Despre insula Phuket, Thailanda, un prim articol dedicat celor care ajung pentru prima oară în celebra destinație exotică. Există în Thailanda multe locuri unice, puse în lumina reflectoarelor mai întâi de producători de filme și de regizori de succes. Un prim exemplu este Phuket, una dintre cele mai celebre destinații exotice din lume. Selecția atracțiilor și experiențelor de neratat în Thailanda arată așa.

Phuket și imaginea-șablon „din cărțile poștale”

Când spui Phuket, te gândești la o vacanță exotică pe malul oceanului translucid, la plajele cu nisip auriu și fin umbrite de cocotieri. Te uimesc peisaje cu stânci bizare care ies îndrăznețe din ocean, vegetația luxuriantă și întinsele plantații de pe văile fertile.

Thailanda atrage și prin aerul său misterios și sentimentul de libertate pe care ți-l insuflă.

Iar animația piețelor pestrițe care te ademenesc cu tot felul de arome, forfota orașelor pitorești, nu întotdeauna chiar atât de curate, distracția de pe plaje sunt și ele magneți pentru turiști. Acestui cocktail de atuuri i se adaugă unul cel puțin la fel de important: ospitalitatea oamenilor. Căldura, sinceritatea, ospitalitatea oamenilor sunt demne de “Țara Zâmbetelor”. Despre insula Phuket, Thailanda, se poate spune că întrunește toate șablonalele unei destinații exotice. Are mai mult decât atât: le vine ca o mănușă celor petrecăreți și dornici de aventură.

Puncte slabe

Pe de altă parte, aglomerația de pe unele plaje și haosul din trafic, locurile publice unde curățenia nu constituie punctul forte și promiscuitatea unor locuri care pot fi evitate sunt principalele puncte slabe ale acestei destinații.

Phuket, pentru amatorii de distracție

Scăldată de Marea Andaman, Insula Phuket este cea de-a doua ca mărime din Thailanda. Phuket a fost prima destinație thailandeză în topul preferințelor turiștilor internaționali și nu fără motive. Scăldată de ape turcoaz, de un cristal pur, și umbrită de palmieri, Phuket tentează în special iubitorii de soare, mare și amatorii de distracții. Nici cuplurile romantice nu se simt în plus aici, apusurile sunt senzaționale, iar atmosfera îndeamnă la visare.

Și producătorii filmelor de succes precum James Jond “Bărbatul cu pistolul de aur (an 1974, cu Roger Moore)  “Tomorrow Never Dies (1997, Pierce Brosnan), “Cer și pământ ( 1993, Tommy Lee Jones), “Plaja ( 2000, Leonardo DiCaprio), “Stealth (2005, Jessica Biel, Jamie Foxx) au adus echipele de filmare în Phuket și împrejurimi. Apoi a venit atenția din ce în ce mai mare a publicului asupra acestei destinații. 

Vacanțe active în Phuket

Se poate spune despre insula Phuket că are o panoplie largă de atracții pentru cei activi: parcuri acvatice precum Dino Land, mini golf și diverse spectacole animate. Spectacolul strălucitor și zgomotos al elefanților de la FantaSea este de neratat dacă preferințele tale artistice se încadrează la acest capitol.

Dacă dorești să ocolești traseele bătătorite, excursiile cu canoe pe mare, printre pădurile de mangrove, sunt posibile în zonele mai puțin cunoscute ale golfului Phang Nga. Aici poți descoperi flora, fauna și peisajele, fără discuție, unice! Sunt peste 100 de insulițe în acest golf din nord-vestul Phuket. Poți admira stânca James Bond din barcă sau de pe plaja Koh Ping Ghan. Aici sunt mai multe peșteri mici în interior.

