In locuri pentru care te pregatesti sa faci fata unor temperaturi caniculare sau sa te ascunzi de furtunile de nisip exista statiuni de schi celebre…Acestea se dezvolta tocmai pentru ca sunt amplasate in zone total neobisnuite pentru sportul alb, nu de alta, dar cine si-ar pregati schiurile pentru Maroc, Coreea de Sud sau Africa de Sud? Si totusi, exista… si daca nu va ganditi decat la schiat, le puteti vizita atunci cand in Romania partiile sunt inchise.

1 Dubai. La mallul din Dubai poti sa-ti faci cumparaturile sau sa schiezi chiar daca afara sunt 45 de grade la umbra, in arealul de 24.000 mp unde temperatura nu depaseste -1 grade Celsius. Cele 5 partii ( cea mai lunga avand  doar 400 de metri) din Mall of the Emirates au diferite grade de dificultate insa daca nu stii sa schiezi te poti da cu saniuta sau face alpinism.

Schi… la mall

2. S-ar putea sa va asigurati de cateva priviri cel putin ciudate daca veti merge pe stradutele intortocheate ale Marrakech ( Maroc) cu o pereche de schiuri in spate, dar la numai 80 km sud de acest oras de poveste, in Muntii Atlas, se afla statiunea Oukaimeden. Aceasta este cea mai ” inalta” si mai veche statiune de schi din Africa ( situata la 3.273 metri altitudine), sezonul „de varf” fiind in perioada ianuarie-aprilie.
3. Yongpyong , Coreea de Sud
Yongpyong , Coreea de Sud, se autodescrie drept „Mecca Asiei pentru sporturile de iarna” , iar cifrele par sa-i dea dreptate: aici sunt 31 de partii, cu 15 lifturi, Cea mai buna perioada pentru schi in Yongpyong , statiune situata la aproximativ 200 de kilometri de Seul, capitala Coreei de Sud, este din decembrie in aprilie.

http://www.yongpyong.co.kr/eng/about/intro.asp

4. Tasmania are doua statiuni de schi, Ben Lomond Snow Sports si Mawson Mountain. Ben Lomond este situata in Parcul National Lomond Ben, la aproximativ trei ore de orasul Hobart, in timp ce Mount Mawson ( situata la 1.200 de metri altitudine, cu patru partii de schi care insumeeaza 4 kilometri) este amplasata in Mount Field National Park , la 90 minute de la Hobart. Sezonul de schi incepe aici la inceputul lunii iulie si pana in septembrie. http://www.australianexplorer.com/ski_resorts/tasmania/index.php
5. Lesotho. In acest regat predominant muntos din sudul Africii exista o mica statiune de ski, Afriski , care poate gazdui doar cateva sute de turisti. Statiunea aflata la 3.322 metri deasupra marii, in Muntii Maloti se afla la aproximativ 4,5 ore de Johannesburg, sezonul fiind in perioada iunie-august.
6. Liban. Supranumit odata „Elvetia Estului„, Libanul , aceasta tara mediteraneeana, are sase statiuni de ski, cu partii cu toate gradele de dificultate, majoritatea fiind la mai putin de ora de Beirut. Cele mai importante sunt Faraya Mzaar, cu 42 de partii care insumeaza 80 de kilometri si Cedars in nordul tarii, la aproximativ doua ore de Beirut.

http://www.skileb.com/

Liban are sase statiuni de schi

7. Hermon, Israel. Statiunea, situata pe versantul de sud-est al Muntelui Hermon, care se bucura de zapada doar in perioada ianuarie-martie, are 14 partii, din care doua cu un grad mare de dificultate. statiunea atrage in sezonul rece aproximativ 300.000 de vizitatori.

http://www.skihermon.co.il/en-winterhome.html

Citeste si Care sunt cele mai bune partii din Romania, dupa gradul de dificultate

               Lista partiilor de schi omologate in acest moment in Romania

ski morocco.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This