Restricțiile pentru călătoriile în Franța, relaxate din 9 iunie 2021. Vești bune din Franța pentru călătorii vaccinați care provin din cele 26 state membre ale Uniunii Europene și din alte 12 state introduse pe lista verde în Hexagon, începând din 9 iunie 2021.

Cei vaccinați, fără carantină și test COVID-19

Astfel, persoanele care sosesc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte un test negativ pentru COVID-19 dacă sunt vaccinate. Atât persoanele complet vaccinate cât și cele recuperate au nevoie doar de o dovadă corespunzătoare de vaccinare sau de recuperare.
Toate vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) sunt recunoscute ca dovadă a vaccinării (Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson). Sunt considerate vaccinate persoanele:
•două săptămâni după a doua vaccinare pentru vaccinurile care constau în două doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) ;
• patru săptămâni după vaccinul administrat o singură dată (Johnson & Johnson);
• La două săptămâni după injectare pentru persoanele care au avut deja Covid-19 (este necesară o doză).

Adeverința de vaccinare

Un document de vaccinare emis în franceză sau engleză este dovadă vaccinării.
De la 1 iulie, certificatul european de vaccinare, „Green Pass”, va fi recunoscut și în Franța.

Măsuri obligatorii în Franța

În Franța intră în vigoare astăzi, 9 iunie, noi măsuri de relaxare. După deschiderea magazinelor, muzeelor, teatrelor și cinematografelor, precum și a teraselor restaurantelor, acum barurile, cafenelele și restaurantele se pot redeschide și în interior (maxim 6 persoane la o masă).
În plus, acestea unități se vor închide la ora 23:00. Începând cu 30 iunie, țara ar trebui să fie deschisă din nou la scară largă, desigur cu respectarea măsurilor adecvate de siguranță și igienă.
Test PCR negativ pentru nevaccinați
Românii care nu au fost vaccinați pot călători și ei în Franța fără a intra în carantină, dar trebuie să dețină dovada unui test PCR sau antigen efectuat în ultimele 72 de ore înainte de sosirea lor în Franța.
„Începând cu 9 iunie, fluxul de călători dintre Franța și țările străine va fi redeschis în condiții care variază în funcție de situația sănătății din țările terțe și de vaccinarea călătorilor”, a anunțat guvernul francez pe 4 iunie 2021.
Franța clasifică țările în trei culori: verde, portocaliu și roșu. Țări din UE, inclusiv România, și alte 12 state, sunt plasate acum în categoria verde.

Restricțiile, relaxate și pentru zona portocalie

*Pentru vaccinați. Călătorilor vaccinați din aceste țări li se permite, de asemenea, să intre în Franța fără a avea nevoie un motiv puternic de intrare și fără obligația de a intra în carantină la sosire. Ei trebuie doar să prezinte un test PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Este acceptat și un test antigen efectuat în ultimele 48 de ore înainte de a ajunge în Franța.
*Pentru cei nevaccinați. Călătorii nevaccinați anti COVID-19 din țările din zona portocalie trebuie să aibă un motiv puternic de intrare, să prezinte un test PCR sau un test antigen efectuat în ultimele 72 de ore sau, respectiv, 48 de ore, înainte de a bate la frontierele țării.

Călătoriile din zona roșie în Franța

Călătorii din țările roșii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, pot intra în Franța numai în scopuri “puternice”. Lista acestor motive puternice este stabilită de guvern și disponibilă aici.
Obligația de a prezenta rezultatele testelor unui test PCR sau antigen efectuat în ultimele 48 de ore se aplică acestor călători, pe lângă testul antigen aleatoriu la sosirea în Franța.
Perioada de izolare a sosirilor din aceste zone variază în funcție de statutul de vaccinat sau nu al călătorilor.
Cei care sunt vaccinați trebuie să se autoizoleze timp de șapte zile, în timp ce cei care nu sunt inoculați anti-COVID-19 sunt supuși unei carantine de zece zile, controlată de forțele de securitate.
Franța: starea de urgență ar putea fi ridicată pe 30 sept 2021
Începând din 2 iunie până la 30 septembrie 2021, Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară. Sunt astfel restricții, iar persoanele care sosesc din Spațiul European (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) li se recomandă evitarea tuturor călătoriilor neesențiale.
De altfel, și francezilor li se recomandă evitarea călătorilor neimportante.
(https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/informations-pratiques/article/coronavirus-covid-19)

Călătoriile în Franța, de reținut

Din 9 iunie 2021, la intrarea pe teritoriul francez pentru persoanele care sosesc din țările UE, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor NU au nevoie de test depistare COVID-19. 
Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin două săptămâni de la rapelul cu vaccinurile care se fac cu doză dublă (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), patru săptămâni de la injecția pentru vaccinul cu doză unică (Johnson & Johnson) și două săptămâni de la injecția făcută în cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 și pentru care, în Franța, este necesară o singură injecție.
*Persoanele care NU sunt vaccinate trebuie să prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei rezultatul unui test negativ la COVID-19, fie PCR, fie antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.
*Pentru copiii de sub 11 ani nu este necesar testul PCR/antigen sau dovada vaccinării. Este obligatorie declarația pe proprie răspundere care trebuie prezentată companiei de transport sau la trecerea frontierei, prin care se atestă că minorul nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact în ultimele 14 zile de dinaintea călătoriei.

Franța, pe lista roșie în România

Pentru România, Franța este în acest moment pe lista roșie țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care sosesc din zonele galbene/roșii – inclusiv Franța – e obligatorie carantina. Persoanele care vin din zonele roșii pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.
Sunt exceptate de la carantină persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România.
Pentru copiii cu vârsta mai mică sau egală de trei ani, nu e necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2; Cei cu vârsta între trei și 16 ani nu stau în carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat este disponibilă aici

Stai conectat cu situația din Franța și află starea epidemiologică și măsurile guvernului de la Paris aici. 
Consultă și anunțurile Ministerului Român al Afacerilor Externe aici

Sperăm că vei ajunge cât mai repede în destinațiile visate, poate chiar la Paris sau pe Coasta de Azur, și te invităm să ne fii alături pe Facebook și Instagram. 

Visează, iubește, călătorește! Drum bun! 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This