Cele mai iubite destinații de vacanței și călătorii în acest an. Aproape jumătate din cele mai apreciate orașe din lume, cele alese de turiști, sunt din Europa. Așa că dacă te-ai hotărât să vizitezi Londra în acest an, ei bine, nu te vei simți singur, vei avea companie, căci această metropolă este pe primul loc în topul preferințelor turiștilor de pe tot mapamondul. Premiile Travelers’ Choice Awards recunosc destinațiile de vacanțe și călătorii cele mai iubite din lume, fiind alcătuite pe baza feedback-ului turiștilor și a rezervărilor membrilor tripadvisor.com.

Așadar, Londra ocupă în anul 2016 poziția fruntașă în top, urcând cinci poziții față de anul trecut și detronând oraşul Marrakech din Maroc, care a fost plasat în 2015, pentru prima dată, pe primul loc în clasamentul celor mai bune destinaţii de vacanţă. Cosmopolita Londră este urmată în topul celor mai iubite destinații de Istanbul, Turcia, singurul oraș aflat pe două continente și de exoticul Marrakech, vestit pentru bazarul său.

paris

În pofida atentatelor din noiembrie 2015, Parisul a urcat cinci poziții în clasament, fiind urmat de Siem Reap (Cambodgia).

praga

O altă destinație aflată aproape de inima vizitatorilor și situată destul de aproape de România este capitala Republicii Cehe, Praga. Acesteia îi urmează Roma, Italia. New York a reuşit să reintre în Top 10 preferințe în acest an.

Destinațiile alese de utilizatorii Tripadvisor, ediția 2016

Loc Destinație Loc Destinație
1 Londra, Regatul Unit al Marii Britanii 11 Barcelona, Spania
2 Istanbul, Turcia 12 Lisabona, Portugalia
3 Marrakech, Maroc 13 Dubai, EAU
4 Paris, Franța 14 St Petersburg, Rusia
5 Siem Reap, Cambodgia 15 Bangok, Thailanda
6 Praga, Republica Cehă 16 Amsterdam, Olanda
7 Roma, Italia 17 Hong Kong, China
8 Hanoi, Vietnam 18 Playa del Carmen, Mexic
9 New York, SUA 19 Cape Town, Africa de Sud
10 Ubud, Indonesia 20 Tokyo, Japonia

Citește aici și despre recomandările făcute de cele mai influente publicații și ghiduri de turism pentru acest an.

Sper că ți-a plăcut postarea, că articolul te-a informat și te-a motivat pentru următoarea călătorie! Arată-l și prietenilor tăi, dă Like şi Share! Vino cu noi pe Facebook!

Visează, iubește, călătorește. Drum bun! 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This