Greșeli în Dubai, câteva greșeli frecvente pe care să nu le faci, sub nicio formă, în Dubai pentru că, dacă vei fi prins pe picior greșit, vei plăti amenzi usturătoare și îți vei strica și vacanța. Sfaturi de călătorie pe care este bine să le citești înainte de a vizita Dubaiul.

Dubai este pe val, iar numărul vizitatorilor străini care aleg această destinație pentru vacanțe și călătorii crește de la an la an. Cu aproximativ 15 milioane atrași de Dubai în 2016, turismul este sursa principală de venit pentru produsul intern brut ( PIB) al acestui emirat. Dar e bine de știut că toți turiștii trebuie să urmeze niște reguli stricte dacă nu vor ca experiența lor în Dubai să le provoace amintiri de nedorit.

În pofida unui liberalism relativ, Dubai este un stat care se conduce după dreptul isamic. Ca urmare, pentru a nu intra în conflict cu autoritățile, trebuie respectate câteva reguli.

Nu face greșeli în Dubai:

-Îmbracă-te modest! Una dintre cele mai frecvente întrebări ale celor care vizitează pentru prima oară Dubaiul este “ce veșminte pot purta fără să dau de probleme?”. În hotel și pe proprietatea hotelului, merge orice e acceptat în Europa ca fiind de bun simț. Atenție însă la vestimentația adoptată în spațiile publice, de pe stradă, metrou, mall-uri, moschei, obiective turistice, etc. Pantalonii scurți, rochiile și fustele peste genunchi, ca să nu ai vorbim de decolteuri, vor trage privirile nemulțumite și cel puțin suspiciunea că nu respecți legile și cutumele locale.

Mai bine alegi o ținută modestă, asta însemnând să-ți acoperi umerii, genunchii și decolteul.

În general vorbind, o ținută „modestă” are destule avantaje: nu vei atrage atenția asupra ta, vei fi tratat de localnici cu mai mult respect și ospitalitate. Plus că vei suporta mai bine temperaturile ridicate, hainele lejere și lungi te vor proteja și de soare, nu doar de rigorile legii!

-Nu-ți manifesta afecțiunea în public! Regulile și obiceiurile locale cataloghează drept ofensatoare manifestarea, în public, a afecțiunii între adulți, astfel că un pupic dulce, chiar și pe obraz, poate fi dur taxat. Cei care obișnuiesc să meargă ținându-se de mână sau să se îmbrățișeze în public ar trebui să renunțe la aceste obiceiuri câtă vreme se află în Dubai, deși unii spun că nu e nimic de penalizat dacă vorbim de un soț și soția sa. Sărutatul pe buze NU este tolerat de niciun fel în văzul lumii!

-Nu striga și nu înjura în public! Acest tip de comportament se încadrează fără dubii la categoria ofense, iar cei găsiți vinovați sunt amendați sau chiar închiși. Lipsa de respect față de credința sau practicile religioase islamice este considerată profund ofensatoare și e foarte probabil ca autorul prins asupra faptului să fie penalizat cu o amendă usturătoare sau să ajungă la închisoare.

Nu dansa în locurile publice! Asta înseamnă pe plajă, în parcuri, în baruri și discoteci. Cine dansează pe străzi dacă nu e vreun carnaval în desfășurare? În Dubai există și baruri și cluburi de noapte, dansul fiind permis în cluburile licențiate și în intimitatea casei.

Dansul, ca și muzica la volum mare, sunt așadar interzise în locurile publice, fiind catalogate indecente și provocatoare.

Nu împărți o cameră de hotel cu cineva de sex opus, dacă nu sunteți căsătoriți! Cel puțin în teorie, orice cuplu necăsătorit care împarte o cameră de hotel încalcă legea și, dacă e prins, e penalizat prin lege.

-Atenție la ce anume fotografiezi! Nu fotografia clădiri şi facilităţi ale Guvernului şi armatei, spaţii industriale (de exemplu, exploatațiile petroliere şi rafinăriile) și nici aeroporturile, mai ales dacă există atenționări speciale.

