Despre Bibione, Riviera Venețiană, o destinație perfectă pentru vacanțele în familie, cu copii sau fără.

O vacanță în Italia este pentru mine ceva de nerefuzat. Are nenumărate atracții, oriunde ai merge găsești ceva frumos de admirat. Și fiecare, mic sau mare, găsește ceva interesant de făcut. Ai și munte și mare și localități pline de istorie și artă, plus gastronomie și distracție. În Italia ești întâmpinat mereu cu prietenie și cu zâmbetul pe buze. Italienii sunt foarte joviali și această bucurie a lor de a trăi este molipsitoare. Ca și dolce far niente, nu?

Riviera Venețiană, locul unde natura întâlnește istoria

Pentru că suntem în plină vară, este normal să ne gândim mai ales la soare, la relaxarea pe o plajă cu nisip fin, cu ape curate și calde. Un astfel de loc ușor accesibil din România este Riviera Venețiană. Amplasată între Trieste și Veneția, în nordul Mării Adriatice, Riviera Venețiană este sinonimă cu vacanțele pe plajă, în natură. Aici, familiile din Italia, Austria și Germania își găsesc locul sub soarele Adriaticii, pe plajele cu nisip auriu scăldate de apele foarte curate ale mării. Este o destinație ușor accesibilă din România cu mașina, cu trenul sau cu avionul, motiv pentru care din ce în ce mai mulți români își petrec vacanțele aici.

Riviera Venețiană este o zonă turistică în care regăsim stațiunile Lido di Jesolo, Cavallino, Ericlea Mare, Lignano, Bibione și Caorle.

În mijlocul naturii 

Se distinge dintre acestea Bibione, o stațiune cu o istorie lungă, de pe vremea romanilor, dar care a intrat în lumina reflectoarelor odată cu dezvoltarea turismului. O recomandă plajele sale generoase, cu ape foarte limpezi și aerul curat, lagunele și pădurile de pini și stejari. O combinație oarecum atipică pentru o zonă costieră, foarte fericită pentru cei care iubesc natura. Acest atu nu a trecut neobservat și nu a fost pierdut.

Bibione, prima destinație turistică din Europa certificată ecologic

Bibione este prima zonă turistică din Europa care a obținut certificarea ca destinație ecologică și și-a păstrat această distincție. Iar pe plajele sale cu ape foarte curate flutură, de peste 20 de ani, Blue Flag-steagul albastru al siguranței și curățeniei.

Plaja din Bibione este deosebit de largă (între 200 și 300 de metri lățime) și are accesul ușor în mare. Certificatul Blue Flag și certificarea EMAS o fac perfectă pentru familii cu copii în general și cu cele pentru copiii mici în special.

De ce să alegi Bibione pentru vacanță?

Privită de sus, Bibione este o întindere imensă de verdeață înconjurată de apă, de mare, de lagune și de râul Tagliamento. E un loc unde, alături de băile de mare și de soare, te poți lasă învăluit de aerul acela boem italian, de acel dolce far niente pigmentat de savoarea bucătăriei locale. Peștele și fructele de mare proaspete, perfect preparate, dau măsura a ceea ce înseamnă dieta mediteraneană (deși suntem la Adriatica). Zona Bibione e celebră și pentru vinurile sale denumire de origine controlată (DOC). Nu departe se produc celebrele vinuri Lison-Pramaggiore, ar fi păcat să nu le testați.

Dar natura este cea care face din Bibione o zonă cu adevărat specială. În împrejurimi sunt dune de nisip, lagune cu o faună foarte bogată, păduri de pini negru care înmiresmează aerul sărat. Este ceea ce unii consideră a fi cel mai important mediu natural din Veneto de Est. Aici e de fapt un lanț de habitate diferite: de la păduri și dune de nisip, la zone umede, râuri și până la plajă și, în final, la mare…

Dacă optezi pentru Bibione, te poți relaxa în confortul unui resort bine ales, apoi să te bucuri de liniștea unei lagune umbrite de pini și să descoperi sau redescoperi, alte locuri autentice ale Rivierei Venețiene. De asemenea, ai unde face shopping, merge la Spa, relaxa în parcuri de distracție sau acvatice și poți face diverse excursii. Veneția se află la aprox. 90 kilometri de Bibione și nu mai e nevoie să spun că merită vizitată o dată în viață! 

Unde să te cazezi în Bibione

Bibione este o stațiune de vacanță pentru toate vârstele, fiind foarte potrivită pentru familii. Acestea au la dispoziție cazare pentru toate buzunarele, o cultură gastronomică care te cucerește iremediabil și multe activități recreative, Un resort foarte bine cotat este Aparthotel Pineda Bibione. Este apreciat de turiști pentru locația sa centrală liniștită, deși e aproape de atracțiile principale ale stațiunii și la nici 300 de metri de plajă.

După un somn odihnitor, ziua începe aici cu un mic dejun bogat (inclus în preț) și continuă pe plaja privată. Aici, pe malul mării, fiecare apartament are un loc rezervat cu umbrelă și două șezlonguri. Mă documentez înainte de a merge într-un hotel și am văzut că sunt foarte apreciate serviciile de curățenie superioare ale Aparthotel Pineda Bibione. Nici amabilitatea personalului nu au trecut neobservate de oaspeți, care au apreciat sfaturile, disponibilitatea permanentă și ajutorul personalului de la recepție. Membrii staff-ului sunt politicoși, atenți și eficienți. Se știe că ospitalitatea orașului Bibione e de-a dreptul iconică. 

Așadar, Bibione, Riviera Venețiană, este o destinație perfectă de vacanță plină de soare, mare, distracție și culoare de care o să-ți aduci aminte cu zâmbetul pe buze. Și probabil că îți vei dori să te reîntorci. 

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune :). 

 #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecălătorie #top2019 #inspirație #italia #bibione

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This