Urmează o săptămână de toamnă bogată în tot felul de evenimente, pentru toate gusturile și preferințele.Iată cele mai importante festivaluri, forumuri și sărbători care sunt programate în săptămâna 10-16 octombrie.

Dracula Film Festival. În perioada 12-16 octombrie 2016, la Brașov va avea loc cea de-a patra ediție a Dracula Film Festival, eveniment dedicat iubitorilor de filme horror, thriller și fantasy. Noutatea acestei ediții o constituie competiția digitală care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani pasionaţi de film și fotografie. Scopul Dracula Digital este acela de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinemaul din România. Dracula Film Festival are avea loc la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria și Cinema One din Brașov. Agenda festivalului este destul de încărcată, mai multe detalii aici.

Forumul de Turism Ecvestru. InfoTravel Romania.ro împreună cu Equestrian Adventures organizează, pe 14 octombrie 2016, la Hotel IBIS Gara de Nord din București, prima ediție a “Forumului de Turism Ecvestru“. Vor fi dezbătute subiecte precum zonele de interes unde se pot face trasee ecvestre, obiectivele turistice care pot fi vizitate de turiști pe parcursul traseelor ecvestre (biserici fortificate, muzee), unde se pot caza turiștii.Scopul acestui forum este să se aducă în atenția publicului acest tip de turism și de a promova mai mult această formă de turism.

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea. Între 13 și 16 octombrie, în Piața Unirii din Focșani, va avea loc cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea. “Bachus 2016” se va deschide oficial joi, chiar în prezența zeului viței-de-vie și al vinului, iar vineri va debuta cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Vinuri. Diferite concursuri și manifestări precum ”Bucătarul de Aur” și “Drumul podgoriilor vrâncene….pe bicicletă” (duminică, 16 octombrie 2016, de la ora 10.00) ca și spectacolele care au loc seara sunt câteva din manisfestările Festivalului vrâncean.

Zilele Iașiului. Manifestările care au loc în perioada 8-16 octombrie fac din municipiul Iași o destinație de neocolit, mai ales pentru pelerinii care vin la Catedrala Mitropolitană din Iași cu ocazia Sfintei cuvioase Parascheva. Însă în Iași au loc diferite manifestări în fiecare din zilele de sărbătoare ale orașului, de la târguri precum cel de Artizanat, la “Parcul Distracției”, “Târgul de Toamnă” sau “Sărbatoarea Vinului”. Nu vor lipsi evenimentele culturale, precum “Seara Valorilor”, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din 14 octombrie 2016, și concertele unor artiști consacrați precum Holograf, Carla’s Dreams, Inna, Direcția 5, Gheorghe Zamfir, Veta Biriş, Matilda Pascal Cojocăriţa.

-“Toamna bucatelor de la jupânu”. Are loc în Bistrița, pe artera pietonală Liviu Rebreanu. Manifestarea ajunsă la cea de-a  IX-a ediție este programată  în weekend-ul 14-16 octombrie și se adresează în primul rând gurmanzilor. Tot felul de bunătăți vor putea fi degustate pe muzica unor îndrăgiți interpreți de muzică populară invitați.

-Ocktberfest Slănic-Moldova. În weekendul 14-16 octombrie, la Slănic-Moldova se va desfăşura  varianta locală a „Oktoberfest”. Evenimentul organizat în Parcul Central se adresează și el gurmanzilor sau pofticioșilor, care sunt ademenți cu bere din belşug, muzică germană, specialitaţi culinare. Concursurile cu premii și o paradă a  motocicliştilor sunt și ele printre tentațiile, de altă natură, pentru vizitatori.

-„Teatru pe drumul sării”, Turda. Manifestarea, care va avea loc în perioada 12-16 octombrie, a ajuns la ediția cu numărul V, propune piese de teatru pentru cei mari și cei mici. Prima piesă, Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, se va juca pe 12 octombrie pe scena Teatrului Aureliu Manea iar cel de-al doilea spectacol, programat pe 13 octombrie, este „SVEJK” după Jaroslav Hasek. “Pinocchio” ( 15 octombrie) și “Câte-n lună și în stele, duelul Caramitru –Mălăele “! sunt alte spectacole din cadrul acestui festival.

-Festivalul Baroc, Timișoara. Cea de-a cincea ediţie a Festivalulului Baroc are loc în perioada 08 – 23 octombrie 2016 și în acest an stă sub semnul celor „300 de ani de lumină pentru Timişoara”. Pe 18 octombrie 1716, prinţul Eugeniu de Savoya elibera cetatea Timişoara după 164 de ani de stăpânire otomană, iar după această dată Timişoara cunoaşte dezvoltarea, devenind un oraş al premierelor. În cadrul Festivalului Baroc vor avea loc o serie de evenimente și concerte, precum „L`Amore Innamorato” de la Filarmonica Banatul Timișoara, „Le Roi Danse”- concert de muzică barocă susținut de Orchestra Română de Tineret.

Eurothalia. Tot la Timișoara are loc, pânâ pe 14 octombrie, și ediția a șasea a festivalul European de teatru Eurothalia.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This