Purtarea permanentă a măștii de protecție și păstrarea unei distanțe fizice de 1 metru față de cei din jur sunt unele dintre obligațiile pasagerilor pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din 15 mai, după ridicarea stării de urgență. 

La sosirea la aeroportul „Henri Coandă”-Otopeni, pasagerii vor fi debarcați la distanță față de terminal, aceștia urmând a fi dirijați direct către corturile de așteptare. Traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil.

Stația de autobuz și peronul, repoziționate

Accesul autoturismelor în parcarea de la “Plecări” se face, tot pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Stația de autobuz și peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziționate. Din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulația în zona aeroportului este în continuare deviată.

De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora programată a cursei.

Staționarea interzisă în zona publică a terminalului

În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de așteptare. Pentru păstrarea distanței de 1 metru, vor fi respectate indicațiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.

În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staționarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.

După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur. Purtarea măștii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces și la controlul de securitate.

În zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de 1 metru față de cei din jur.

Autobuzele de transfer, ocupate 50%

Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate. Îmbarcarea în aeronave se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.

Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Rămân valabile obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, precum și păstrarea unei distanțe de 1 metru față de cei din jur.

Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziție de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal și pentru alte persoane decât pasagerii. Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante – se recomandă utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.

“Sunt deschise magazinele duty-paid din zona de îmbarcare și unele cafenele, cele care vând în sistem indoor take-away” a declarat pentru ConsilierTurism.ro, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă. 

O altă recomandare este să păstrați permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul! Nu în ultimul rând, să vă prezentați la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată a zborului.

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This