Care sunt cele mai frumoase stațiuni și cum arată topul plajelor din Phuket, Thailanda ?. Deja ai admirat unele dintre aceste plaje exotice din Phuket dacă ai văzut filme celebre din seria James Bond și nu numai.

Puține insule din lume se pot lăuda cu o asemenea abundență de plaje unice, cu nisip fin și ape limpezi precum Phuket. De la înghesuiala din Patong la un anumit grad de intimitate pe o plajă din nord, plajele din Phuket au ceva deosebit de oferit. Șoselele costiere din vest oferă priveliști uimitoare și acces ușor la unele dintre cele mai faimoase plaje din lume. Hai la drum!

Iată care sunt stațiunile și cele mai frumoase plaje din Phuket
-Patong

Patong este cea mai populară stațiune din Phuket. Cu o varietate largă de activități și o viață de noapte efervescentă, Patong este, pentru cei mai mulți, locul ideal pentru a petrece. Nicăieri în Phuket nu există atâtea atracții sau restaurant ca în Patong, unele dintre ele găsindu-și loc chiar pe plajă. Stațiunea nu este recomandată familiilor cu copii și nici celor care doresc să se relaxeze.

Plaja sa, (Hat Patong în thailandeză), deși lungă de aprox. 2,5 km și destul de lată. tinde să devină prea aglomerată. De vină sunt și diversele atracții și distracții oferite turiștilor de micii întreprinzători locali. Este foarte aglomerată, mai ales la apus. Frumos apus, se înțelege!

http:// Booking.com

-Kata Beach

Kata Beach e mai discretă si mai cochetă. Un adevărat model de plajă exotică, Kata Beach are toate ingredientele care au făcut Phuket o destinație faimoasă. Țărmul cu nisip mătăsos al Kata Beach e flancat de palmieri, răcorit de apa limpede, transparentă. Populară și printre familiile care aleg să ajungă în Phuket, Kata este apreciată și datorită restaurantelor și posibilităților variate de cazare, aproape de plajă.

-Surfing la Kata Beach. Din mai până în octombrie, surferii se înghesuie aici pentru a fi cât mai sus pe moțurile înspumate ale valurilor din Kata Beach.

– Kata Noi

-Plaja din Kata Noi este în apropierea plajei Kata (la aprox. 2,2 Km) și are o doar 700 metri lungime. Nisipul moale, apa de cristal clar și vecinătatea luxuriantă a junglei verzi sunt principalele sale atuuri. Plus unele din cele mai bune și luxoase resorturi și restaurante din Phuket și posibilitatea de a face surfing, din mai în octombrie,

-Karon Beach

 Situată tot pe coasta de vest, între Patong și Kata, Karon Beach este o altă stațiune populară din Phuket. Plaja din Karon este suficient de largă pentru ca turiștii să nu se simtă înghesuiți, așa cum se poate întâmpla în alte locuri. Karon Beach este potrivită pentru snorkelling și scufundări (mai ales în sud). Aici ai de unde alege când vine vorba de restaurante.

-Kamala beach

 Amplasată într-un golf, într-un vechi sat de pescari și înconjurat de dealuri împădurite, Kamala este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Phuket. Aici poți face plajă pe nisip, la umbra palmierilor, la un pas de mare. Kamala a devenit un loc favorit pentru familii, inclusiv pentru cele cu copii și pentru cei ce caută liniște. Este cea mai departe de lumea dezlănțuită din Phuket, cel puțin deocamdată.

Topul cu cele mai frumoase plaje din Phuket continuă cu….

-Mai Khao Beach

Mai Khao Beach e pe coasta de nord-vest a insulei. Are 11 km lungime și nu este foarte dezvoltată d.p.d.v. turistic, deoarece face parte din Parcul Național Sirinat. Asta nu înseamnă totuși că nu există și excepții: hotelurile de lux, de renume internațional. Plaja Mai Khao Beach este aproape pustie, dar și curenții sunt mai puternici și periculoși pentru înotători,

– Paradise Beach

Plaja Paradise nu are nici 200 metri lungime, dar compensează cu un peisaj deosebit. În decor și-au făcut loc stâncile fotogenice de granit, palmierii și migdalii care îți țin umbră în zilele călduroase. 

Un recif de corali, situat la aprox. 100 de metri în larg și interdicția ski jeturilor cresc atractivitatea acestei plaje unde se intră cu taxă.

-Surin

Frumusețea naturală a Surin (foto phuket.net) a atras mai întâi mai ales milionarii și celebritățile. Nisipul alb fin, apa turcoaz și calmă, excelentă pentru snorkelling și surfing. au făcut această plajă lungă de aprox. un kilometru foarte apreciată. Înotul este excelent în sezonul de vârf (decembrie – aprilie), dar marea devine agitată în sezonul ploios. Plaja Surin era vestită și pentru cluburile și barurile și restaurantele înșiruite de-a lungul plajei.

Choeng Thale (denumit adesea Cherngtalay) este o porțiune frumușică și cosmopolită de pe coasta de vest a insulei Phuket. Aici sunt plajele Bangtao, Pansea și Surin. Este o zonă a constrastelor, unde hotelurile de 5 stele de-a lungul plajelor se învecinează cu satele de pescari și agricultori.

– Plaja Nai Harn

 Plaja are o lungime de 660 de metri și, mai demult, era un loc liniștit și izolat în sudul insulei. Din ce în ce mai mulți oameni au descoperit această plajă cu salvamari și o ofertă în creștere de restaurante, hoteluri și magazine. Nai Harn este situată într-un mic golf liniștit, popular pentru ambarcațiuni. Nai Harn este excelent pentru înot din noiembrie până în aprilie. Din mai până în octombrie, marea calmă e bântuită de curenți puternici. Așa că plaja Nai Harn e potrivită doar pentru surfing și kitesurfing.

Mai la sud este Ya Nui Beach, un golfuleț nisipos care atrage snorkeleri și scafandri.

-Plaja Freedom

Amplasată într-un golfuleț pitoresc, Freedom are o lungime de doar 300 de metri și un nisip alb și foarte fin. Îți dă senzația că te afli pe o insulă deșertică, izolată, dar ai la dispoziție un restaurant și șezlonguri. Nu există jet ski-uri, dar nici vânzători ambulanți care să te deranjeze. Mulți plasează Freedom pe prima poziției a clasamentului privind cele mai frumoase plaje din Phuket.

Este un loc liniștit din apropiere de Patong unde te poți relaxa, poate pentru că e puțin mai complicat de ajuns la plajă.

O poți face ori cu barca, ori coborând pe treptele betonate care taie dealul, direct prin junglă. Unii spun că este cea mai frumoasă plajă din Phuket.

-Plaja YaNui

YaNui este una din cele mai mici din Phuket: are o lungime de doar 200 de metri. În ciuda dimensiunii, este foarte populară pentru că oferă un peisaj fermecător cu stânci pe care te poți cățăra ușor.

Ai aflat care sunt cele mai frumoase plaje din Phuket. Sigur ești interesat și de topul atracțiilor și experiențelor de neratat în Phuket. 

Articolul “Topul plajelor din Phuket, Thailanda (II) ” poate fi mai complet cu ajutorul tău. Îți așteptăm cu drag sugestiile și îți mulțumim pentru Like și Share, că ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune! 

Visează, iubește, călătorește!® Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecălătorie #recomandări #phuket #top2020 #travelblogger #thailanda 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This