Numai în România există mii de locuri frumoase dar în lume vă închipuiți de ordinul a câte milioane sunt?

Sunt câteva destinații ce incită spiritele turiștilor din toată lumea, care visează la ele și la ceea ce ar putea face acolo ca și cum…ar fi ultimul loc de pe pământ pe care și-ar dori să-l vadă. Arată idilic în fotografii, sunt prezente în diferite clasamente, toată lumea vorbește de bine despre ele… Plus că au ceva doar al lor, unic, care îi atrage pe toți. Așa că aceste destinații unde se visează milioane de oameni sunt foarte dezirabile, mai ales că par, și unele chiar sunt, greu de „atins”.

Vacanțe de vis. Milioanele de utilizatori ai tripadvisor.com au votat Topul destinațiilor de vis 2015, unde și-ar dori să ajungă cândva, de preferință cât mai devreme.

Vestea bună este că o treime din aceste destinații sunt aproape sau foarte aproape de România, așa că, de ce să nu pornim la drum, atunci când avem ocazia? Dar care sunt experiențele la care visează oamenii din toată lumea, când vine vorba de vacanțe și călătorii?

1. Să privești Aurora Boreală. Fenomenul este magnific, fantastic, cerul pare că dansează, luminile sunt în mișcare, simți că ești o parte activă a Universului. Ce poate fi mai înălțător decât natura rece însuflețiță de „luminile cosmice”? Acest fenomen nu are loc tot timpul anului și nici oriunde, din decembrie până în martie fiind cele mai mari șanse să te bucuri de ele, iar anumite zone din Islanda și Norvegia sunt cele mai potrivite locuri.

2. Să dormi într-un bungalow suspendat peste Ocean, de preferat în Bora Bora. Dar, aș spune eu, nici Caraibele, Maldive au Seychelles nu sunt de lepădat. Șansele să vină un tsunami sunt probabil foarte mici sau neluate în seamă, iar despre rechini nimeni nu vorbește. Dar ești în Bora Bora, are ecou acest nume propriu, sună exotic. Și chiar așa și este această destinație exclusivistă din largul Oceanului Pacific, aflată la aproximativ la jumătatea distanței dintre Australia și Africa de Sud.

 3. Să admiri apusul în Santorini, Grecia. Ei, iată o destinație mult mai accesibilă pentru noi, românii, iar apusul de aici este o experiență pe care nu o uiți ușor! E adevărat că apusurile de la Fira și Imerovigli dar mai ales, spun unii, de la Oia (Ia) sunt unice! Aici, pe acestă parte a insulei vulcanice Santorini, casele, drumurile, hotelurile și chiar bisericile sunt săpate în versantul muntelului, fiind…la un pas de a se prăbuși în mare. Nu foarte departe, conul vulcanului care se pare că a provocat prăbușirea civilizației minoice din insula Creta, scoate gaze la orice împunsătură a turiștilor care înfig un băț în pământul său. Despre ceea ce poți vedea în Santorini citește aici.

4. Să urci până la vestigiile incașe Machu Pichu, Peru, să vezi una dintre cele șapte noi minuni ale lumii ! Una este să vezi în fotografiile altora acest loc situat la înățimile Anzilor și alta e să ajungi personal în acest loc “ascuns” între nori. Este o senzație de neprețuit, spun cei care se declară, pe bună dreptate, privilegiați că au ajuns sus, pe culmile Anzilor, urcând și coborând pe cărări de munte, la peste 3.500 metri altitudine. E o drumeție de patru zile, nu tocmai ușoară, pentru unii este epuizantă, fiind lungă de peste 42 de kilometri. Deși nu cunoșteau roata, incașii aveau un sistem de drumuri pietruite, de mare altitudine, care legau capitala Cuzco de oraşele importante ale imperiului. Unul dintre aceste drumuri a legat valea râului Urubamba, traversând munţii până la 4.200 de metri altitudine şi coborând la Machu Picchu.

