UPDATE: Autoritățile s-au răzgândit, după câteva ore, și au eliminat, până la urmă, Spania din „zona galbenă”.  Lista statelor din zona galbenă a fost actualizată de două ori într-o zi. Se suspendă zborurile directe din 11 august, ora 00.00 pentru 40 de state, nu și pentru Spania.

Spania a fost introdusă în zona galbenă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, astfel încât toți cetățenii români sunt obligați să stea în carantină 14 zile la întoarcerea în România. Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare pe 11 august, ora 00.00.

Au fost eliminate de pe lista statelor din zona galbenă cu risc epidemiologic ridicat Singapore și Arabia Saudită.

Israel și Muntenegru rămân în zona galbenă

În carantină timp de 14 zile vor mai fi obligați să stea și cei care sosesc din România din Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii și Surinam. Lista statelor din zina galbenă este disponibilă aici. Zborurile directe din și către aceste state din zona galbenă vor fi anulate. 

Carantina recomandată tuturor celor care locuiesc la aceeași adresă 

Măsura carantinării timp de 14 zile se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene. Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina este recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Actualizare Spania ar putea fi reintrodusă în zona verde

Pentru că reintroducerea Spaniei în zona galbenă a creat nemulțumiri și controverse atât în țară cât și în rândul românilor din peninsula Iberică, este posibil ca Guvernul să renunțe la această măsură. Cu atât mai mult cu cât diaspora din Spania este foarte numeroasă. Deocamdată, nu a fost anunțată această măsură oficial, dar informația este vehiculată în spațiul public, Rămâne de văzut dacă se va reveni în următoarele ore sau la următoarea actualizare a listei, care are loc în mod normal o dată pe săptămână.

Actualizare Spania, reintrodusă în zona verde

Spania a fost scoasă, după numai câteva ore, de pe lista statelor din zona galbenă, înainte ca hotărârea să intre în vigoare. Așadar, românii care se întorc din Spania nu mai intră în carantină 14 zile și zborurile  nu se suspendă. Linkul cu țările cu risc epidemiologic crescut este aici.  

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This