Dacă vara aceasta îți dorești un concediu însorit, pe malul mării, sau al oceanului, iată câteva idei de destinații unde se află cele mai apreciate plaje din Spania. Indiferent dacă vrei să mergi în Insulele Baleare, în Insulele Canare, în Andaluzia, Galicia sau Țara Bascilor, ai de unde alege și la capitolul plaje nu doar în cea ce privește obiectivele turistice clasice.

Spania este una dintre principalele destinații de vacanță pentru europeni și din ce în ce mai mulți turiști români aleg această țară. Mai ales că a devenit mult mai accesibilă, în special pentru vacanța de vară, când sunt organizate curse charter către insulele din arhipelagul Canare-în Tenerife, Baleare-Mallorca și Ibiza și pe Costa Brava.

Unele dintre plajele spaniole, așa cum este cazul Ses Illetes din Formentera, au fost alese prin vot de membrii Tripadvisor și incluse în topul celor mai bune plaje din lume. Iar Ses Illetes, singura plajă din Europa care a pătruns în top 10 mondial, este în compania de vis a unor plaje celebre din Turks and Caicos, Cuba, Brazilia Seychelles sau Puerto Rico. De fapt, Ses Illetes este și cea mai bună plajă din Europa, potrivit Topului TripAdvisor, ediția 2016.

În plus, șase plaje din Spania au intrat în top 10 european pe 2016, așadar, „Vamos a la playa”! În funcție de regiune, trei din cele mai apreciate plaje ale Spaniei sunt în Insulele Baleare, trei din arhipelagul Canare, două din Andaluzia, una din Galicia și una din Țara Bascilor.

Așadar, iată cele mai frumoase, mai bune și mai votate plaje din Spania.

formentera

  1. Playa de Ses Illetes din insulița Formentera, arhipelagul Baleare. Marea „nesfârșită”, apele de turcoaz, nisipul fin și vederile spectaculoase, iată atuurile aceste plaje scăldate de apele limpezi ale Mediteranei. Formentera este cea mai mică insulă din arhipelagul spaniol Baleare și se află la numai 18 kilometri de neastâmpărata Ibiza. O adevărată oază antistres mai ales dacă o comparăm cu Ibiza, insula care l-a încântat până și pe Jules Verne nu are încă aeroport. Singurul mod de a ajunge în Formentera a rămas cu vaporașul luat din Ibiza. Plaja Illetes este un loc perfect pentru a face scufundări sau, pur și simplu, pentru a te bucura de soare și mare într-un cadru excepțional.

*Perioada optimă petru a merge în Formentera este din mai în septembrie, inclusiv.

cotillo fuerteventura Sursa:cotillo.info

  1. El Cotillo, La Oliva, insula Fuerteventura, arhipelagul Canare. Înconjurată de stânci dar și de dune de nisip, plaja El Cotillo din nordul-vestul insulei Fuerteventura este frecventată de amatorii de sporturi nautice, de surfing și windsurfing, dat fiind că se formează valuri foarte puternice. Vehiul sătuc de pescari El Cotillo este pe cale să se transforme în cea mai nouă stațiune turistică din insulă, după ce El Cotillo a început să fie introdusă în topurile celor mai apreciate plaje din Europa și Spania. A doua insulă ca mărime din arhipelagul Canare, Fuerteventura este situată în Oceanul Atlantic, la 97 km depărtare de coasta africană, fiind o destinație foate potrivită pentru iubitorii de soare, sporturi acvatice și de drumeții.

* Cea mai bună perioadă pentru a merge în Fuerteventura este cea cuprinsă între aprilie-mai și septembrie-octombrie, inclusiv.

bolonia cadizSursa foto cadizturismo.com

  1. Playa de Bolonia, Andaluzia, Spania. Situată în sudul Spaniei, la aproximativ 97 km de Cadiz și la 23 km de Tarifa, această plajă de pe malul Atlanticului este considerată raiul amatorilor de windsurfing. Cu nisip alb și fin, Playa de Bolonia are o lungime de aproape patru kilometri și o lățime de aproximativ 70 de metri, o parte fiind rezervată pentru nudiști. Playa de Bolonia este considerat una dintre ultimele plaje virgine din sudul peninsulei Iberice. În apropierea plajei sunt vestigiile de la Baelo Claudia, cele mai complete ale unui oraș roman descoperite în Spania, iar acestea, ca și vecinătatea dunelor imense de nisip fac din Bolonia un loc și mai atrăgător.

*Cele mai bune condiții meteo pentru a merge în Andaluzia le oferă perioada dintre aprilie și octombrie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Playa de Cofete, insula Fuerteventura. Cu o lungime de aproximativ 12 km, Playa de Cofete este mărginită de munți, are nisip galben sau maro închis. Playa de Cofete este cea mai cunoscută plajă “virgină” din Insulele Canare, poate și pentru că se ajunge greu, pe drum de munte strâmt și cu serprentine, fiind recomandate autovehiculele cu tracțiune 4X4. Se poate ajunge și pe jos la Playa de Cofete, printr-o drumeție de opt kilometri printr-un peisaj arid și bătut de vânt. Scăldatul este destul de periculos din cauza curenților, dar o zi pe această plajă deosebită este considerată o experiență de neratat în Fuerteventura, poate și pentru senzațiile pe care le ai pe drum până ajungi acolo și datorită măreției naturii.