5. Să explorezi insulele Galapagos, aflate la aproximativ 1.000 km depărtare de statul Ecuador. Pierdut în “mijlocul” Oceanul Pacific, arhipelagul Galapagos este unul dintre cele mai izolate de pe glob, fiind locul unde a prins contur teoria evoluționistă a lui Charles Darwin. Ca și acum peste 100 de ani, Galapagos este ideal pentru a observa o mare varietate de animale marine, de la lei de mare și rechini, pentru a face drumeții pe munte și pentru spiona păsări deosebite precum cinteza, cea care l-a ajutat pe Darwin în fundamentarea teoriei sale. Dacă nu te-am convins, mai află că în arhipelag există 13 specii endemice de cinteze, că aici trăiește singurul pinguin tropical din lume și că 17% dintre speciile de pești de aici sunt endemice.

6. Vizitează Costiera Amalfitană! Unii spun că este cea mai frumoasă regiune a Italiei, alții că este cea mai romantică din Europa. Eu spun că este și una și alta, unicitatea ei fiind dată de peisajele spactaculoase în care muntele se păvălește în marea de un albastru perfect, de vegetația mediteraneană, de casele și hotelurile cu o arhitectură specifică, cocoțate pe versanții pe care sunt plantații de viță de vie și livezi de lămâi. E o atmosferă idilică de film vechi italian… Pe Costiera Amalfitană sunt câteva orășele romantice peste măsură, precum Positano, pline de istorie precum Amalfi, altele care trăiesc pe ritmul muzicii precum Ravello sau care te uimesc cu frescele lor colorate precum Vietri sul Mare. Sorrento este deja o destinație în sine, deși pentru mine este dar “poarta de plecare” către Capri, perla Mării Tireniene. Oricum ai descoperi frumusețea acestui loc demn de scenarii de filme, pe mare, la bordul unei bărci, sau la volan, pe Nastro Azzurro, șoseaua cocoțată deasupra mării care leagă Meta și Vietri Sul Mare,îți vei dori să te reîntorci.

7. Să mergi la safari în Africa și să-i fotografiezi pe “cei cinci mari” care fac legea: lei, leoparzi, rinoceri, elefanți și bivoli. Nu ajungi în safari să vânzezi lei sau elefanți ci să observi, în mediul lor natural, tot felul de sălbăticiuni, unele pe cale de dispariție. De exemplu, în cea mai mare rezervație din Africa de Sud, Parcul Național Kruger, trăiesc peste 500 de specii de păsări, peste specii 100 de reptile, aproape 150 de specii de mamifere.

8. Să conduci pe Route 66. E legendară și foarte iubită de americani, care o mai numesc și „Mama drumurilor”. Autostrada lungă de 3.940 km leagă partea de vest a Statelor Unite de cea de est, respectiv Chicago, Illinois de Santa Monica, California. Este un drum legendar inaugurat pe 11 noiembrie 1926, fiind o cale majoră pentru cei care au migrat spre vest, în special în anii 1930, și care a susținut economiile comunităților prin care a trecut. Comunitățile aflate de-a lungul traseului au devenit prospere datorită popularității în creștere a autostrăzii, dar, odată cu declinul dumului care a fost eliminat din sistemul de national de autostrăzi al Statelor Unite ale Americii la 27 iunie 1985, Route 66 are mai degrabă o importanță turistică pentru cei mai nostalgici dintre șoferi și motociciliști.

9. Să mergi în Antarctica! Polul Nord deja nu mai are secrete pentru unii, așa că pentru ei următorul vis de îndeplinit a devenit excursia în Antarctica. Aceștia care au făcut pasul la Polul Sud spun că nu au cuvinte pentru a putea descrie perfect, minunea și splendoarea care este Antarctica … Este una dintre călătoriile care trebuie făcute în viață, nu se poate descrie în cuvinte senzația care o ai pășind pe aceste pământuri înghețate, sunt de părere utilizatorii înregistrați care au fost la Polul Sud.

10. Să călătorești cu Trans-siberianul! Este, de asemenea, o călătorie de făcut o dată în viață, care necesită timp și resuse financiare. Sunt peste 9.000 de kilometri, parcurgi șapte fusuri orare, treci prin regiuni și orașe diferite din Rusia, Mongolia si China. Pentru a merge într-o astfel de vacanță ai nevoie de o lună (cu tot cu drumul până la Moscova sau Beijing și înapoi și de un buget de minim de 6.600 de euro/persoană).

Sper că ți-a plăcut acest material sau că măcar ți-a fost de folos. Te aștept să ne fii alături pe Facebook !

Visează, iubește, călătorește, trăiește, alături de noi!  Drum bun!

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This