Portugalia, Turcia și Suedia au fost introduse în zona verde a destinațiilor de unde românii pot să se întoarcă fără a fi nevoiți să stea 14 în carantină. „Verzi” sunt și Egipt și Tunisia, destinații turistice alese de mii de români în fiecare an. Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență se aplică de la 27 iulie, ora 00.00. Rămân pe listă galbenă Israel, Muntenegru și SUA. Și destinații exotice precum Maldive, Republica Dominicană, Mexic sau Costa Rica sunt ;i ele pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic mare. 

Către destinațiile care au fost introduse în zona verde, operatorii din turism se așteaptă la reluarea zborurilor în maxim două săptămâni.

Iată lista actualizată a destinațiilor încadrate în zona galbenă, din cauza riscului epidemiologic ridicat.

1
Africa de Sud 23 Kazahstan
2 Arabia Saudita 24 Kârgâzstan
3 Argentina 25 Kosovo
4 Armenia 26 Kuweit
5 Azerbaidjan 27 Luxemburg
6 Bahrain 28 Macedonia de Nord
7 Bolivia 29 Maldive
8 Bosnia si Herțegovina 30 Mexic
9 Brazilia 31 Moldova
10 Capul Verde 32 Muntenegru
11 Chile 33 Oman
12 Columbia 34 Palestina
13 Costa Rica 35 Panama
14 Ecuador 36 Peru
15 El Salvador 37 Puerto Rico
16 Eswatini 38 Qatar
17 Guatemala 39 Republica Dominicana
18 Honduras 40 Rusia
19 Insulele Turks si Caicos 41 Serbia
20 Insulele Virgine ale Statelor Unite 42 Singapore
21 Irak 43 Statele Unite ale Americii
22 Israel 44 Surinam
Măsura carantinei

Măsura carantinei se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene.
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Condițiile de intrare în Turcia

Pe de altă parte, cei care doresc să intre în Turcia, acum în zona verde,liberă de izolare/carantinare, pe cale rutieră trebuie să știe că la intrarea în țară vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor, indifferent dacă sunt turci sau străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.
Traficul aerian dintre România și Turcia este în continuare suspendat, în baza reglementărilor privind starea de alertă în vigoare pe teritoriul României.

Condițiile de Intrare în Portugalia

Până la ora 23:59 a zilei de 31 iulie 2020 sunt decretate:
• Stare de Alertă: pe teritoriul Portugaliei continentale;
• Stare de Contingență: în Aria Metropolitană Lisabona;
• Stare de Calamitate: în unități teritoriale/freguesias din Aria Metropolitană Lisabona: Amadora – Alfragide, Águas Livres, Falagueira-Venda Nova, Encosta do Sol, Venteira, Mina de Água; Odivelas – Pontinha și Famões, Póvoa de Santo Adrião și Olival Basto, Ramada/Caneças și Odivelas; Loures – Camarate, Unhos și Apelação și Sacavém și Prior Velho; Sintra – Agualva și Mira Sintra, Algueirão – Mem Martins, Cacém și São Marcos, Massamá și Monte Abraão, Queluz și Belas, Rio de Mouro; Lisabona – Santa Clara.

• Începând 16 iulie 2020 și până la ora 23:59 a zilei de 31 iulie 2020, este autorizat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor din și spre țările care fac parte din Uniunea Europeană, dinspre țările asociate Spațiului Schengen (Liechtenstein, Norvegia, Islanda și Elveția) și din UK. Aplicarea unor măsuri sanitare specifice este reevaluată periodic.

Intrarea în Suedia

Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români care doresc să intre în Suedia.
Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
• Pentru toți cetățenii străini care intră în Suedia dintr-o țară din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Marii Britanii și Elveției, toate intrările ne-necesare pe teritoriul Suediei au fost suspendate. Măsura este valabilă până la 31 august 2020 și nu include un grup de 14 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate găsiți aici. Sunt exceptate de la restricțiile de intrare pe teritoriul suedez persoanele cu permis de ședere sau drept de ședere în Suedia, cetățenii unui alt stat SEE sau membrii de familie ai acestora, specialiștii din domeniul medical, transportatori și persoane care călătoresc din motive familiale imperative. 

Pentru condițiile de călătorie în aceste vremuri de pandemie consultați site-ul Ministerului Afacerilor Externe. 

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This