Care sunt cele mai frumoase piețe de Crăciun din Berlin din cele peste 70 care se organizează în capitala Germaniei? Care dintre acestea merită vizitate și de ce?

Berlinul se îmbracă, în decembrie, în hainele sale cele mai strălucitoare pentru a sărbători Crăciunul. Locuri emblematice ale orașului găzduiesc târguri de Crăciun mari și mici, marile bulevarde, piețe și intersecții capătă mantii de lumină. Aici se organizează unele dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Germania. 

Vinul fiert, scorțișoara și vanilia își împletesc aromele în aer, atmosfera e relaxată și veselă. Cei mari se îmbujorează de la vinul fiert și wurst cu sau fără curry. Celor mici le fac cu ochiul tot felul de dulciuri apetisante și jucăriile vintage, meșterite din lemn.

Iată selecția noastră cu cele mai frumoase piețe de Crăciun din Berlin

Târgul din Piața Gendarmenmarkt.

O piață de Crăciun bogată și interesantă este cea din Piața Gendarmenmarkt. Este foarte renumită datorită poziției sale, fix în Piața Gendarmenmarkt, unul dintre obiectivele turistice de top din Berlin. Aici sunt amplasate peste 100 de standuri cu tot felul de delicatese care-ți merg direct la suflet și te încălzesc rapid.

Dacă vrei să cumperi daruri pentru cei dragi, ai de unde alege la Gendarmenmarkt. Mai ales la capitolul produse artizanale de calitate, textile, piele, jucării și decorațiuni din lemn. Aici, între Französischer Dom și Deutscher Dom și la baza Konzerthaus Berlin, își expun lucrările și artiști și fotografi.

Trebuie să știi că accesul în Piața de Crăciun Gendarmenmarkt este cu bilet, un euro/persoană. Intrarea e gratuită pentru copii sub 12 ani. Dacă ai puțin noroc și ajungi la orele potrivite, vei putea asculta cântece de sezon și urmări scenete de teatru susținute de copii. Intrarea e gratuită între orele 11:00 – 14:00.

Piața din Gendarmenmarkt e deschisă între 25 noiembrie – 31 decembrie 2019, zilnic, între orele 11:00 – 22:00. Program redus este în Ajunul Crăciunului și pe 31 decembrie.

Piața de Crăciun de la Grădina Botanică din Berlin

Departe de agitația din centrul orașului, această piață de Crăciun e specială ( foto: www.christmas-garden.de). Instalații luminoase elaborate te conduc într-o călătorie magică spre un tărâm verde aparte, cel al plantelor împodobite de sărbătoare. Piața de Crăciun de la Grădina Botanică din Berlin este foarte întinsă și are mai multe opțiuni de distracție și relaxare în afara clasicelor tarabe cu de toate.

Inspirată din piața de Crăciun din Grădina Botanică Regală din Londra, Kew, această piață berlineză are ca elemente centrale Cabana lui Moș Crăciun, un patinoar, Arborele dorințelor. Un falnic fag de peste 100 de ani este transformat într-un arbore magic, sub mantia de lumini sclipitoare.

Grădina de Crăciun Berlin este deschisă din 15 noiembrie 2019 până pe 5 ianuarie 2020.

Taxa de intrare este de 17,00 € (luni – joi) și de 19,00 € (vineri – sâmbătă, sărbători și 3, 30 decembrie). Ultima intrare este la ora 20:30. Piața este închisă pe 25 și 26 noiembrie, 24 și 31 decembrie. Sunt și bilete de familie (47 €) iar cei mici plătesc un preț mai mic.

Grădina de Crăciun Berlin este situată în Grădina Botanică din Berlin-Lichterfelde. Poți ajunge ușor cu autobuzul, S-Bahn la stația S1 Botanischer Garten și U-Bahn, la stația U3 Dahlem Dorf.

Piața de Crăciun din Berlin: Alexanderplatz

Standurile de lemn împodobite și atmosfera festivă transformă Alexanderplatz într-un sat de iarnă plin de tot felul de arome și surprize. La cele 100 de standuri amplasate în această celebră piață din Berlin poți admira roadele muncii meșterilor artizani și bucura de delicatese culinare mai mult sau mai puțin tradiționale.

Dar aici poți să dai jos caloriile acumulate eventual de la prea multele dulciuri mergând la patinoar. În locul acesta mereu aglomerat din Alexanderplatz și-a făcut loc și cea mai mare piramidă de Advent. Piramida nativității de la Muntele One. Copii își pot da întâlnire la Casa de petreceri a lui Moș Crăciun (deschisă până pe 5 ianuarie 2020).

Piața de Crăciun din Alexanderplatz e deschisă între 25 noiembrie și  26 decembrie 2019, de luni până duminică, între orele 10:00 – 22:00. Pe 24 decembrie, e deschisă între 10:00 și 14:00. Intrarea e liberă. Accesul este facil, cu S-Bahn: S3, S5, S7, S9 S + U Alexanderplatz, cu U-Bahn: U5, U8 S + U Alexanderplatz.

