Indiferent de numărul de stele, o cameră de hotel te poate aștepta cu surprize, deopotrivă plăcute și neplăcute. Nu contează nici stelele de pe firmament și nici reviewuri de pe internet ale unui hotel, adevărul este că există unele riscuri în camerele de hotel care îți pot afecta sănătatea. Iată câteva sfaturi care te ajută să eviți unele greșeli care te-ar putea costa cel puțin o noapte nedormită.

Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunți la vacanțe și călătorii, ba din contra, trebuie să tratezi cu mai multă atenție unele aspecte. Așadar, puțină atenție!

Nu mai este un secret că telecomenzile, clanțele ușilor și întrerupătoarele din camerele de hotel pot fi pline de bacterii iar cea mai bună metodă de prevenție a bolilor de piele este să le cureți chiar tu, cu șervețele sau cu geluri speciale. Apoi, dacă observi că ceva nu este în regulă cu lenjeria și prosoapele, cere la recepție să-ți fie înlocuite. Acestea pot transmite diferite afecțiuni cutanate ale pielii, pornind de la dermatită alergică sau prurit, la infecții cutanate bacteriene sau micotice și până la infecții parazitare precum scabia ( râia). Lista posibilelor afecțiuni pe care le poți dobândi dintr-o cameră de hotel insuficient de curată continuă cu păduchii sau ploșnițele.

Greșeala frecventă

Cei mai mulți dintre noi obișnuim să ne depozităm bagajele pe suportul special sau chiar pe pat, măcar o perioadă. Și până la urmă, să-ți pui valiza pe scaunul special nu este doar cel mai confortabil comportament ci și cel sugerat de către hotel, dar este, în același timp, și cel mai riscant pentru turist. Pentru că tapiseria textilă și lemnul sunt reședințele obișnuite ale diverselor insecte mici care se hrănesc cu sânge uman și animal, cele mai răspândite fiind păduchii și ploșnițele.

Ploșnițele se pot localiza nu doar în saltele ci și în cadrele paturilor, în lemnăria dulapurilor  și chiar în spatele prizelor. Ploșnițele sunt greu de depistat la fața locului, depun sute de ouă minuscule și sunt active doar noaptea, atunci când “cina” lor doarme liniștită.  Un adult poate supraviețui mai multe luni fără să mănânce, așadar poate provoca mai multe mușcături. Deși nu este dovedit că transmite boli, mușcătura ploșniței poate provoca uneori alergii (la unele persoane chiar grave) dar, mai des, se poate infecta. Ploșnițele pot căpăta drag de voi și se pot agăța de bagaje și, odată ce le aduceți în locuință, veți avea de furcă să scăpați de ele.

Fenomen în creștere

La o simplă  căutare pe internet, observi că problema ploșnițelor ia amploare în hoteluri din destinații celebre, precum New York. Astfel un studiu realizat în 2015 și citat de Condé Nast Traveller arată că numărul de tratamente împotriva ploșnițelor a crescut semnificativ la nivel național comparativ cu ultimii 15 ani. La New York, în prima lună a anului, cererea de tratamente de exterminare a ploșnițelor din partea hotelurilor de s-a majorat cu 44 la suta comparativ cu ianuarie 2015, situația fiind valabilă chiar și la hoteluri de cinci stele. Potrivit Daily Mail, au fost mușcați de ploșnițe atât oaspeții motelurilor care închiriază camere cu ora cât și cei ai hotelurilor de cinci stele precum  Waldorf Astoria și Marriott Marquis.

Potrivit experților, a existat o revenire majoră a ploșnițelor în ultimele două decenii, din cauză că insectele au devenit rezistente la insecticide.

hotel

Recomandări

Pentru a minimiza riscul contactului cu ploșnițe la un hotel, experții spun că ar trebui mai întâi să-ți lași bagajele în cadă sau, cel mult, pe gresia din baie. Gresia, faianța și căzile sunt suprafețe alunecoase fiind dificil pentru insecte să se agațe de ele. Asta până finalizezi inspectarea camerei, care trebuie să înceapă cu examinarea patului: verifică salteaua, tubulatura, cusăturile dar și tăblia patului, dacă aceasta este din lemn. Aruncă un ochi atent și asupra pilotei pentru identifica micile puncte negre care seamănă cu piperul măcinat, urmele insectelor. Dacă observi ceva suspect, contactează imediat personalul hotelului pentru a solicita o altă cameră. Nu lăsa bagajele pe covor sau mochete, țesăturile sunt printre preferatele acestor insecte !

Sper că ți-a fost de folos acest material și te invit să vii alături de noi pe Facebook! Anunță-ți și prietenii că ai citit ceva interesant, dă Like & Share!

Visează, îndrăznește, călătorește! Drum bun!

Pin It on Pinterest

Share This