Buzias este un loc unde nu ajungi ca sa te distrezi ci pentru a te relaxa dar mai ales sa te faci bine daca ai afectiuni cardiovasculare, neurologice sau digestive. Daca as mai poposi curand in Buzias, as alege hotelul Parc, curat si aerisit, cu a sa baza de tratament ( de care deocamdata nu am nevoie 🙂 ) si mai ales o zona wellness foarte buna -servicii pe care nu ma lasa…inima sa le ratez nicicum. Plus ca aici poti sa-ti testezi sanatatea arterelor in numai 15 minute, la un arteriograf de ultima generatie, te poti antrena la sala de fitness sau la piscina cu dimensiuni semiolimpice.

 Am reusit sa vad aceasta statiune de care doar auzisem pana acum, Buzias, judetul Timis, gratie infotripului „Sa redescoperim Romania”, organizat de Accent Travel&Events, Transilvania Travel si Paralela 45 in perioada 16-22 octombrie 2012.
La concurenta cu hotelul Parc ( 3 stele) va fi foarte curand Phoenix, unitate de patru stele care „ataca” zona MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions- reuniuni, incentivare, conferite si expozitii), mizand pe facilitatile sale -sala de conferinte si cele spa.
Per ansamblu, „Statiunea inimii tale„, cum mai este sugestiv supranumita micuta Buzias, se arata vizitatorilor intr-o stare foarte buna, cu ale sale (cateva) hoteluri curate, bine dotate cu aparatura medicala si deservite de specialisti dedicati meseriei.
Camera din hotel Phoenix
Investitii de peste 6 mil. euro in hotelul Phoenix
Situata la aprox. 34 de kilometri de Timisoara, Buzias-singura statiune din vestul tarii unde se fac tratamente pentru cei care au afectiuni cardiovasculare-beneficiaza de investitii noi, semnificative, de peste sase milioane de euro in noi unitati de cazare si mai ales in functiuni wellness&spa. Este vorba de investitia de la Hotelul Phoenix (care va fi clasificat la patru stele) unde lucrarile sunt pe ultima suta de metri, dupa cum m-am convins.

Sala conferinte hotel Phoenix

 Hotelul Phoenix wellness&spa va avea o capacitate de cazare de 90 de locuri, dispuse in 43 de camere si 2 apartamente, o sala de conferinte cu aprox. 300 de locuri, o piscina interioara si una exterioara, numai bune pentru a satisface orientarea wellness&spa a noii unitati.
Mie mi-au placut la Hotelul Phoenix dotarile din camere-ele insele foarte luminoase si dichisite, cu finisajele de mare calitate, dat fiind ca la piscina si terasa inca se lucra la data vizitei mele aici ( mijlocul lui octombrie 2012).
Sa nu uit: cei ce doresc sa aiba parte de tratamente specifice statiunii pot beneficia de serviciile specializate ale compexului hotelier Parc. Potrivit lui Sorin Munteanu, directorul SC Tratament Balnear Buzias SA, companie care detine atat complexul Parc cat si Phoenix, tarifele de cazare la noul hotel Phoenix vor include si accesul la facilitatile spa ale hotelului Parc.
Ce recomanda medicii la Buzias:
Doctorul Cristian Bodescu, directorul medical al statiunii, detaliaza pentru consilierturism.ro beneficiile oferite de complexul Parc:
„La Buzias ajung pacienti in stadii mai avansate de boala cardiovasculara, care nu se pot acomoda la altitudini mai mari. Cei trei mari factori terapeutici naturali ai Buzias sunt apa minerala, mofeta si bioclimatul specific- cu efect sedativ, ionizare crescuta cu predominanta negativa, similara unei altitudini de 800-1.000 de metri. Cura interna efectata aici trateaza afectiuni digestive, reno-urinare si metabolice.”
*La Buzias este singura mofeta din vestul tarii, dar se trateaza cu succes si unele boli neurologice precum hemiparezele, afectiunile reumatismale si dermatologice, mai spune medicul Cristian Bodescu.
Hotel Parc
Despre Buzias
La Buzias se pune accent pe procedurile cu factori terapeutici naturali:
– Apa minerala carbogazoasa: folosita in cura externa sub forma de bai cu apa minerala incalzita si in cura interna de la buvetele din parc;
– Mofetele- emanatii de dioxid de carbon (CO2) benefice pentru circulatia periferica;
– Aeroionozarea, care permite o concentratie a aerului similara unei altitudini de 1.000 m, desi statiunea este situata la o altitudine de 128 m, bioclimatul fiind propice pentru tratament si odihna.

Hotelul Parc, „inima” statiunii …inimii

-In parcul statiunii se afla izvorul lui Mos Bazies, cu apa foarte bogata in fier, calciu și magneziu, „”izvorul” de baza al statiunii, straajuit de arbori seculari . Din Buzias se pot face excursii in imprejurimi la Timisoara, Lugoj, Lacul Surduc, Pădurea Dumbrava, Cramele Recas&Dealul Silagilor-pentru iubitorii de vin.

Beneficiile tratamentelor specializate realizate la Buzias:
*Vasodilatatia, scaderea ritmului cardiac, scaderea tensiunii arteriale, ameliorarea irigatiei miocardului, scop profilactic pentru bolile cardiovasculare.
*Baza de tratament din complexul Parc pune la dispozitie proceduri de tratament: fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, piscina, sauna, jacuzzi, sala de fitness.
* In parcul statiunii se afla izvorul lui Mos Bazies, cu apa bogata in fier, calciu și magneziu, „”izvorul” de baza al statiunii, strajuit de arbori seculari . *Din Buzias se pot face excursii in imprejurimi la Timisoara, Lugoj, Lacul Surduc, Padurea Dumbrava, Cramele Recas& Dealul Silagilor-pentru iubitorii de vin.
Arteriograful iti spune in 15 minute ce riscuri cardiovasculare ai si cum sa le previi
buzias consilierturism.ro_.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This