Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a încheiat un protocol de colaborare cu Ordinul Arhitecților din România (O.A.R.) cu scopul de a îmbunătăți imaginea și calitatea structurilor de primire turistică și a stațiunilor turistice în mediul rural.

În baza protocolului, O.A.R. acordă cu titlul gratuit, pe o perioadă de trei ani, dreptul de utilizare a Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea construcțiilor în specificul locului, în vederea promovării lor de către M.A.T. pe platformele online pe care le deține și în cadrul evenimentelor pe care le organizează.

Reguli ușor de aplicat și exemple concrete

Ghidurile își propun să prezinte un set de reguli uşor de aplicat, cu exemple clare, care să faciliteze alegerea modelelor adecvate de către cei care vor să construiască în mediul rural. Obiectivul esenţial al acestei serii de ghiduri este păstrarea spiritului satelor din România şi creşterea calităţii vieţii în mediul rural, concomitent cu conservarea tradiţiilor şi a peisajului cultural existent, informează OAR. Toate acestea sunt privite ca resurse de bază pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural.

În următoarele săptămâni vom realiza o campanie de promovare a arhitecturii tradiționale, campanie destinată antreprenorilor români, prin promovarea autenticului, a patrimoniului românesc și a produselor turistice din mediul rural.” a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Cele 53 de Ghiduri pentru încadrarea în specificul locului mediului rural pot fi accesate aici
Aceste documente cuprind seturi de reguli ușor de aplicat și au rolul de a oferi linii directoare tuturor celor care doresc să construiască sau să revitalizeze patrimoniul construit în mediul rural.

#consilierturism #românia #viseazaiubestecalatoreste #arhitectură

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This