Consumul de alcool noaptea, pe străzile și piețele din Roma, după ora 22.00, va fi amendat cu 150 euro, indiferent dacă cei prinși asupra faptului sunt turiști sau localnici. Cei care vând alcool după această oră vor fi taxați cu 280 euro.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a interzis consumul de alcool pe străzile și în piețele din Roma, în fiecare zi începând cu ora 22:00 până la 7 dimineața. Interdicția a intrat în vigoare weekendul trecut și va fi valabilă până pe 31 octombrie 2017.

„Nu vrem ca serile de vară să fie distruse de episoade legate de consumul excesiv de alcool”, a spus primarul într-o declarație video, potrivit Thelocal. Măsura, care se aplică tuturor cartierelor Romei, mai puțin Ottavia, cel în care locuiește edilul, a fost tradusă și afișată în patru limbi, în zonele turistice, pe străzi și în piețele celebre, cele de netatat dacă ai ajuns în Roma, astfel ca turiștii să ia cunostință de ea.


Practic, magazinele și supermarketurile nu mai au voie să comercializeze alcool după ora 22.00. Pietonii sunt obligați să renunțe la consumul de alcool pe străzi, din recipiente de sticlă, după acestă oră. După ora 24.00 pănă dimineață, consul de alcool e interzis, indifferent de reciăentul în care se află/
În plus, barurile, terasele, cluburile și restaurantele nu vor mai avea voie să vândă alcool după ora 2 până dimineața la 7.
De altfel, la Roma au fost interzise mâncarea și băuturile în apropierea fântânilor, pentru a menține curățenia în jurul acestor obectivele turistice celebre.
Măsuri similare și în Croația
Roma nu este singurul oraș european care se opune băutului în public. Una dintre destinațiile de top din Croația, Hvar, a anunțat luna trecută că va reduce consumul de alcool în public prin aplicarea de amenzi de 700 de euro celor prinși că nu se conformează interdicției. Primarul a venit în sprijinul măsurii sale cu un argument convingător. „Ei varsă în oraș, urinând pe fiecare colț, mergând fără tricouri.și .. târâindu-se inconștienți”, a spus el, potrivit Telegraph. „Turiștii tineri sunt bineveniți, dar vor trebui să învețe cum să se comporte aici”.
Ibiza, consumul de apă pe străzi, amendat cu 750 euro
Cel puțin acești primari sunt un pic mai îngăduitori decât cel din San Antoni, Ibiza, unde, anul trecut administrația locală a interzis toate băuturile în zonele publice, inclusiv a apei. Astfel că turiștii sunt pasibili de o amendă de 750 euro dacă sunt prinși cu băuturi sau apă, pe stradă, deoarece autoritățile locale doresc să reducă consumul de băuturi alcoolice prin interzicerea tuturor lichidelor în zonele publice.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem 🙂 !
Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

Pin It on Pinterest

Share This