Piața de Crăciun regală de la Palatul Charlottenburg

Fosta reședință a reginei Sophie Charlotte oferă un decor perfect pentru cea mai romantică piață de Crăciun din Berlin. Călcând pe urmele prinților, ale regilor și împăraților, aici poți intui atmosfera Crăciunului regal. Sub cupolele celui mai mare palat regal din capitala Germaniei și în interiorul porților masive de fier forjat se aliniază, rânduri-rânduri, șiruri de căsuțe pline de tentații.

Mirosul bucatelor tradiționale, al merelor confiate, gogoșilor cu vanilie, castanelor coapte sau pâinii la cuptor se împrăștie și se mixează în aerul rece. Există și aici corturi încălzite unde poți face cumpărături sau gusta din deliciile locale. La lăsarea serii, își face apariția orchestra specială a pieței de Crăciun din Charlottenburg.

Foștii locuitori ai Palatului Charlottenburg sunt membrii familiei de Hohenzollern. Motiv pentru care piața de Crăciun de aici este „Königliche Weihnachtszeit” -Piața regală de Crăciun. Se organizează tururi ghidate care prezintă tradițiile de Crăciun ale familiei Hohenzollern. Copii au un program special aici. În cortul de basm pot asculta povești vechi și realiza propriile cadouri, iar caruselul e “must do”. 

Această frumoasă Piață de Crăciun berlineză e deschisă în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie 2019. Porțile sunt deschise de luni – joi 14:00 – 22:00, vineri – duminică: 12:00 – 22:00. Intrarea este gratuită.

Piața de Crăciun din fața Palatului Charlottenburg este pe strada Spandauer Damm. Ajungi aici cu: S-Bahn: S41, S42, S46 Westend, cu U-Bahn: U2 Sophie-Charlotte-Platz. 

Târgul de Crăciun de la Biserica Memorială Kaiser Wilhelm-City 

Este o piață tradițională de Crăciun din Berlinul de Vest. Este unică datorită amplasarii sale, la “umbra” bisericii Memoriale Kaiser Wilhelm, a atmosferei feerice oferite de copacii îmbrăcați în ghirlande luminoase și a piramidelor tradiționale de Crăciun. Sunt peste 150 de standuri pline cu tot felul de produse handmade și cu o gamă largă de “monstre” ale bucătăriei germane. Poți alege între diferite sortimente de cârnați, vafe dulci, nuci glazurate și tot felul de fructe confiate. Un carusel și o roată ferris le fac cu ochiul copiilor. Nu mai amintesc de tot felul de jucărioare meșteșugite din lemn care stau doldora în tarabe.

Piața de Crăciun de la Biserica Memorială Kaiser Wilhelm este una dintre puținele piețe care rămân deschise în Berlin și după Crăciun. Astfel că poate fi vizitată până pe 5 ianuarie 2020.

Piața este tangențială pe Kurfürstendamm, celebra arteră de shopping care se mândrește cu cea mai lungă zonă iluminată de Crăciun din lume. Accesul în târg este gratuit. Cum ajungi: S-Bahn: S3, S5, S7, S9 Zoologischer Garten, cu U-Bahn: U2, U9 Zoologischer Garten, U1 Kurfürstendamm.

Esențialul despre piețele de Crăciun din Berlin

-Cea mai mare din Berlin este cea din orașul vechi Spandau. Aici, pe pitoreștile străduțe pietruite poți descoperi cea mai mare piață tradițională de Crăciun din Berlin. În weekend, în această mare zonă pietonală sunt aprox. 400 de standuri din lemn unde artiști, artizani și expozanți de pe patru continente își prezintă bunurile. În jurul bisericii Sf. Nikolai există o piață istorică cu artizani și meșteșuguri, iar miercurea este dedicată familiei. Piața de Crăciun din Spandau este deschisă până pe 22 decembrie 2019.

-Dar Berlinul se poate mândri și cu târguri de Crăciun mai neconvenționale. Un exemplu e cea mai mare Grădină zoologică din Europa, Weihnachten im Tierpark. Aici se remarcă nu doar vechiul castel Friedrichsfelde, copacii artistic îmbrăcați în instalații luminoase ci și atmosfera relaxată. Prețul unui bilet pornește de la 15 € /adult în timpul săptămânii și de la 17 €/adult de vineri până duminică. E deschisă zilnic de la 10 la 22.00, până pe 5 ianuarie 2020.

-Există în Berlin piețe de Crăciun mai deosebite, precum cea dedicată comunității LGBT și veganilor, din piața Fehrbelliner Platz.

-Majoritatea piețelor de Crăciun din Berlin încep la sfârșitul lunii noiembrie, unele sunt deschise chiar până pe 5 ianuarie.

Târgurile de Crăciun din Berlin, în fotografii 

Sper că te-a inspirat articolul „Cele mai frumoase piețe de Crăciun din Berlin”! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arați că apreciezi ceea ce facem cu pasiune 🙂 !

http:// Booking.com

Visează, iubește, călătorește!® Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecălătorie #recomandări #berlin #top2019 #travelblogger #top2020 #germania

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This