-Nu fotografia oamenii de pe stradă fără voia lor! Este incriminată și fotografierea, fără consimțământ, a femeilor aflate pe stradă, la mall sau oriunde altundeva în spațiile publice. Dacă vrei totuși să faci fotografii, mai bine întrebi subiectul/subiectele dacă ai sau nu voie.

Bine de știut înainte de a pleca în Dubai. Sfaturi de urmat pentru un sejur liniștit

Cea mai bună perioadă pentru a merge în Dubai, un emirat cu un climat fierbinte, este în timpul lunilor sale reci, adică între noiembrie și aprilie. În această perioadă, soarele arzător  este într-o scurtă pauză de refacere, iar vântul suflă pe timpul serii și noaptea. Dacă ajungi în Dubai în perioada amintită, poți experimenta și ploaia în deșert, cantitățile de apă fiind de regulă mici. Cea mai ploiaosă lună este februarie, cu 34 mm de precipitații, media lunară.

 

Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec
Maxima dirună °C 24 25 28 33 37 39 41 41 39 36 31 26
Minima noctună°C 12 14 17 20 23 26 29 29 26 23 28 15
Ore cu soare/zi 8 8 8 10 11 11 10 10 10 10 9 8
Zile cu poaie/lună 2 4 4 2 0 0 0 0 0 0 0 2
Apa mării 23 22 23 25 29 31 33 33 33 31 28 25

Sursa : weather2travel.com

-Dubaiul este un oraș aglomerat, astfel că traficul poate fi o problemă, indiferent dacă ești la bordul unui autoturism sau într-un taxi. Metroul este o alternativă de transport în Dubai nu doar mai avantajoasă ca preț ci și curată și sigură.

-Dubai nu este o destinație de descoperit “la picior”, nu este un oraș de explorat pe jos. Asta pentru că distanțele între obiective sunt mari și e foarte cald.

-Dubai nu este complet „uscat”. Alcoolul este servit la hotelurile și restaurantele care au licență pentru aceasta, dar prețurile sunt foarte mari.

Vârsta legală pentru a putea consuma alcool în Dubai este 21 de ani. Consumul de alcool în public nu este permis, ca să nu mai vorbim de a fi stare de ebrietate în public sau, mai grav, la volan. Penalitățile pot fi amenzile mari, deportarea sau închisoarea.

-Posesia de droguri sau de medicamente asimilate drogurilor este interzisă și drastic pedepsită cu închisoarea urmată de deportare. Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală în România sau în UE sunt interzise în Dubai și în stalele arabe. Verifică înainte de a pleca și verifică din nou înainte de a intra în EAU cu ce fel de medicamente vrei să ai în bagaje. În cazul în care, din motive medicale sau de urgență, aveți nevoie să transportați orice medicamente, asigurați-vă că aveți o prescripție medicală de la un medic cu licență pentru EAU. În cazul în care tratamentul a fost efectuat în străinătate, ai nevoie atât de prescripție medicală, precum și de un raport o medical detaliat, ambele cu atestat adecvat. Chiar și așa, nu se oferă permisiunea de a aduce în bagaje medicamente pentru mai mult de trei luni de tratament.

-În perioada Ramadamului, sunt aplicabile regulile stricte ale Islamului împotriva fumatului, mâncării și băuturii în văzul lumii. Așa că, de la răsărit la apus, este interzis să consumi apă sau mâncare în public, iar supermarketurile, cafenelele si restaurantele sunt închise. După apus, se ridică toate restricțiile.

-Sfaturi utile, impresii de călătorie, informații interesante și detaliate oferite de ghizi specializați și cu experiență găsești aici.

Sper că ți-a plăcut articolul, că te-a informat și te-a motivat pentru următoarea călătorie! Dă Like şi Share, prietenii tăi se vor bucura pentru că te gândești la ei ? !

Visează, iubește, călătorește. Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This