Un număr de 21.500 de vizitatori au ajuns la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, unde au avut la dispoziție cea mai variată ofertă pentru vacanțe și călătorii. Cel mai mare eveniment al anului din turism a avut loc între 21 şi 24 februarie 2019, în Centrul Expoziţional ROMEXPO și a reunit 330 de companii expozante, din 15 țări: Bulgaria, Chile, Congo, Croația, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia de Nord, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania și Turcia. Acestea au ocupat o suprafață expozițională de 15.500 mp.

De asemenea, ediția de primăvară a TTR s-a bucurat de participarea oficială a țărilor: Bulgaria, Grecia, Israel, Macedonia de Nord, Moldova, Palestina, Africa de Sud.

Gradul de internaţionalizare a celei de-a 41-a ediții a TÂRGULUI DE TURISM AL ROMÂNIEI a fost de 22%.
Vizitatorii au beneficiat de cele mai avantajoase oferte pentru turismul cultural, turismul de tratament, rural sau de business, dar și pentru vacanțele de tip croazieră sau destinații exotice.
TTR I a venit în întâmpinarea celor prezenți cu pachete turistice pentru litoralul românesc, grecesc sau bulgăresc, oferte pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale sau a concediului de 1 Mai.
În plus, ROMEXPO și-a îndreptat din nou atenția spre iubitorii de vacanțe autohtone. În cadrul târgului au fost prezente oficii şi administraţii locale şi regionale care au prezentat obiectivele turistice din zonele de care aparțin.


Evenimentul a fost locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri din industria turismului.
De asemenea, manifestarea a inclus și o serie de activități conexe care s-au desfășurat în fața unui public numeros și au fost susținute de reprezentanți de marcă pentru industria turistică.
Dintre ele amintim Conferinţa „Forța de MUNCĂ în turismul românesc. Cauze și Soluții”.Aceasta s-a desfășurat în cea de-a treia zi a târgului, având ca subiect de dezbatere lipsa forței de muncă și ca scop depistarea cauzelor acestei probleme existente în turism. Conferința a reunit specialiști din aria turismului, reprezentanți ai asociațiilor și instituțiilor de specialitate și jurnaliști.

Târgul de Turism al României este organizat de ROMEXPO, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţionalî de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). În aceeași perioadă cu TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI I s-a desfășurat și ROMHOTEL – Expoziţia Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, manifestare dedicată industriei ospitalității.

 Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României va avea loc în perioada 14 – 17 noiembrie 2019. Pentru înscrieri, accesați www.târguldeturism.ro. 

ConsilierTurism.ro sprijină turismul românesc și a fost partener media al ediției 41 a TTR.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook !și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune 🙂!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #triptips #romexpo #top2019 #travel

Pin It on Pinterest

Share This