„Litoralul nostru rămâne clar prima opțiune a românilor pentru sezonul estival. Majoritatea turiștilor vor plajă și soare. Este evident că nu vom mai putea vorbi de același turism pe care îl știam până acum. De data asta, turiștii vor alege litoralul pentru relaxare și mai puțin pentru distracție. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii își așteaptă turiștii și cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranță și de igienă”, declară Aurelian Marin, directorul general al „Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat litoralului rom]nesc.

71% doresc să vină și în 2020 pe litoralul românesc.

Potrivit unui studiu realizat de Paradis Vacanțe de Vis în rândul clienților proprii, 71% doresc să vină și anul acesta pe litoralul românesc. Dintre aceștia, 53% spun că vor veni sigur dacă vom avea o ameliorare semnificativă (spre zero) a pandemiei COVID-19, iar 18% nu sunt siguri dacă se vor decide să vină în situația contrară. În același timp, 15% nu știu să spună acum dacă ar dori să vină sau nu, iar 14% nu doresc să-și facă vacanța anul acesta pe litoral.

Schimbări pe termen mediu și lung

Potrivit lui Aurelian Marin, director general al „Paradis Vacanţe de Vis”, turismul de litoral va întâmpina schimbări și pe termen mediu și lung. “Va exista o creștere a cererii din partea clienților. Vom avea, anul acesta, turiști care nu au mai fost de mult timp pe litoral și care vor fi plăcut impresionați. Ca o consecință a pandemiei și a efectelor economice prezente și ulterioare, vom avea o îmbunătățire sensibilă a serviciilor acordate de către furnizori. Vor crește grija și responsabilitatea față de client, dar și atașamentul clienților față de locațiile care își arată și își manifestă în mod real grija față de nevoile clienților. Nu în ultimul rând, apar noi nevoi ale clienților legate de siguranță și încredere.

Acesta consideră că este obligatoriu ca voucherele aferente anului 2020 să fie acordate acum, în luna mai, pentru stimularea turismului în România.

După 1 iunie, majoritatea hotelurilor de la mare se vor deschide

În ceea ce privește derularea sezonului estival pe Litoralul românesc, consultanții ”Paradis Vacanțe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor. Situația va fi astfel: 

► O lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător

► O perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire

► O perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire

► 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire. 

Tu ce părere ai? 

#consilierturism #VacanțăcuSiguranță #covid19 3staiacasă #promovezromânia #românia

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This