Cea de-a VI-a ediție a Forumului de Incoming are loc pe 8 decembrie la Hotelul Ramada PLAZA din București. Organizat de către compania InfoTravel România, Forumul de Incoming va reuni peste 100 de specialiști. Este vorba de agenți de turiști, hotelieri, organizatori de evenimente, transportatori, consultanți, lideri ai unor instituții specializate, jurnaliști și bloggeri de turism, toți interesați de dezvoltarea și promovarea exportului turistic românesc.

Scopul principal al Forumului a fost și rămâne căutarea și identificarea unor soluții menite să încurajeze agențiile de turism să se implice într-un număr tot mai mare în activitățile de Incoming. În acest moment, pe piața românească activează circa 70 de agenții specializate pe incoming (aduceerea de turiști străini în România). Și-au anunțat participarea, în calitate de speakeri, lideri ai Ministerului Turismului, Prof. Gerhard Skoff (Președintele Comisiei de Turism a Dunării); Nicolae Demetriade – Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Simion Giurcă, consultant internațional, fost director al Biroului de promovare a României la Viena (Austria), Adrian Voican, președintele Bibi Touring, Valentina Saygo, liderul firmei ASK FOR TAX FREE, consultanții Alex Filip, Dan Anghelescu, Toderaș Andrei, Florina Ioanid.

”Încercăm și la această ediție să convingem autoritățile și mediul de afaceri din turism să se implice mai consistent, concret, în dezvoltarea activităților de incoming.România are un potențial mare, încă neexploatat în materie de atragere a turiștilor străini. Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS) am putea primi anual circa 20 de milioane de turiști străini, dar la ora aceasta vin doar 2,5 milioane. România ar putea câștiga din turism circa 20 de miliarde de euro anual, iar aportul la PIB ar putea ajunge la 20% de la 2-2,5% cât este azi”, declară Petre Dordea, directorul general al firmei organizatoare. Mai mult, baza hotelieră este folosită la nivel național într-o pondere de circa 35-36%, ceea ce arată că există un potențial de încredere creat deja de investitorii în turismul românesc. Personal, mi-aș dori ca Forumul de INCOMING, singurul eveniment de acest gen din România, să fie susținut de mai mulți parteneri economici, ceea ce ar reflecta momentul trecerii de la  ambiții personale și declarații, la lucruri constructive”, a declarat Petre Dordea, directorul general al firmei organizatoare.

Moderatorul evenimentului este Alex HAMPU. Parteneri media: Televiziunea TRAVEL MIX, Radio Romania Actualitati, Traveller Magazin, consilierturism.ro, imperatortravel.ro, calatoriaperfecta.ro, romaniaturistica.ro, povestidecalatorie.ro, GONEXT.ro, https://vacanteleluimircea.wordpress.com, DescoperimRomania.ro, touristry.ro.

ConsilierTurism.ro sprijină turismul românesc și este partener media al Forumului de Incoming.

Sponsorul principal al manifestării este KARPATEN TURISM. Iar Sponsor secundar: TravelMaker Enjoy Romania. Partenerul media strategic este Clubul Presei de Turism – FIJET Romania.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2018 #inspiratie #romania #forumincoming

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!  

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This