niciodată și așa poți ajunge și tu, cel puțin pe perioada vizitei, chiar dacă nu îți dorești asta.

-Fii atent la cerșetori și la hoții de buzunare! Și asta nu doar în zonele turistice aglomerate ci și în metrou. Și nu-ți ține bunurile la vedere sau nesupravegheate.

Multe din muzeele din Madrid pot fi vizitate gratis și asta se întâmplă și în cazul celui mai mare și mai important muzeu din Spania, Muzeul Prado. Accesul la Mueul Prado e gratuit de luni până sâmbătă între orele 18:00 și 20:00 şi duminica și sărbătorile legale de la ora 17.00 la 19.00.

Nu este posibil să vizitezi acest muzeu imens în doar două ore, mai mult ca sigur că te vei întoarce aici!

-Un alt muzeu pentru care nu trebuie să plătești tichet de intrare este Muzeul Național Regina Sofia. Programul  for free este luni, între orele 19-21, miercuri-sâmbătă.între orele 19-21, duminica de la 13: 30 la 19:00. Pe 18 mai, 12 octombrie și 6 decembrie, Muzeul Național Regina Sofia este deschis pentru public fără tichet toată ziua. Biletele gratuite în timpul acestor ore și zile sunt valabile doar pentru publicul individual, nu pentru grupuri.

-Dacă ești un pasionat al artei și alegi să plătești tichet de intrare, îți va fi util să știi că există cardul Paseo del Arte. Acesta îți permite să vizitezi Thyssen-Bornemisza, Muzeul Național Prado și Muzeul Reina Sofía, precum și unele dintre expozițiile temporare. Biletul este valabil pentru o perioadă de un an de la data cumpărării. Prețul cardului include o reducere de 20% la prețurile actuale de intrare în cele trei muzee.

-Și Palatul Regal din Madrid se vizitează gratis miercurea, dar vedeți și voi ce coadă e ( foto sus)! În prima miercuri din lună, dimineața, e oferită “bonus” parada de schimbare a gărzii. Despre ce poți să  vezi și să faci gratis în Madrid aici ( în curând).

Cea mai bună perioadă pe pentru a vizita Madrid. Primăvara și toamna sunt ideale pentru a vizita Madridul. În particular, lunile mai și octombrie sunt cele mai bune, atât în ceea ce privește temperaturile, care sunt-evident-mult mai plăcute cât și datorită aglomerației mai puțin supărătoare.

August este luna în care, în mod tradițional, mulți dintre locuitorii Madridului pleacă în vacanță, iar aceasta înseamnă că sunt închise câteva restaurante, baruri și buticuri și că nu e aglomerație în trafic.

Lunile iulie și august sunt foarte „hot” și uscate, cu maxime care pot ajunge frecvent după-amiaza la 40 ° C.

Sărbători legale (Fiestas) în Madrid. Lista sărbătorilor legale în Madrid este destul de lungă și arată așa:1 ianuarie (Anul Nou), 06 ianuarie (Sărbătoarea Bobotezei), 19 martie (Sărbătoarea Sf. Iosif), Vinerea Mare, Lunea Paștelui, 1 mai, 10 iunie (Corpus Christi), 29 iunie (Sărbătoarea Sf. Petru și Pavel), 25 iulie (Sărbătoarea Sfântului Iacob), 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 12 octombrie (Ziua Națională a Spaniei), 1 noiembrie (Ziua Tuturor Sfinților), 8 decembrie ( Immaculate Conception), și 25 decembrie (Crăciunul).

În unele cazuri, serviciile de transport cu autobuzul interurban sunt suspendate în zilele de sărbătoare și muzeele sunt închise.

-Patronul spiritual al Madridului este St. Isidro și se celebrează pe 15 mai. Dar festivitățile încep cu câteva zile mai devreme de această dată, sunt dedicate celor mai și celor mici și au loc în Plaza Mayor, Las Vistillas și Pradera de San Isidro. Plaza de Oriente, Plaza Sánchez Bustillo, Plaza Conde de Barajas și Plaza de Los Carros. Muzică, dans, procesiuni și mâncare bună sunt numitoarele comune ale acestei sărbători madrilene.

+Festivaluri în Madrid. Gastrofestival are loc în luna ianuarie și este popular datorită sesiunilor de degustare, cursurilor de gătit și demonstrațiilor live ale unor bucătari renumiți.

ARCOmadrid. Târgul Internațional de Artă Contemporană Madrid are loc în februarie și este un punct de întâlnire pentru proprietarii de galerii, colecționari și publicul larg.

ROCK ‘N’ ROLL MADRID MARATÓN & Semimaraton. Are loc în ultimul weekend  din aprilie. Muzica live de-a lungul rutei este un stimulent care susține alergătorii.

– Poartă încălțări confortabile, pentru că multe din străzile din acest oraș vechi sunt pavate cu piatră cubică. Madrid este un oraș unde ai de mers pe jos, de ce să te ascunzi în metrou când poți să te plimbi la lumină?

+Lupte cu tauri –corrida-la Madrid. Principala arenă pentru luptele cu tauri din Madrid este La Vento de Las Ventas del Espiritu Santo, pe scurt, Las Ventas (strada Alcalá, metrou: Las Ventas). Construită în stil mudejar și inaugurată în 1931, această clădire impresionantă din cărămidă roșie și plăci ceramice este folosită și pentru concerte rock și întâlniri politice. Cu cele aproximativ 23.000 de locuri ale sale, Las Ventas este cel mai mare arenă de lupte cu tauri din lume și găzduiește Festivalul mondial de lupte de tauri San Isidro.

-Cea mai bună perioadă pentru a vedea luptele cu tauri la Madrid este în lunile mai și iunie. Festivalul mondial de lupte de tauri San Isidro are loc în aceste luni și reunește cei mai buni luptători și cei mai puternici tauri. Există lupte în fiecare zi timp de 20 de zile, începând cu ora 19. Festivalul include o varietate de lupte diferite, cu novillos (tauri tineri), rejones (lupte cu cai pe cai) și lupte goyesca (în costum de epocă).

Sezonul de lupte cu tauri începe în mijlocul lunii martie și se termină pe 12 octombrie. În afară Festivalului, în sezon au loc lupte cu tauri loc în fiecare duminică.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem 🙂

Visează, iubește, călătorește! 

Pin It on Pinterest

Share This