UPDATE : testele rapide rămân aleatorii

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Turismului din Grecia, testele rapide se efectuează în continuare tot prin sondaj. ” Călătorii care sosesc în Grecia sunt supuși:

– Testelor antigen RAPIDE la porțile de intrare pentru indivizi selectați aleatoriu printr-un sistem de eșantionare bazat pe sistemul „EVA”.

– Izolare obligatorie dacă sunt pozitive pentru SARS-Cov-2, în urma unui test de eșantionare. În acest caz, călătorii și însoțitorii lor de călătorie sunt cazați în hoteluri de carantină, unde vor fi supuși unor teste PCR suplimentare pentru a confirma diagnosticul inițial. Oaspeții vor sta în hoteluri izolate cel mult 10 zile. Cheltuielile de cazare în hotelurile de carantină sunt acoperite de statul grec.

Respectarea protocoalelor de sănătate în timpul transportului și pe toată durata șederii în Grecia este factorul cheie care ne va permite tuturor să rămânem în siguranță și să revenim la normalitate.”, anunță travel.gov.gr,

În jurul orei 13,30, 1 iulie 2021, MAE a șters anunțul care i-a pus pe jar pe toți cei care au programate vacanțe și călătorii în Grecia. Se pare că a fost o eroare de traducere, lucru greu de explicat la acest nivel. 

Anunțul MAE: 

Toți cei care vor să intre pe teritoriul Greciei vor fi testați la graniță de autoritățile elene. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din România (MAE), testul rapid se efectuează obligatoriu pentru toate categoriile de persoane (indiferent de statul de destinație), care au împlinit 12 ani, după intrarea în Grecia.

„Măsura efectuării, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la toate punctele de control a trecerii frontierei a devenit obligatorie'” anunță MAE.

Așadar, cetățenilor UE și celor din spațiul Schengen le este permisă, în perioada 26.06.2021–03.07.2021, intrarea pe teritoriul Greciei dacă:
*prezintă un test molecular tip PCR/test rapid cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72/48 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
SAU
*prezintă dovada care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului sau a dozei unice. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.
SAU
*prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limba greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
SAU
*prezintă în format digital sau tipărit certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Republica Elenă.

Grecia: Teste rapide COVID-19 obligatorii pentru toți 

Aceste condiții (vaccin, test PCR/rapid negativ sau certificat care confirmă infectarea anterioară) pentru intrarea în Grecia sunt obligatorii pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

De asemenea, este obligatorie și completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Măsura efectuării, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la toate punctele de control a trecerii frontierei a devenit obligatorie. Înainte de această dată testarea la graniță era aleatorie. Mai multe detalii despre carantină, restricții și LPF, aici.
Și anul trecut, în plin sezon estival, autoritățile de la Atena au modificat condițiile de intrare în țară în plin sezon estival, așa că este bine să fiți informați din timp.

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

#consilierturism #grecia 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This