Noi condiții de călătorie în Spania din 7 iunie 2021, care primește primește turiștii vaccinați fără a fi obligați să stea 10 zile în carantină sau să prezinte un test COVID-10 negativ.  

Sunt acceptate atât vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente, cât şi serurile “made în China” Sinopharm şi Sinovac Corona-vac, dat fiind numărul semnificativ de seruri administrate în America Latină şi în Orientul Mijlociu.

Odată cu creșterea numărului de vaccinați și cu scăderea cazurilor de infectări, condițiile de călătorie în Spania se relaxează. Spania este una dintre țările europene printre cele mai grav afectată de COVID-19 și cu unul dintre cele mai stricte măsuri. În noiembrie anul trecut, Spania a intrat din nou în stare de urgență, fiind într-un blocaj continuu până pe 9 mai 2021.

Iată ce trebuie să știi despre condițiile de călătorie în Spania, dacă iei în calcul explorarea acestei frumoase și complete destinații de vacanță în această vară.

Cui îi este permis să călătorească în Spania?

Călătorilor din țările UE și din spațiul Schengen li se permite să intre în Spania fără a fi supuși cerinței de carantină, atât timp cât statele de proveniență au rate scăzute de infecție.

Călătoriile în Spania pe cale aeriană

Începând 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc în Spania din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania unul dintre următoarele documente:

  1. un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile anterior călătoriei; sau
  2. un test negativ PCR sau un test negativ antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2; sau
  3. un certificat de recuperare post-COVID-19 (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu COVID-19. Acest certificat este valabil timp de 180 zile).

Sunt exceptați de la măsura obligației prezentării acestor documente justificative copiii sub șase ani.

Cod QR pentru călătoriile în Spania

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/. Dacă pasagerul este minor, formularul poate fi completat de către tutore, responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.

Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat. Formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR/TMA pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, informează MAE.

La sosirea în Spania, autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR/testului TMA (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană și să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data efectuării testului, datele unității medicale care a realizat testul, precum și rezultatul negativ al acestuia. În situația în care rezultatul testului este emis într-o altă limbă, autoritățile spaniole solicită o traducere în limba spaniolă, efectuată de o instituție avizată.

Tranzitarea graniței Spania-Franța cu autovehicule

Test PCR negativ. Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Spania, pe lista verde

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată de autoritățile spaniole la fiecare 15 zile și publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății din Spania, cu șapte zile anterior intrării în vigoare.

În România, Spania a trecut pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

Măsuri obligatorii în Spania

Masca, obligatorie la plajă. Printre măsurile prevăzute de guvernul central se menține obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele în vârstă de peste șase ani, în toate spațiile publice, inclusiv la plajă sau piscină. Sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele cu dificultăți respiratorii care pot fi agravate prin utilizarea măștii și persoanele care practică sport în aer liber.

Muzeele, expozițiile, monumentele și alte spații culturale sunt deschise vizitatorilor. Totuși, multe dintre aceste spații funcționează la capacitate redusă, și acordă prioritate achiziționării online a biletelor.

 Comunitatea Madrid

* Obligativitatea purtării măștii în spațiul public.

*Sunt permise reuniunile în spațiul privat cu alte persoane decât cele din grupul de conviețuire obișnuit.

*Se menține măsura de limitare a întâlnirilor în spațiul public (patru în interiorul restaurantelor, șase în exterior). Restaurantele și barurile pot fi deschise în intervalul 06:00 – 00:00 (intrarea ultimilor clienți va fi permisă până la ora 23.00). Este interzis consumul la bar, iar capacitatea maximă permisă este de 50% în interior și 75% în exterior.

*Capacitatea în centre comerciale, cinematografe și teatre este limitată la 75% din nivelul maxim.

Insulele Canare

*Se limitează reuniunile în spațiile publice și private la șase persoane în Gran Canaria, Lanzarote, Hierro, Tenerife (nivel 2) și la 10 persoane în Fuerteventura, la Palma și la Gomera (nivel 1). Exceptie fac persoanele din același grup de conviețuire.

*Capacitatea permisă pentru restaurante și baruri este de 75% în exterior și de 50% în interior;  restaurantele și barurile închid la orele 23.00 în zonele de nivel 2 și la orele 24.00 în cele de nivel 1. 

*Un ghid al măsurilor restrictive aplicate de comunitățile autonome poate fi consultat aici.

Condiții de intrare în Spania, esențialul

*Călătorii care s-au vaccinat trebuie să demonstreze că s-au vaccinat cu cel puțin 14 zile înainte de intrarea în Spania.

*Toate persoanele care traversează granița terestră dintre Spania și Franța sunt obligate să prezinte un test negativ COVID-19.

*Formular de control al sănătății. După completarea formularului, va fi generat un cod QR. De menționat că trebuie completat un formular separat pentru fiecare călătorie și fiecare persoană.

Despre documentul cu rezultatul testului negativ

Documentul rezultat al testului negativ trebuie să includă informații despre numele titularului, pașaportul sau numărul cărții de identitate, data la care a fost efectuat testul, organismul emitent și tipul testului. Testul este recunoscut în patru limbi diferite, spaniolă, engleză, franceză sau germană. La intrarea în Spania, aceștia fac obiectul unor evaluări ale stării de sănătate, cum ar fi controale de temperatură și examinări vizuale.

Asigurarea de călătorie în Spania, o necesitate

Este recomandat dacă vreo să vizitezi Spania în această vară să cumperi o asigurare de călătorie care acoperă situații de epidemie și pandemie, pentru a te asigura că îți pot economisi banii în cazul în care situația Coronavirus se schimbă în mod neașteptat și călătoria este anulată.

Certificatul digial

Din 1 iunie, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croaţia şi Polonia s-au conectat deja la portalul ce permite verificarea certificatelor digitale de imunitate şi au început să elibereze primele documente. Spania nu a instituit încă pașaportul digital COVID-19, dar este gata din punct de vedere tehnic să se conecteze la Gateway-ul digital al pașaportului COVID al UE, relatează SchengenVisaInfo.com.

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This