Fundata, comuna de la poalele Munților Bucegi și Leaota aflată la cea mai mare altitudine din România, va găzdui, în acest weekend, prima ediție a Festivalului de Ecoturism.

La festival sunt aşteptaţi toţi cei care vor să descopere natura, să înveţe meşteşuguri vechi, să afle despre tradițiile pe care localnicii se străduiesc să le păstreze din generație în generație și să guste din bucatele tradiţionale ale zonei.

În plus, sunt bineveniți la festival și cei care vor să facă mișcare, fiind organizat un cros pentru copii și adulți.

Nouă trasee ecoturistice. Vor fi inaugurate și traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus. Cele nouă trasee în Poarta Carpaților – Fundata, Șirnea, Moieciu de Sus- însumează aproximativ 100 de kilometri.  Traseele sunt marcate, sunt de dificultate ușoară, iar potecile care traversează fânețe și păduri, merg printre hodăi și case pe care le vei ține minte. Potecile sunt accesibile chiar și iarna, și parcurg peisaje de  o frumusețe aparte, prin satele Fundata, Șirnea și Moieciu de Sus. Vei descoperi astfel cadrul natural și tradițional de la poalele Munților Bucegi, Leaota și Piatra Craiului și atracțiile situate de-a lungul lor, de la peisajele pitorești la tradițiile şi obiceiurile unice, la arhitectura rurală autentică și, de ce nu, la bucatele tradiționale.

Vei putea remarca relieful zonei, habitatele diverse, casele cu arhitectură specifică, meșteșugurile străvechi și atracțiile inedite precum Lacul Fără Fund. Poți interacționa cu oamenii care au contribuit la crearea și întreținerea acestui peisaj agro-pastoral.

Alege tu traseul și modul cum te vei bucura de el: pe jos, în plimbare, în alergare sau chiar și cu bicicleta, iar iarna, pe schiuri, atunci când zăpada este potrivită.

Festivalul face parte din cadrul Proiectului – “Conservarea peisajului agro-pastoral și a biodiversității în zona Fundata-Moieciu de Sus” și este organizat de Centrul de Ecologie Montană şi Primăria Comunei Fundata.

fundata Brasov

Un loc unde să te refaci în mijlocul naturii

Chiar dacă nu ajungi la Festivalul de Ecoturism, Fundata este o destinație unde poți să-ți încarci bateriile în orice anotimp, într-un cadru natural deosebit de atrăgător. Peisajele de aici sunt încă virgine, aerul curat de munte este cel mai curat din țară, fapt atestat de stația de măsurare a calității aerului. Fundata este situată la altitudinea de 1.360 metri, fiind străjuită de Munții Bucegi, Piatra Craiului și Leaota, care îi asigură astfel unele dintre cele mai frumoase peisaje din țară. Fundata se află la aproximativ 46 de kilometri de Brașov, iar drumul trece prin localități unde poți vizita obiective turistice deosebite, celebre, precum Cetatea Rășnov și Castelul Bran.

Sper că ți-au plăcut articolul și fotografiile. Dacă da, dă-le de știre și prietenilor, dă Share și Like! Te aștept să ne fii alături pe Facebook !          Visează, iubește,călătorește!  Drum bun!

Foto Mihai Benea

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This