23.000 de vizitatori au trecut pragul pavilioanelor C1-C5  Romexpo care au găzduit, între 16 și 19 februarie 2017, ediția de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR). Numărul vizitatorilor TTR a fost în creștere cu 5% față de ediția precedent, anunță Romexpo.

Peste 270 de agenții de turism și tour-operatorii din 15 țări (Austria, Bulgaria, Croația, Egipt, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Cehă, Republica Dominicană, România, Turcia și Ungaria) au stat la dispoziția vizitatorilor pentru a crea împreună cu aceștia vacanțe personalizate în funcție de buget și preferințe. De asemenea, TTR a beneficiat de participările oficiale ale Bulgariei, Greciei, Israelului, Marocului, Republicii Moldova, Palestinei și Turciei.

În cadrul TTR au fost promovate și destinațiile anului 2017, fiind oferte pentru toate buzunarele și preferințele, pentru pasionaţii de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business. Nu au lipsit ofertele pentru croaziere, destinaţii exotice şi turism de aventură. Vizitatorii și-au putut achiziționa călătorii în Maramureş, în Bucovina, în Delta Dunării sau în ținuturile Harghitei și Covasnei. Drumeţiile prin Apuseni, sau pachete pentru petrecerea vacanței de vară pe litoralul Mării Negre au fost la mare căutare.

România, în topul preferințelor

România dispune de un potențial turistic bogat și variat iar vânzările pentru destinaţii româneşti prin agenţiile de turism sunt în creștere. Operatorii din turism au declarant pentru ConsilierTurism.ro că se înregistrează creșteri importante a vânzărilor , de peste 30 la sută, pentru destinațiile balneo, cele montane și de aproximativ 10 % pentru litoral. Zone turistice din România au fost reprezentate la târg prin Consilii Judeţene din Arad, Bistrița, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Sibiu, Suceava și Timiș. Ediția de primăvară a TTR și-a dorit să stimuleze turismul intern, motiv pentru care reprezentanți ai orașelor Amara, Bistrița, Covasna, Făgăraș, Mangalia, Mehedinți, Oradea, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Sibiu, Târgu-Neamț, Târgoviște, Techirghiol și ai comunelor Turia, Molivisu și Miroslava au prezentat obiceiuri și tradiții specifice zonei din care provin.

Ediția de toamnă a Târgului de Turism 2017, între 16 și 19 noiembrie

Târgul de Turism al României este o manifestare expozițională pe care Romexpo o organizează bianual. Se pregătește deja ediția de toamnă care va avea loc între 16 și 19 noiembrie 2017 și care va da startul celor mai bune oferte pentru vacanțele din timpul sărbătorilor de iarnă.

Pentru a încuraja companiile să pregătească din timp ofertele pentru pasionații sporturilor de iarnă sau, dimpotrivă, pentru iubitorii destinațiilor exotice în perioada Revelionului, Romexpo menține la ediția de toamnă 2017 același condiții de participare și aceleași tarife ca la ediția precedentă organizată în toamna anului 2016.

TTR este cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei iar bilanțul ediției de primăvară arată încă o dată oportunitatea organizării unui asemenea eveniment pentru revigorarea turismului intern, dar și pentru promovarea turismului internațional. ConsilierTurism.ro a fost, și la această ediție, partener media al Târgului de Turism al României de la Romexpo.

Ediția de primăvară a Târgului de Turism 2018 , în perioada 1-4 martie

Ediția de primăvară a TTR se va desfășura în 2018 între 1 și 4 martie. Romexpo și partenerii târgului au luat decizia organizării ediției în luna martie, în urma consultării cu agențiile interne și internaționale de turism, pentru a corela perioada desfășurării cu aprobarea bugetelor locale, astfel încât participarea la evenimentul expozițional să poată fi susținută financiar, dar și pentru a nu se suprapune cu alte târguri de profil din regiune. Astfel, agențiile locale sau internaționale de turism care doresc vor putea lua parte la toate manifestările expoziționale importante din domeniu.

Premiere la ediția de primăvară a TTR

Ediția de primăvară 2018a TTR se va desfășura în premieră într-unul din noile spații expoziționale pe care Romexpo le va inaugura în toamna anului 2017, și anume în Pavilionul B2. Pavilioanele B fac parte dintr-un ambițios program de dezvoltare și modernizare a Centrului Expozițional Romexpo, reprezentând spații ideale pentru organizarea și găzduirea de evenimente de talie internațională.

Ediția de primăvară 2018 va aduce o nouă abordare în ceea ce privește promovarea turismului intern și internațional, atât din punct de vedere al organizării spațiului expozițional, cât și în ceea ce privește ponderea ofertelor pentru petrecerea vacanțelor în România, mai ales că destinațiile turistice din țara noastră concurează cu succes cu destinațiile cele mai populare din Bulgaria, Grecia, Spania sau Italia, de exemplu.

Sper că ți-a plăcut articolul, că te-a informat și te-a motivat pentru următoarea călătorie! Dă Like şi Share, prietenii tăi se vor bucura că te gândești la ei ? !

Visează, iubește, călătorește. Drum bun!

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This