Despre acele destinații cu peisaje selenare de vizitat o dată în viață.  Nu trebuie să ajungi pe Lună pentru a-ți face o impresie despre peisajele de acolo.
Pe 20 iulie 2019, s-au împlinit 50 de ani de când Neil Armstrong a făcut un pas uriaș pentru omenire și a călcat primul pe Lună. Chiar dacă de atunci mulți astronauți s-au bucurat de priveliștile unice, există căi accesibile tuturor pământenilor care vor să își facă o idee mai clară despre cum arată Luna…de la câțiva metri.
Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit locurile de pe Pământ care seamănă cu diferite părți ale satelitului său natural. Am completat și eu lista, cu voia voastră.

 

Vulcanii Noroioși

Primul loc cu peisaje asemănătoare cu cele de pe Lună este foarte aproape, la aprox.150 km de București, în județul Buzău: Vulcanii Noroioși. Micii vulcani, creați de eruperile de noroi și gaze naturale, îți dau vizitatorilor senzația că ești într-o călătorie selenară. Acest monument al naturii nu ar trebui ratat, sunt atât de puține în Europa!

„Luna” din America de Nord

Prima misiune americană de aselenizare cu o echipă umană în urmă cu peste 50 de ani a fost Apollo 11. Există locuri care par că țin să reproducă imaginile de pe lună chiar pe același continent de unde au plecat exploratorii universului.
Bisti/De-Na-Zin Wilderness Area se află în statul New Mexico, o zonă imensă (18.000 ha) de roci și văi de diferite forme și culori, formate în spațiul unei mări antice.
Pe insula Maui, Hawaii, se află Haleakalā National Park. Formațiunile vulcanice fac din acest spațiu o imagine de fundal ideală pentru fotografiile în costum de astronaut.

America de Sud

Coborând către sudul continentului american, există două zone deșertice, Salar de Uyuni (Bolivia) și Valle de la Luna (Chile-foto sus), care arată asemănător cu terenul lunar. Sarea este un element comun celor două zone, dar dispusă diferit. În Salar de Uyuni, sarea formează un covor imens alb, iar în a doua zonă sunt oaze sau formațiuni care seamănă cu sculpturi făcute de vânt și apă.

Prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors la clasa economică (2019):
Bisti/De-Na-Zin Wilderness Area (New Mexico, USA) – Las Vegas (LAS): 835 euro.
Haleakalā National Park (Hawaii, USA) – Honolulu (HNL): 1113 euro.
Valle de la Luna (Chile) – Santiago (SCL): 992 euro

Peisaje deosebite în Europa

Există și alte locuri apropiate pentru călătorii români, iar Spania abundă de astfel de destinații.
Bardenas Reales este o zonă semi-deșertică aflată în partea de nord-est a Spaniei. Impresionează cu platouri, canioane sau formațiuni tubulare sculptate de vânt și apă, dar și denivelări specifice acestei zone (numite cabezos).

Tot în Spania se poate vizita și Parcul Național Timanfaya, în sud-vestul insulei Lanzarote, parte din insulele Canare. Solul vulcanic face ca acest parc să fie un loc potrivit pentru căutătorii de imagini selenare.

Aș adăuga și insula Tenerife, Parcul Național El Teide fiind un adevărat reper la multe categorii. Sunt de ajuns o plimbare cu mașina până la baza vulcanului El Teide și apoi o drumeție până sus ca să-ți dai seama că locul este foarte potrivit pentru filme SF în care acțiunea are baza pe Lună.

Un alt loc cu aspect selenar este insula Santorini. Un peisaj de-a dreptul selenar te așteaptă pe insulița Nea Kameni. Ajungi aici la bordul unui vaporaș din insula Santorini. Este doar una din acele destinații cu peisaje selenare, merită vizitată o dată în viață

Italia are și ea partea ei de peisaje lunatice, pe vulcanul Vezuviu. cu cât te apropii de vârful retezat al vulcanului cu atât peisajele sunt mai aride. Cenușa gri și șanțurile de lavă îți dau impresia că nu te afli pe pământ.

Revenind în partea vestică a continentului, ajungem în Islanda. Landmannalaugar este parte a Rezervației Naturale Fjallabak din munții Islandei, formată în urma unei erupții vulcanice. Pe lângă aspectul extraterestru, cu munți roșiatici$maronii, zona atrage și iubitorii de trasee montane și de izvoare geotermale.
Prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors la clasa economică:
Bardenas Reales – Zaragoza (ZAZ): 217 EUR / Bilbao (BIO): 191.5 euro
Timanfaya – Lanzarote (ACE): 260 euro
Landmannalaugar – Reykjavik (KEF): 367.5 euro.

Peisaje „lunatice” în Africa, Asia, Oceania

În partea de sud a Namibiei se află Fish River Canyon, cel mai mare canion din Africa (160 km lungime, până la 27 km lățime și zone cu o adâncime de până la 550 m). Traseul de 90 km atrage iubitorii de drumeții din toată lumea.

În topul acestor destinații cu peisaje selenare de vizitat o dată în viață a intrat și China. Un alt peisaj care seamănă cu cele de pe Lună, dar ceva mai colorat, se află în partea central-nordică a Chinei, în Zhangye National Geopark. Cea mai vizitată parte se află la 30 km către vest de orașul Zhangye și atrage turiștii mai ales prin formațiunile de rocă înalte de câteva sute de metri, cu straturile de culori diferite.

Într-un loc și mai îndepărtat, în Noua Zeelandă, se află Insula Whakaari. Forma sa aproape circulară este opera unui vulcan activ cu diametru de aproximativ 2 km și o înălțime de 321m deasupra mării. Acesta este doar un vârf al muntelui care se află sub nivelul mării și se întinde pe o înălțime de încă aprox.1600 m față de fundul mării. Peisajele de pe insulă sunt în mare parte dominate de culoarea gri a rocilor și coloanelor formate de vaporii galbeni de sulf. În afară de câteva păsări, nu există alte viețuitoare pe insulă – exact ca pe Lună!
Prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors la clasa economică:
Fish River Canyon (Namibia) – Windhoek (WDH): 936 euro
Zhangye National Geopark (China) – Chengdu (CTU): 646 euro
Insula Whakaari (Noua Zeelandă) – Auckland (AKL): 1.109,5 euro.
Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale biletelor de avion dus-întors la clasa economică pentru căutări cuprinse între 01.06.2018 – 01.06.2019 cu date de zbor cuprinse între 01.07.2019 – 01.07.2020 și pot suferi modificări sau pot deveni indisponibile.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune !

#consilierturism #top2019 #inspiratie #travelblogger #sfaturidecălătorie

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This