Compania aeriană Air France reia zborurile între aeroportul Paris Charles de Gaulle și aeroportul București Henri Coandă pe 3 iunie 2020. Zborurile reluate după o pauză de două luni sunt operate în condiții extinse de igienă pe tot parcursul procesului de check-in, îmbarcare, cursa efectivă și debarcare, anunță compania.

Curse zilnice, din 22 iunie

În prima fază, programul de zbor operarea unei singure frecvențe pe săptămână, urmând să crească succesiv la 3, respectiv 5 zboruri pe săptămână și să devină zilnic începând cu 22 iunie. Orarul de zbor poate suferi modificări în funcție de deciziile autorităților, de nevoile pasagerilor din România și de gradul de ocupare al zborurilor.

Până la sfârșitul lunii iunie și sub rezerva ridicării restricțiilor de călătorie, Air France intenționează să își reia treptat zborurile, cu o creștere a numărului de frecvențe și destinații. În luna iunie, Air France va efectua aproximativ 15% din zborurile operate în mod normal în acest moment al anului.

„Am avut două luni în care am regândit modul de operare a zborurilor, în special partea de igienizare, astfel că putem spune că zborurile sunt operate în maximă siguranță pentru pasageri” declară Alexandru Dobrescu, Country Manager Air France KLM Romania și Bulgaria.

Cum se vor derula zborurile pe vreme de pandemie

*Purtarea măștii este obligatorie în aeroport și la bordul aeronavei

Toate frecvențele incluse în noul program de zbor al Air France se vor desfășura cu măsuri sporite de siguranță, inclusiv asigurarea distanțării sociale la check-in, îmbarcare și debarcare, purtarea obligatorie a măștii de protecție în aeroport și în aeronavă și verificarea temperaturii pasagerilor la îmbarcare. Compania recomandă sosirea în aeroport cu cel puțin 3 ore înaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza în timp util toate formalitățile de check in, verificare a bagajelor de mână și a documentelor de călătorie. Aeroportul Internațional Henri Coandă București va asigura montarea a 6 corturi pentru check in și scanarea termică a pasagerilor. Pentru îmbarcare vor fi folosite doar 12 porți, asigurând astfel distanțarea socială a pasagerilor.

Distanțarea fizică la bord, acolo unde este posibil

Se va implementa distanțarea fizică la bord, unde este posibil. Atunci când gradul de ocupare a unei aeronave este scăzut, va fi creat cât mai mult spațiu posibil în jurul pasagerului, păstrând scaunele goale. Zilnic vor avea loc proceduri de curățare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafețelor care intră în contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele etc.

Serviciile de masă, suspendate pe zborurile scurte

Pentru a limita interacțiunea între echipaj și pasageri, pe zborurile interne și zborurile scurte în Europa, serviciile de masă și băuturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, serviciul în cabină este limitat și vor fi folosite produse ambalate individual.

Aer reînnoit la 3 minute în cabină

Se dorește introducerea unei proceduri specifice pentru dezinfectarea aeronavelor Air France prin pulverizarea unui produs virucid aprobat cu o durată efectivă de zece zile.

În plus, aerul din cabină este reînnoit la fiecare 3 minute. Sistemul de reciclare a aerului la bordul aeronavelor Air France este echipat cu „filtre de aer cu eficiență ridicată” sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operație din spitale. Aceste filtre extrag mai mult de 99.99% dintre cele mai mici virusuri, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate. Virusurile de tip coronavirus, cu dimensiuni cuprinse între 0,08 și 0,16 micrometri, sunt filtrate prin filtrele HEPA.

Despre Air France

Air France este o companie aeriană globală franceză. Air France-KLM este grupul lider de piatță pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Oferă clienților săi acces la o rețea care acoperă 314 destinații în 116 țări datorită companiilor Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. Cu o flotă de 548 de aeronave și 101,4 milioane de pasageri transportați în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice, în principal prin hub-urile din Paris– Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol.

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

#consilierturism #dupăcovid #vafibine #airfrance #bucurești #paris

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This