Românii pot circula liber către Spania de astăzi, în anumite condiții.
Din 21 iunie 2021, cei care sosesc din România în Spania pe cale aeriană, zbor direct, nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania cele trei tipuri de documente legate de COVID-19.
Este vorba de: certificatul care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 sau testul negativ PCR/ antigen sau certificatul de recuperare după-COVID
Aceasta pentru că începând cu 21 iunie 2021, România nu se mai află pe listă țărilor de risc pentru Spania. Măsura poate fi revizuită sau nu după șapte zile, detalii aici

Formularul privind starea de sănătate, obligatoriu

Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc către Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, înaintea efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate. Formularul poate fi completat prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.
După completarea formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate din aeroportul/portul de destinație.
Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.

Condiții la tranzitarea Franței pe cale terestră

Este obligatorie efectuarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore sau a unui test negativ antigen pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România. Excepție fac minorii sub 11 ani.

Din 27 mai 2021, Spania a trecut pe lista verde pentru România. Astfel, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România, zbor direct. Mai multe detalii aici

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This