În Phang Nga se află și celebra insula James Bond, o destinație de neratat, oricum ai ajunge aici: cu canoe, cu o barcă tradițională sau cu una cu motor. Peșteri misterioase și sate plutitoare precum Koh Panyee îți vor marca traseul și “vizita” amintirile mulți ani. Snorkell în apele clare și parapanta sau tiroliana în junglă sunt și ele tentații pentru cei obișnuiți cu adrenalina.

http:// Booking.com

Topul atracțiilor din orașul Phuket, capitale insulei

-Capitala insulei este orașul Phuket, vizitat anual de aproape 11 milioane de turiști, locul 15 în lume. Centrul istoric al orașului Phuket. Vizita în centrul vechi al Phuket nu ar trebui ratată, măcar câteva ore, într-un circuit. Este plin de culoare, forfotă, savoare!  Zona este una a contrastelor, pentru că Old-Town e un și un pol spiritual și unul lumesc, al distracțiilor. Aici, dacă ai mai mult timp, sunt de vizitat Muzeul Thai Hua, o veche școală de limbă chineză și Pud Jow Shrine, un templu Taoist construit acum peste 200 de ani. Pe aici o să dai peste multe temple, dar se remarcă Shrine of Serene Light. A fost construit în anul 1898 de o familie de chinezi. Este considerat unul dintre cele mai frumoase temple thailandeze.

Templele budiste. În Thailanda, peste 90 la sută din populație este budistă, iar templele budiste-Wat –sunt reperele culturii locale. Doar în orașul Phuket veți găsi aprox. 30 de “Wat-uri”, cel mai important fiind Wat Chalong. Wat Chalong ( foto sus) este o atracție de top în Phuket, în parte datorită faptului că este un ansamblu impresionant, foarte frumos.

Thalong Road este cea mai cunoscută stradă din centrul istoric al Phuket, un mix cultural și arhitectonic portughezo-asiatic. Pe acest bulevard pestriț sunt baruri, restaurante, magazine tot felul de tentații…

“Dealul Maimuțelor” a devenit o atracție turistică pentru cei interesați să interacționeze cu aceste primate. Pentru unii o interacțiune intimidantă, pentru alții interesantă, întâlnirea de pe “Dealul Maimuțelor”, de pe strada Thalang Road este de neratat. Nu uita de fructele pe care să le oferi verilor noștri.

Patong și distracția

Patong este cea mai populară stațiune din Phuket, plaja sa cu nisip alb și fin fiind eclipsată de nenumăratele oferte de distracție, Are de toate pentru toți, mai puțin liniște.

Port-drapelul distracției din Patong este strada Soi Bangla. Artera se trezește la viață cum apune soarele, după ce devine pietonală. Soi Bangla te așteaptă cu un mix amețitor de lumini de neon și muzică, mai mult sau mai puțin live. Și multă bere ieftină.  Restaurantele, barurile și cluburile în aer liber concurează acerb pentru clienți. Așa că este posibil ca distracția să devină extremă pentru cei mai mulți.

– Pentru cei care caută o noapte de distracție în Phuket, Bangla este prima (și, adesea, singura) opțiune. Desigur, există peste tot pe malul mării în insula Phuket nenumărate terase și baruri. Dar pare că toți vor aici, la Patong, cu toate că mulțimea pestriță ascunde și surprize, nu întotdeauna plăcute. Atenție la hoții de buzunare, prostituate și travestiți.

Patong este preferată și pentru  shopping, capitol la care sunt de amintit Jungceylon Shopping Mall, bazarul Malin Plaza Patong și piețele de fructe, legume și produse tradiționale thai. Piețele Banzaan, Malin și Otop se întrec în tarabe doldora de produse exotice, unele fiind deschise doar noaptea (Otop).

Simon, un cabaret atipic. Cabaretul Simon din Patong este și el pe lista atracțiilor de neratat în Phuket, dacă vrei să vezi un spectacol mai deosebit cumva. În luminile difuze, pe acorduri de saxofon, își fac apariția pe scenă artistele în costume cu pene și paiete. Dar la Cabaretul Simon lucrurile sunt diferite: de fapt, „fetele” de pe scenă sunt, ai ghicit, bărbați!

-Ziua, atracția principală a Patong este plaja de aproximativ 2 km lungime, cu nisip moale și fin. E mai mereu aglomerată, dar nimeni nu vrea să o rateze, desigur! Prețul plătit de această plajă de altfel frumoasă este suprapopularea și pierderea farmecului.

