Dino Parc, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, se deschide vineri, 12 iunie 2015, la Râșnov, lângă Brașov. Parcul cu o suprafață totală de 1,4 hectare este “reședința” a 45 de dinozauri în mărime naturală, a căror existență este atestată științific.
Traseul care urmează evoluția istorică a dinozaurilor este completat de alte atracții menite să-i încânte pe cei mici, precum căsuțele din arbori, tirolinene și un cinematograf. 
Despre Dino Parc Râșnov 
Dinozaurii au fost construiți în România, cu sprijin tehnic și științific din partea unei echipe care conduce un parc similar în Germania. Dino Parc Râșnov este un proiect în valoare de cinci milioane de euro finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabilă și promovarea turismului.
Investitorii se așteaptă la o cifră de afaceri de 500.000 de euro în primul an și la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit în proporție de 70% din finanțare europeană, în timp ce restul de 30% reprezintă co-finanțare din fonduri proprii.
Parcul cu dinozauri, finanțat cu fonduri europene, a fost susținut de către autoritățile locale din Râșnov și se apreciază că va avea un impact important asupra turismului din zonă. Primăria orașului Râșnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioadă de 49 de ani.
Cum ajungi la Dino Parc
Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00. Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită.
Și dacă ai ajuns aici, nu ai cum să ocolești frumoasa cetate a Rășnovului, un loc cu mii de ani de istorie, încărcat cu legende, unde s-au dat bătălii și s-au turnat filme celebre. Citește și despre Cetatea Râșnovului și despre orașul Brașov.  
 
Sper că ți-a plăcut acest material (sau că măcar ți-a fost d folos) și te aștept să ne fii alături pe Facebook ! Visează, iubește, călătorește, trăiește, alături de noi!
 
Foto: Relu Calot
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This