Pe 7 decembrie, Hotelul Ramada Plaza (fostul Turist) din București va găzdui cea de-a VII-a ediție a Forumului de Incoming. Organizat de către InfoTravelRomania, Forumul de Incoming va reuni peste 100 de participanți (travel agenți, hotelieri, organizatori de evenimente, transportatori, editori de turism etc) care vor dezbate despre provocările și perspectivele activității de incoming din țara noastră. 

Organizatorii forumului și-au dorit, încă de la prima ediție, să încurajeze agențiile de turism pentru a dezvolta activitățile de Incoming. Ar crește astfel numărul de turiști care vizitează România, încasările la bugetul de stat și numărul locurilor de muncă al celor implicați în industria ospitalității.

La această oră, pe piața românească activează peste 70 de agenții specializate pe incoming, respectiv pe aducerea de turiști ttrăini în România.

Și-au anunțat participarea în calitate de speakeri oficiali, experți și specialiști ai turismului, printre care: Răzvan Pirjol – Secretar de stat pe probleme de turism, Călin Ile – Președinte FIHR, Nicolae Demetriade – Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Simion Giurcă, consultant internațional, fost director al Biroului de promovare a României la Viena (Austria), director al departamentului turistic al ”Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, Adrian Voican, președintele Asociației de promovare și dezvoltare turistică (APDT) Prahova și al agenției Bibi Touring, Valentina Saygo, liderul firmei Ask for Tax Free, Marcel Anghel – fost șef al birouui de promovare al României la Beijing (China), etc.

Estimări ale activității de incoming în România

”Dorim ca și la această ediție să convingem autoritățile și mediul de afaceri din turism să se implice mai consistent, în dezvoltarea incoming-ului. Potențialul României este încă puțin exploatat ca ”marfă” de export. Conform unor evaluări ale specialiștilor, România ar putea câștiga din turism circa 20 de miliarde de euro anual, iar aportul la PIB ar putea ajunge la la aproape 20%”, a declarat Petre Dordea, directorul general al InfoTravelRomania. Acedta spune că și-ar dori Forumul de Incoming, singurul eveniment de acest gen din România, să beneficieze de susținerea a mai multor parteneri, fapt ce ar marca momentul trecerii de la ambiții personale la lucruri constructive. “Știm că e greu, dar noi construim cu răbdare” – a declarat Petre Dordea. Moderatorul evenimentului este scriitorul și editorul de turism Marian Constantinescu. Vor fi organizate de asemenea concursuri și tombolă cu premii “turistice”.

Sponsorii evenimentului sunt Karpaten Turism, Travel Maker, partener Direct Aeroport, cu sprijinul Clubului Presei de Turism – FIJET România.

ConsilierTurism.ro sprijină turismul românesc și este partener media al ediției cu numărul VII a Forumului de Incoming. 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This