Doar „certificatul digital COVID”  care are cod QR va fi acceptat ca dovadă pentru a călători către și dinspre România din statele UE începând de vineri, 13 august 2021.

Adeverințele clasice de vaccinare, trecere prin boală sau care atestă efectuarea testului RT-PCR și rezultatul negativ nu mai sunt acceptate.

Certificatul digital COVID, care conține un cod de identificare QR, va fi utilizat pentru a indica dacă ai fost vaccinat, dacă ești în termenul de 180 de zile de când ai avut la boala sau dacă ai un test RT-PCR negativ.

Documentele electronice pot fi generate la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/ după ce introduci informațiile solicitate menite a verifica vaccinarea, recuperarea după COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR în laboratoarele atestate.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestui certificat digital COVID, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României, subliniază Ministerul Sănătății.

Dacă ești printre cei care nu au un „certificat digital COVID”, atunci vei fi obligat să intri în carantină, în conformitate cu măsurile luate din fiecare țară de destinație.

Cele mai recente informații despre țările conectate la portalul certificatelor digitale ale UE pe Covid-19 pot fi consultate accesând următorul link:

Alertele de călătorie COVID-19  le găsești aici.

Lista țărilor în lista roșie, galbenă sau verde este publicată aici.

Pașii necesari pentru obținerea certificatului digital COVID-19 sunt detaliați aici

Sper că te-a ajutat acest articol despre certificatul digital COVID și că vei ajunge repede în destinațiile dorite!

Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This