Cea de-a șasea ediție a „Transalpina Fest” are loc pe 28 și 29 iunie 2024 la Rânca, județul Gorj.  Pe 28 și 29 iunie, line-up-ul combină numele consacrate ale rockului, precum Compact, Kripton, Zdob și Zdub, Tavi Colen Band, cu mai tinerii Korsar, Lidia Buble și, mai puțin cunoscuți publicului autohton, Cuibul, din Republica Moldova.
 
Un moment de excepție în cadrul festivalului „Transalpina Fest” va fi recitalul lui Josef Kappl – ex-Phoenix – și al trupei „Meșterii Rock”.
 
Alături de calitatea muzicii, atractivitatea evenimentului este dată de cadrul natural de excepție. Nu e doar Transalpina ci și spectaculoșii munți Parâng, la poalele vârfului Păpușa, dar și de ofertele culinare, zona fiind recunoscută pentru produsele tradiționale ciobănești, tocanul de oaie, bulzul, brânza, atât de căutate de turiști.
 
„Vino acasă la Brâncuși!” 
 
„Transalpina Fest” este unul dintre evenimentele create în cadrul unui proiect cultural – turistic de promovare a turismului în Gorj și, în particular, a zonei montane a Gorjului și a stațiunii Rânca. Proiectul „Vino acasă la Brâncuși!” a fost inițiat în 2014 de către Consiliul Județean Gorj și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, cu obiectivul declarat de a face din industria ospitalității o alternativă de dezvoltare economică a județului, având în vedere potențialul natural de excepție al Gorjului
Conceptul de promovare s-a bucurat de succes, proiectul fiind premiat de Federația Asociațiilor de Promovare din România în cadrul Galei „Fashion TV Awards” în 2015. De-a lungul timpului proiectul s-a dezvoltat și a fost completat cu evenimente dedicate specific zonelor turistice, „Transalpina Fest” fiind targetat pentru promovarea celei mai înalte șosele din România și a stațiunii montane Rânca.
 
Festivalul a fost lansat în 2017, aflându-se acum la ediția a 6-a, cu un an de pauză în pandemie. Organizatorii au fost preocupați, în primul rând de calitatea spectacolelor, în fiecare an fiind invitați cei mai buni artiști ai genului, combinând trupe consacrate cu artiștii „noului val”. Pe scena festivalului au concertat până acum peste 40 de grupuri sau soliști individuali, printre ei numărându-se Vița de Vie, Krypton, Kempes, Iris, Celelalte Cuvinte, Cargo, Bucovina, Anton, Spitalul de Urgență, Timpuri Noi, The Rock și Dave Evans (primul solist AC/DC), Scarlet Aura sau Altar.

Sper ca visul de a ajunge în acele locuri de vis să ți se îndeplinească repede. Vino cu noi pe Facebook și Instagram, dă Like și Share, dacă ți-a plăcut ce facem noi, din pasiune! 

Visează, Iubește, Călătorește! 

#consilierturism #inspirație #viseazaiubestecalatoreste #ghidturism  #românia #turism #transalpinafest #transalpina 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This