Praga este una dintre destinațiile cele mai iubite din Europa, fiind puține topurile din care capitala Cehiei să lipsească. Indiferent dacă este un clasament al destinațiilor recomandate ale anului, al celor romantice, sau al celor mai apreciate locuri, Praga este în top.

Anul trecut, cititorii USA Today au votat Praga ca una din destinațiile de top din lume pentru Crăciun. În acest an, CNN Travel a plasat pe piața de Crăciun din Orașul vechi și pe cea din Wenceslas printre cele 10 cele mai bune din lume.

targ-craciun-praga-ceas-astronomic

Pe mine, Praga m-a cucerit, orașul acesta este frumos în orice anotimp. Dar în perioada premergătoare Crăciunului și până la începutul anului, în care se organizează Piețele de Crăciun, Praga ți se dezvăluie în toată splendoarea sa. Șerpuitoarele străduțe medievale se întâlnesc în piețe mari sau mici decorate de sărbătoare. Vitrinele îți fac cu ochiul cu jucării de lemn, decorațiuni, suveniruri, porțelan și cristal de Bohemia. Clădirile vechi, dar perfect renovate, sunt care mai de care mai împodobite. În aer plutesc tot felul de arome. Se disting cele de vin fiert în care se îneacă scorțișoara dar mai ales cele de cârnați perpeliți și colaci secuiești-chinuiți deasupra jăratecului.

Aromele te atrag, vrei, nu vrei, în piețele de Crăciun, nu ai nevoie de o semnalizare specială dacă ai ajuns în zona veche a orașului. Aici oricum nu ai decât să pierzi vremea, lăsându-te vrăjt de o atmosferă ca din basme.

praga-december-2016

Piețele de Crăciun din Praga sunt deschise în fiecare zi, inclusiv de Crăciun și se închid târziu în noapte, la ora 22, și chiar la miezul nopții, cele cu bunătăți. Iată câteva din târgurile de Crăciun din Praga.

christmas-prague

Piața de Crăciun din Piața orașului vechi- Staroměstské náměstí

Piața orașului vechi este una dintre punctele de atracție ale Pragăi, în special datorită ceasului său astronomic și al turnului Primăriei. Aici, începând cu finele lui noiembrie și până la începutul lui ianuarie, are loc o piață de Crăciun catalogată ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Zecile de căsuțe te ademenesc cu bunătăți locale precum cârnații, plăcintele, clătitele uriașe-palacinka, turtă-dulce, vin fiert și grog.

Ce este special aici? Recitalurile pe care instrumentiști talentați le susțin, la căderea nopții, din Turnul Primăriei vechi și ora exactă dată de figurinele din ansamblul ceasului astronomic.

wenceslas-chrristmas-market

Târgul de Crăciun din piața Wenceslas-Václavské náměstí

Se organizează în vestita piață Wenceslas, inima orașului Praga, un loc cu o mare importanță istorică pentru cehi. Poți ajunge liniștit aici, la pas, pe străduțe, din Piața Orașului Vechi, de care nu o desparte nici un kilometru.

praga-cristmas

Ce este deosebit aici? Acest târg de Crăciun este concurat de magazinele și terasele de pe margine, fiind organizat pe o arteră comercială importantă a Pragăi. O rețea de străduțe cu magazine fel și fel pentru toate buzunarele, se învecinează cu Piața Wenceslas.

praga-craciun-sf-ludmila

Namesti Miru-Piața Păcii

Aceasta este o piață de Crăciun care se organizează la umbra bisericii Sfânta Ludmila, fiind vizitată mai ales de către locuitorii din districtul Vinohrady.

Ce este atrăgător aici? Produsele vândute aici sunt mai ieftine și ușor diferite de ceea ce poți găsi la celelalte piețe de Crăciun din Praga.

castel-praga-christmas-praga

Târgul de Crăciun din Castelul Praga

Se organizează la baza Catedralei Sf Vitus, într-o mică piațetă, lângă intrarea în capela Sf Gheorghe. Sunt câteva tarabe de unde îți poți lua un ceai sau un vin fiert pentru a contracara frigul pătrunzător al Pragăi în decembrie și apoi să reiei descoperirea castelului Pragăi.

Sper că ți-a plăcut articolul, că te-a informat și inspirat pentru următoarele călătorii! Arată-l și prietenilor, dă Like şi Share!

Visează, iubește, călătorește. Drum bun!

Galerie foto cu Praga în haine de sărbătoare, mai jos.

christmas-prague-2016

colac-praga

xmas-market-prague-piata-orasului-vechi

old-town-square-praga-2016

piata-orasului-vechi-praga

praga-piata-craciun

prague-christmas-angels

prague-street

santa-2

strada-praga

traditional-dish-prague

traditonal-dish-praga

vanochy-praha

targ-craciun-praga-primarie

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This