*Perioada optimă pentru a merge în insula Fuerteventura este din mai-iunie în septembrie, inclusiv.

cala

  1. Platges de Comte, Ibiza, Baleare. Situată în vestul “Insulei distracției”, așa cum e suprnumită Ibiza, Platges de Comte are trei golfulețe scăldate de apa mării ca “de cristal”, de culoare turcoaz. În sezonul de vârf, plaja Platges de Comte -Cala Comte este foarte populară, fiind foarte apreciată și pentru apusurile sale romantice.

*Perioada cea mai bună pentru a ajunge în Ibiza: mai-octombrie.

mallorca

  1. Playa de Muro, Mallorca, Baleare. Situată în nordul insulei, la 10 km de Alcudia, Playa de Muro este una dintre cele mai bune plaje din Mallorca. Are șase kilometri lungime, nisip alb și fin și toate dotările necesare pentru a obține certificatul Blue Flag (Steagul Albastru, atestat al calității). Intrarea lină în mare o face potrivită și familiilor cu copii, dar nici amatorii de sporturi nautice nu se vor plictisi. Playa de Muro este împărțită de fapt în trei sectoare, la vest are facilități bune și este susținută de hoteluri și restaurante și cafenele. Sectorul mijlociu este cunoscut sub numele de Playa II sau Es Brac și se continuă cu Es Comu, care înseamnă aproximativ 1,5 km de plajă virgină, dune de nisip, pini și arbuști de ienupăr.

*Mallorca este ideală pentru mare și soare în lunile mai, iunie, iulie, agust și septembrie.

cathedral

  1. Playa de las Catedrales –Plaja Catedralelor, Galicia. Plaja se află în apropierea localității Rubadeo, pe malul Atlanticului, fiind foarte apreciată pentru rocile spectaculoase modelate de valuri și de vânt. Unele din stânci au peste 32 de metri înălțime și formează arce și bolți spectaculoase pe sub care te poți plimba la reflux. Așadar, această plajă mai neobișnuită trebuie văzută la reflux, și e bine să fii acolo cu minim o oră înainte.

*Cea mai bună perioadă pentru a vizita Playa de las Catedrales este între lunile iunie și august.

plaja la concha

  1. La Concha, San Sebastian-Donostia. La Concha-Scoica este o altă plajă scăldată de Oceanul Atlantic, fiind una dintre cele mai exclusiviste din Spania. Este prezentă în ultimii ani în topurile celor mai bune plaje din lume și din Europa, iar membrii tripadvisor și de altfel (aproape) toți vizitatorii o adoră pentru claritatea apelor sale, pentru nisipul fin, pentru faleza sa deosebită și pentru că pot să facă plajă și să înoate în imediata apropiere a unor clădiri și obiective istorice. La Concha este cea de-a doua plajă urbană ca mărime din lume, are un kilometru de nisip alb și vedere la insula Isla de Santa Clara. Amplasat în Golful Biscaya, înconjurat de munţi şi dealuri împădurite şi mărginit de Atlantic, oraşul San Sebastian impresionează atât prin cadrul natural de excepţie, arhitectură, plaje cât şi prin gastronomie.

*La Concha San Sebastian – Donostia este o renumită stațiune balneoclimaterică a Spaniei, situată în Țara Bascilor, la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Franța.

canteras gran canaria

  1. Playa de las Canteras, Las Palmas de Grad Canaria, Insulele Canare. Este o plajă urbană cu nisip, cu toate serviciile necesare pentru a te simți confortabil chiar dacă stai pe șezlong sau hamac sau practici un sport. Lungă de trei kilometri, Playa de las Canteras oferă condiții ideale pentru toate tipurile de sporturi de apă, dar oferă și un mediu sigur pentru familii. Grand Canaria este cel mai mare oraș din arhipelagul Canare și unul dintre cele mai mari din Spania, centrul său istoric fiind inclus în patrimoniul UNESCO.

*Cea mai bună perioadă pentru a vizita Playa de las Canteras este în lunile iunie și august.

barossasursa foto: turismochiclana.es

  1. La Barossa, Chiclana de la Frontera, Costa da Luz, Andaluzia. Plaja la Barossa este situată în provincia andaluză Cadiz, pe Costa de la Luz, la 28 km de Cadiz și la 48 km de Jerez de la Frontera. Barrosa este considerată una dintre cele mai bune de pe coasta andaluză, datorită nisipului fin, apei limpezi și pini și a dunelor de nisip frumoase, care o flanchează. Cu o lungime de șapte kilometri, La Barossa atrage mulți vizitatori, mai ales în lunile iulie și august și în special la sfârșit de săptămână, mai ales că are toate facilitățile necesare, motiv pentru care are steagul Blue Flag. Zona face parte din Parcul Natural din Golful Cadiz, caracterizată prin plaje lungi cu nisip, umbrite de pini. Chiclana este un oraș tipic andaluz, cu străzi înguste și curți pline de flori, cu vinuri excelente și ape medicinale.

*Cea mai bună perioadă pentru a vizita Andaluzia este în lunile mai-octombrie.

Sper că ți-a plăcut acest material și că ți-a fost de folos. Dă-le de știre și prietenilor, dă Share și Like! Te aștept să afli primul ultimele aventuri și noutăți pe Facebook !

Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

 

Pin It on Pinterest

Share This