Topul atracțiilor și experiențelor de neratat în Phuket

 -Mergi la plajă. Printre cele mai frumoase plaje unt considerate Bang Tao, Freedom Beach, Karon, Kata, Kamala, Kata Noi. Și aglomerata Patong!

-O excursie cu barca în golful la Phi Phi. Un arhipelag format din șase insule tropicale din Marea Andaman, Phi Phi îți oferă șansa să înoți în recife de corali. să te relaxezi pe plajele cu nisip alb și mătăsos. Situat la 43 km spre vest de coasta Krabi, din acest mic arhipelag se remarcă insulițele Koh Phai (Insula Bamboo) și Koh Young (Insula Mosquito). Singura insulă locuită – și cea mai mare – este Koh Phi Phi Don. În apropierea insulei Koh Phi Phi Leh este Golful Maya, devenit faimos după lansarea filmului Plaja cu Leonardo Di Caprio. 

Phi Phi View Point, o fâșie de nisip care desparte două golfulețe stâncoase acoperite cu o vegetație abundentă este un loc emblematic al Phi Phi Islands. Situat la peste 100 metri altitudine, ai nevoie de aprox. 40 de minute pentru a ajunge pe un traseu amenajat la acest punct de observație. -Alte punctele de belvedere sunt cele de la Kata, Nai Harn și Panwa.

Insula Bamboo, un mic paradis tropical. Mai ales că este înconjurată în întregime de o fâșie de nisip alb, iar partea centrală este acoperită de vegetație luxuriantă, inclusiv bambus. Aici ai oportunitatea de snorkelling, date fiind recifele de corali, aflate la mică distanță de țărm.

Phuket FantaSea. Este un parc tematic situat în vestul insulei, în apropiere de Kamala Beach. specializat în spectacole și carnavaluri gălăgioase. Din desfășurarea de forțe nu lipsesc elefanții, muzica și jocurile de lumini. Phuket Fantasea este împărțit în trei secțiuni: pentru cumpărături mergi la Festival Village, zona gastronomică e Golden Kinnaree și divertismentul zgomotos la Palatul Elefanților.

Big Budha. Big Budha este unul dintre este unul dintre cele mai importante și mai respectate repere spirituale ale Thailandei. Amplasată pe un deal între Chalong și Kata, statuia din marmură a lui Big Budha are 45 m înălțime și poate fi văzută din multe locuri din Phuket și de pe Karon Beach.

Mixul de soare, mare și distracție pe plajă, la un spectacol live sau la un mix cu DJ pe plaja din Patong. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de a alege între genurile folk, heavy-metal, rock, house sau hip-hop.

Un meci de box thailandez-muay thai, dacă nu te deranjează violența. Este foarte popular în Thailanda, de înțeles, este sportul național. Acest gen de arte marțiale este destul de pitoresc, mai ales că determinarea combatanților e susținută de sunetele clarinetelor și ale tobelor. În zona Patong Beach, spectacolele de seară de box Thai se desfășoară în stadioane special construite pe Soi Sai Namyen.

– Piața de duminică Lard Yai de pe Thalang Road din orașul Phuket. Lard Yai găzduiește zeci de standuri care vând produse locale și produse artizanale.

-Sunt destul de multe alte lucruri mai neconvenționale de văzut în Phuket, precum Muzeul scoicilor, o fermă de fluturi și una de crocodili, precum și un interesant centru de cercetări marine. Ai de unde alege!

„Despre insula Phuket, Thailanda (I): topul atracțiilor și experiențelor de neratat” continuă cu informații esențiale despre Phuket și plajele din Phuket. 

Articolul “Despre insula Phuket, Thailanda (I): topul atracțiilor și experiențelor de neratat” poate fi mai complet cu ajutorul tău. Îți așteptăm cu drag sugestiile și îți mulțumim pentru Like și Share, că ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune! 

Visează, iubește, călătorește!® Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecălătorie #recomandări #phuket #top2020 #travelblogger #thailanda 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This